Dodaj do ulubionych

problem w przedszkolu

11.10.14, 22:01
przy pracach plastycznych
Janek płacze przy pracach palstycznych, że nie umie, że nie bedzie robił. chociaz w domu bardzo lubi robic rózne rzeczy, malowac wycinac itp
powiedziala mi pani, że pracę złozona z czterech warzyw do wyklejenia wydzieranką (marchewka, ogórek , kapusta i jeszcze coś niedużego) dzieci robiły trzy dni i nie skończyły
Janek ma 4 lata, na wyrobienie skupienia uwagi na zadaniu chyba ma czas?
od tego roku jest nowa pani, a on trudno zawiera znajomości
martwic sie, że nie chce pracować?
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: problem w przedszkolu 11.10.14, 22:08
      szczerze?
      4 warzywa wydzieranką- nudaaa, tez bym nie chciała tego robić. Jeszcze jak pani ma zacięcie do drobnych elementów wydzieranki. Pierwszaki w mojej szkole robiły wydzierankową pszczołę- każdy sztuk 1. Wyszły świetnie. Ale 4? głowę daję, że by nie zrobiły. Zwróć uwagę, bo takie podejście może zabić chęć tworzenia u dzieci. Czy poza tym, że pani jest nowa to może jest jeszcze świeżo po studiach?
    • atena12345 Re: problem w przedszkolu 11.10.14, 22:40
      martwić się, ale nie o dziecko.
      Jeżeli pani zadaje prace, które dzieci robią 3 dni, to jakieś nieporozumienie
    • esofik Re: problem w przedszkolu 12.10.14, 00:05
      przez 3 dni robić to samo? ciekawe czy pani p-lanka chciałaby jeści ogórkową 3 dni pod rząd..
    • mme_marsupilami Re: problem w przedszkolu 12.10.14, 01:56
      Ja sie malemu nie dziwie - 3 dni wydzieranki, beeee ..
    • grave_digger Re: problem w przedszkolu 12.10.14, 08:27
      Uwielbiałam prace plastyczne, rysowanie etc. Tak wydzieranek szczerze nie znosiłam, tak bardzo, że do tej pory to we mnie siedzi suspicious
      • jk3377 Re: problem w przedszkolu 12.10.14, 11:06
        u mnie niektore dzieci nawet przy jednej wydzierance sie nudzily,a niektorym bylo malo. zalezy od dziecka. ale 3 dni??? zwariowala. nie cykaj sie i powiedz,ze uwazasz,ze praca byla za bardzo monotonna jak na ten wiek,ze nawet ty bys sie znudzila izeby na przyszlosc pani roznicowala zadania,bo dziecko ci sie zniecheca. cokolwiek odpowie, zapewniam cie ze przemysli, nie bedzie chciala by sie to powtorzylo i cos na pewno sie zmieni. jak nikt nic nigdy nie powie nie licz na zmiany. trzeba sie odwazyc,ale ja nie mam z tym problemu, tylko ze ja z tych wrednych hehehwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka