Dodaj do ulubionych

Mur Berliński 25 lat.

10.11.14, 18:34
Ciekawa jestem czy pamietacie ten dzień , wizytę Kohla w Polsce , mszę w Krzyżowej , upadek Muru ? Czy dla ematki to prehistoria dawno zapomniana?
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Mur Berliński 25 lat. 10.11.14, 18:44
      Miałam zamieścić ten post na ematce tongue_outPP Ale tu też chętnie posłucham co macie do napisaniasmile
    • najeeli Re: Mur Berliński 25 lat. 10.11.14, 20:18
      ja pamiętam
      miałam 13 lat,
      • aqua48 Re: Mur Berliński 25 lat. 10.11.14, 20:23
        Siedziałam w domu z nowonarodzonym pierworodnym i przecierałam oczy ze zdumienia patrząc w telewizor przy karmieniu oseska (mała czerwona ruska Junost), bo nie wierzyłam w to co widzę. Wcześniej do głowy mi nie przyszło, że dożyję takich czasów. Układ wydawał się tak mocno trzymać, a okazał się kolosem na glinianych nogach...
    • margotka28 Re: Mur Berliński 25 lat. 10.11.14, 22:51
      pamiętam, ale bardziej utkwił mi w pamięci sierpień 89, obrady okrągłego stołu i pierwszy rząd Mazowieckiego. Szczerze? Wtedy miałam w dupie co się stanie z murem berlińskim.
    • karra-mia Re: Mur Berliński 25 lat. 11.11.14, 11:24
      Miałam 7 lat coś pamiętam, ale niewiele. Ale nadrobilam wszystkie luki w wiadomościach, bo podzielony Berlin do dziś mnie fascynuje. Ostatnio widziałam gdzieś zdjęcie satelitarne Berlina, na którym do dziś widać wyraźną różnicę między Berlinem wschodnim a zachodnim
    • beata985 Re: Mur Berliński 25 lat. 11.11.14, 15:09
      pamiętam sam fakt, co do szczegółów politycznych niestety-wtedy jeszcze guzik mnie obchodziło co się dzieje...
      za to wczoraj obejrzałam fajny film na ten temat tan nie o uadku tylko o powstawaniu muru....
      Tunel do wolności..
      i inny o zyciu w tamtych czasach-Życie na podsłuchu....
      • aqua48 Re: Mur Berliński 25 lat. 12.11.14, 18:05
        beata985 napisała:

> za to wczoraj obejrzałam fajny film na ten temat
        > i inny o zyciu w tamtych czasach-Życie na podsłuchu....
        >
        No fajne to życie na podsłuchu raczej nie było..
        • beata985 Re: Mur Berliński 25 lat. 12.11.14, 18:13
          no samo życie i podsłuchy to nie,
          chodzi mi oto, że z zaciekawieniem obejrzałam film o tym co działo sie w tamtych czasach...w tym sensie..smile
    • olinka20 Re: Mur Berliński 25 lat. 11.11.14, 20:23
      Nie pamietam kompletnie, ale Berlin kocham wielka miłoscią, bardzo mi sie to miasto podoba smile
      Aha 25 lat temu miałam 9 lat smile
      • dlania Re: Mur Berliński 25 lat. 12.11.14, 19:07
        Ja miałam 12 i nie pamiętam. Tzn. na pewno oglądałam w tv i widziałam co się dzieje, choć pewnie nie zdawałam sobie sprawy z historycznej doniosłości wydarzenia. Ale bez ściemy, nie przeżywałam tego, bo interesował mnie wtedy new kids of the block, Patryk w I klatki, pierwsza miesiączka i klasówka z chemii.
        • dorcia1234 Re: Mur Berliński 25 lat. 12.11.14, 20:22
          ja miałam 17 i zdecydowanie bardzie interesowały mnie manifestacje przeciwko budowie elektrowni jądrowej w Żarnowcu.
          Ale w tym roku byłam w Berlinie i muszę przyznać, że pozostałości muru berlińskiego i wkomponowanie go w architekturę miasta robią wrażenie.
    • robbea1 Re: Mur Berliński 25 lat. 13.11.14, 09:19
      Pamiętam dość dokładnie jak z koleżanką rozmawiałyśmy na ten temat i nie mogłysmy uwierzyć że to się dzieje naprawdę.
      Potem widziałam w telewizji jak ludzie rozwalali mur i tą radość i padanie w ramiona.
    • nowi-jka Re: Mur Berliński 25 lat. 13.11.14, 09:43
      tego dnia miałam 9 urodziny ale nie pamietam ani urodzin ani upadku muru smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka