27.10.15, 23:10
W sensie kremów i innych balsamów. Używacie?
Ja osobiście od kilku lat tylko woda, mydło i podkład na wyjście z domu. Mam buziaka zamęczonego specyfikami na trądzik przez lata. NIC nie pomogło. Chociaż aktualnie i tak moja gęba wygląda lepiej. Widocznie jak u mamy musiało samo przejść.
Co do kremów moja skóra ma ich dość, na balsamy jestem za leniwa. I tak oto mając lat 32 nie dbam o siebie big_grin
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Kosmetyki 28.10.15, 08:14
      38 (kiedy to zleciało wink ), balsamów do ciała nie używam.
      Krem do twarzy tłusty Ziaia, bo mi się coś na starość porobiło i z przetłuszczającej się cery zmieniło mi się w bardzo suchą. Jednak to starość wink
      Tapeta na twarz owszem, bez niej nikomu się nie pokażę.
      Na trądzik różowaty mam metronidazol. Na razie udaję, że go nie ma, bo jest w reemisji wink
    • dziewczyna_bosmana Re: Kosmetyki 28.10.15, 08:16
      Krem do twarzy czasem. W zimie Nivea niebieski a w lecie Soft. Poza tym nie mam weny się smarować i nacierać.
    • olinka20 Re: Kosmetyki 28.10.15, 09:14
      Uzywam, a jakze tongue_out
      Musze bo od wody skóra az skrzypi z suchosci tongue_out A jak sie zaczyna sezon grzewczy to łomatko, pęka.
    • aniuta75 Re: Kosmetyki 28.10.15, 14:03
      Balsamy to tylko na nogi jak sobie wydepiluję tongue_out. Przy okazji machnę wtedy łokcie.
      Twarz od wakacji olejek bi-oil, bo po wszystkim innym była wstrętna. Przed wakacjami dobiłam jeszcze kremem Tołpy na przebarwienia i naczynka, który miał być cód-miód-orzeszki. Jak mi się skończy bi-oil to albo dalej nim będę albo wrócę do nivea soft.
    • prigi Re: Kosmetyki 29.10.15, 11:56
      Cześć dziewuszki smile
      ktoś pamięta moją skromną osobę?

Co do tematu: kremy używam non stop, na dzień liftingujący charmonie rose, a na noc najukochańsza ziaję nagietkową. Balsamy od czasu do czasu, jak moje nogi przypomną mi pieczeniem, że wysuszyły się nad to.

Ale, ale. Muszę się pochwalić, że fundnęłam sobie mezoterapię igłową. Mam za sobą już drugą serię i powiem wam, że TO DZIAŁA! Zmarszczki wokół oczu prawie zniknęły, bruzdy koło ust widocznie mniejsze. Nawet chłop zauważył surprised

aaa, mam jeszcze 36 lat, ale już nie długo. Ale o tym ciiii
      • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 14:15
        Pewnie, ze pamiętam smile
        Ty mi tu pisz szybciutko cos o tej mezoterapii igłowej. Czy mozna o tej porze roku, po ile i czy mozna od razu do ludzi!
        Bo mi sie szukac nie chce wink wole z pierwszej ręki info.
        • prigi Re: Kosmetyki 29.10.15, 18:52
          Hej OLI smile
          Mezoterapię można robić jak najbardziej o tej porze roku, ja pierwszy zabieg miałam ma początku października teraz drugi, w listopadzie trzeci. koszt to każdorazowo 250 zł przy stosowaniu jakiś włoskich koktajli, ale ja nie mam pamięci do takich rzeczy, więc nie powiem ci co tam jest dokładnie. Za pierwszym razem w ogóle mnie nie bolało i byłam lekko zaczerwieniona, ale szybko mi to zeszło. Po 2 godzinach nie było nic widać. Za drugim razem już nie było tak wesoło: bolało i wyglądałam jak ofiara roju os. Do tej pory gdzieniegdzie widać miejsca po ukłuciu, ale fluid przykrywa to bez problemów. Ogólnie jestem zachwycona i jestem na tak wink
          • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 19:29
            To jak bede taka stara ( hehe wink ) jak ty to moze sobie strzele??
            • prigi Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:02
              Dziecko drogie. zanim będziesz w moim wieku to się moda zmieni kilkukrotnie i kobiety sobie specjalnie będą robiły krechy pod oczami a'la zmarszczki, aby było, że się dużo śmieją tongue_out
              • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:06
                tongue_out
                Oj zebys sobie nie myslała, blizej mi tego wieku niz dalej tongue_out
                • prigi Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:38
                  wiem, pamiętam, że kręciłyśmy się w dużym gronie wokół tego samego kalendarza wink
                  • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:44
                    wink
      • andziulec Re: Kosmetyki 29.10.15, 19:46
        Ja pamiętam big_grin Co to ta mezoterapia? Na zmarchy?
        Wolałabym jakiś sposób na siwe włosy niewymagający farbowania big_grin
        • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 19:49
          Mozesz zostawic, wczoraj widziałam laske z siwymi, na moje oko to była młodsza ode mnie i takie siwe zrobiła sobie specjalnie.
          Moze to nowa moda big_grin
          • andziulec Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:00
            A ile Ty masz, dziecko drogie, lat? Ja siwieję szybko. Najszybciej z całej rodziny. A w liceum miałam koleżankę, której włosy siwiały od dzieciństwa. Taki urok. Przed maturą jej włosy to czysty gołabek był. Cała głowa siwa.
            • prigi Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:03
              Na siwe włosy nic nie podpowiem, bo mimo lat (sic!) mam pojedyncze włosy w kolorze srebra. za to brwi mi siwieją i uważam, ze jest to poniżające uncertain
              • andziulec Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:09
                Brwi? A to Ci dopiero! Henna na to.
                Dobra, wbrew sobie poszłam i zakupiłam khadi ciemny brąz tongue_out
            • olinka20 Re: Kosmetyki 29.10.15, 20:08
              Moje rodzenstwo miało takiego kumpla w liceum.
              Miał ksywe- SIwy, bo w 1 klasie juz siwiał, spotkałam go po latach na parapetówce u siostry, chłopak po 20, a siwy ze hej.
    • ciri_77 Re: Kosmetyki 30.10.15, 12:33
      Pozbywszy sie niedawno trądziku w wieku lat 38 smile od nowa polubiłam swoja twarz. Nanoc nakładam epiduo z retinolem, na dzień nawilżacze. raz w tygodniu piling enzymatyczny, na ciało balsam, bo lubie smile
      • andziulec Re: Kosmetyki 30.10.15, 12:46
        Czym się pozbyłaś? Ja wyprysków już nie mam ale zostały zaskórniaki na nosie i brodzie.
        • ciri_77 Re: Kosmetyki 30.10.15, 13:14
          Isotreiną doustną - 6 bardzo trudnych miesięcy, ale warto było!
          • andziulec Re: Kosmetyki 30.10.15, 16:27
            Ja to już we wszystko wątpię. Mam i skórę i organizm struty różnymi specyfikami. Dlatego i kosmetyki poszły w odstawkę i leczenie. Faktem jest, że kosmetyków nigdy nie lubiłam, w sensie kremów takich śmakich etc. Mydełko mi wystarcza wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka