lewana77 27.07.10, 15:08 np na Nowolipkach? Bo ja jak przyjezdzam od czasu do czasu do rodzicow to nigdy nie mam gdzie stanac, a co dopiero stali mieszkancy? Oszalalabym gdybym codziennie miala problem z miejscem parkingowym! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamula_to_ja Re: Gdzie parkujecie??? 27.07.10, 20:33 No właśnie tak. Powrót z pracy to jeżdżenie w kółko w poszukiwaniu miejsca/czatowaniu na cos co się zwolni. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Gdzie parkujecie??? 27.07.10, 20:54 na Nowolipkach, na Zamenhofa, gdzie się da. Odpowiedz Link
el_condorpasa Re: Gdzie parkujecie??? 28.07.10, 20:20 na zamenhofa zawsze po stronie domu. Odpowiedz Link
kropkaa Re: Gdzie parkujecie??? 29.07.10, 22:17 Gdzie się da...:( Kilka lat (4-5) temu nie było żadnego problemu, miejsca do wyboru, teraz masakra. Nie sądziłam, że to kiedykolwiek napiszę - marzę o strefie... Koło mojego bloku ostatnio naliczyłam 5 gratów (w tym jeden z przyczepką), które stoją np. bez powietrza w oponach i tylko zajmują tak cenne miejsca. Na całym Muranowie całkiem sporo takich zdezelowanych blach. Odpowiedz Link
karolski4n Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 10:35 kropkaa napisała: > gratów (w tym jeden z przyczepką), które stoją np. bez powietrza w > oponach i tylko zajmują tak cenne miejsca. Na całym Muranowie > całkiem sporo takich zdezelowanych blach. Ta. Niektóre (jak np. czerwona Mazda [chyba] przy Nowolipkach) zajmują nawet więcej niż jedno miejsce. Ciekawe, czy można nasłać na taki samochód SM - może odholują? Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 11:12 karolski4n napisał: > Ta. Niektóre (jak np. czerwona Mazda [chyba] przy Nowolipkach) zajmują nawet więcej niż jedno miejsce. Ciekawe, czy można nasłać na taki samochód SM - może odholują? to ciekawe, bo jak było parkowanie równoległe, to SM co dzień karała mandatami wszystkich, którzy zaparkowali inaczej. Mazda jakoś mandatów nie ma. Od mojego fryzjera dowiedziałam się, że znaki zakazu parkowania pod groźbą wywózki zawieszone na początku lipca, pojawiły się z inicjatywy pewnego emeryta. Tak więc musimy być czujni, wrogowie parkowania prostopadłego knują kolejne zamachy na nasze blaszaki ;-) Odpowiedz Link
karolski4n Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 12:43 warszawianka_jedna napisała: > Od mojego fryzjera dowiedziałam się, że znaki zakazu parkowania pod groźbą wywó > zki zawieszone na początku lipca, pojawiły się z inicjatywy pewnego emeryta. Zaraz, zaraz... te zasłonięte w tej chwili?? A ja się właśnie ostatnio zastanawiałem, o co chodzi z tymi znakami. Co to za inicjatywa. Podejrzewałem nawet jakiś remont (?), ale emeryta?! Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 15:07 karolski4n napisał: > Zaraz, zaraz... te zasłonięte w tej chwili?? > A ja się właśnie ostatnio zastanawiałem, o co chodzi z tymi znakami. Co to za > inicjatywa. Podejrzewałem nawet jakiś remont (?), ale emeryta?! dokładnie tak, stara wiara nie odpuszcza. Odpowiedz Link
kugorki Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 18:34 jeśli samochód stoi na flakach, to SM może odholować. jeśli stoi "w całości", nie może. najgorzej, jak się nie znajduje właściciel, a samochód nie zgłoszony w kradzieży. wtedy DM ma związane ręce... Odpowiedz Link
pszemmek Re: Gdzie parkujecie??? 30.07.10, 20:42 Obawiam się że zamierzają odcholować samochody , i obsłupkować żeby z powrotem zrobić chodnik. W połączeniu z artukułem cytowanym w innym wątku wszystko układa się w całość. Chyba trzeba znowu podzwonić do zarządu dróg. Odpowiedz Link