Dodaj do ulubionych

Delikatesy K&M

28.12.11, 18:30
Hurra, nareszcie będę mogła kupić wszystko w jednym miejscu i na dodatek po nosem.
O naiwności......
1. Wybrałam się wczoraj na drobne zakupy. Dymka na stoisku warzywno-owocowym została zważona ?!? i na nalepce ukazał się napis "sałata- cena 6,74". Czy ktoś z Was kupował kiedyś dymkę na wagę ???
Zrezygnowałam i kupiłam w warzywniaku Nowolipki 13 po normalnej cenie i na sztuki.

2. Jednak niczym nie zrażona, postanowiłam dziś kupić gazety w K&M ale niestety miałam siatkę z zakupami z innego sklepu. Zaanonsowałam ten fakt pytając, czy mogę wejść, czy mam gdzieś zostawić zakupy ze sklepu obok. Siatka została przejrzana skrupulatnie pod kątem tego, czy dany towar jest dostępny w tym sklepie (miałam paragon). O tempora, o mores....
Obserwuj wątek
    • malysiusiak Re: Delikatesy K&M 30.12.11, 13:01
      Ja wczoraj się naciąłem na promocję Pepsi - 1l za 2,99zł. Po przyjściu do domu rzuciłem okiem na paragon przed wyrzuceniem, a tam nie 2,99zł a 4,19zł... czyli ponad złotówka do tyłu.
      Delikatesy jak delikatesy. Mały wybór nabiału, indyk drogi i tłustawy. Czekają na koncesję alkoholową, ale jak ktoś potrzebuje to fajerwerki kupi ;-)
      Ciekawy jest fakt, że ściana w ścianę z Grycanową K&M ma wydzielone stoisko z ofertą cukierniczo-ciastkarską.
      Uczucia mam jednak mieszane.
      • sibeliuss Re: Delikatesy K&M 23.01.12, 13:06
        Grycanową to mogą cmoknąć :)
        Oferta bardzo średnia, ale żeby pojawienie się KM wywołało ożywienie w "starych" sklepach - nie zauważam.
    • sibeliuss Re: Delikatesy K&M 23.01.12, 13:04
      1 - zgroza
      2 - dlaczego Cię to dziwi? Na Muranowie mieszkają różni ludzie, nie tylko uczciwa inteligencja pracująca i emeryt z honorem.
    • simchat Re: Delikatesy K&M 24.01.12, 07:36
      No proszę, wybrali się za Wisłę, dużo szumu, towar jak wszędzie, tylko ceny kosmiczne, wędliny słabe i często starawe.
      Odradzam, przerost formy nad treścią.
      • ifi.79 Re: Delikatesy K&M 24.01.12, 09:44
        simchat napisał:

> No proszę, wybrali się za Wisłę, dużo szumu, towar jak wszędzie, tylko ceny kos
        > miczne, wędliny słabe i często starawe.
        > Odradzam, przerost formy nad treścią.
        Zgadzam się z przedmówca DROOOGO .
        • checkerpig Re: Delikatesy K&M 24.01.12, 16:41
          To prawda, drogo. Jednak chyba pozostanę przy Kwirynie :)
        • gramusia1 Re: Delikatesy K&M 15.02.12, 10:43
          i drogo i wędlinki śmierdzące...
          • mili28 Re: Delikatesy K&M 27.03.12, 21:41
            Zamiast K&M mogła by tu być Biedronka, carrefour Express, lub małe tesco. Na pewno ceny byłyby niższe.
            A co do K&M to ja tam kupuje tylko napoje, choć i tak ceny są wysokie.
            Mogliby w okolicy jakąś Biedronkę postawić, bo w okolicach tylko na Dzikiej i bodajże Biedronka jest za halą mirowską.
            • konradbryw Re: Delikatesy K&M 28.03.12, 10:25
              mili28 napisała:

> Zamiast K&M mogła by tu być Biedronka, carrefour Express, lub małe tesco. Na pe
              > wno ceny byłyby niższe.
              > A co do K&M to ja tam kupuje tylko napoje, choć i tak ceny są wysokie.
              > Mogliby w okolicy jakąś Biedronkę postawić, bo w okolicach tylko na Dzikiej i b
              > odajże Biedronka jest za halą mirowską.

Biedronka co 100 m może? Nie przesadzasz aby?
              • kropkaa Re: Delikatesy K&M 28.03.12, 12:22
                Biedronka już dawno przemieniła się w stonkę:/ Wszędzie tego pełno. To dobrze, że jakieś inne sklepy powstaja, a nie tylko oddziały ogromnych sieciówek.
                • malysiusiak Re: Delikatesy K&M 30.03.12, 08:45
                  Abstrahując od zagęszczenia biedronek to lepszą opcją byłby lidl :)
                  Poza tym dziwi mnie, że ktoś w K&M robi zakupy. Ceny mają wyższe niż w almie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka