kazuyoshi78 08.02.07, 22:30 Ostatnio na Pradze jest dość brzydka pagoda, Wietnamczycy zbudowali takie paskudztwo. Czy nie mogliby zbudowac czegoś ładniejszego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirski-stefan Re: brydzka pagoda 09.02.07, 15:54 Nie pisz o pogodzie i Wietnamczykach.Ty się bierz za robienie zdjęc resztek pamiątek po starym Muranowie.Przed chwilą widziałem przypadkiem zdjęcia które robiłeś w 2005r w rejonie ul.Żelaznej,Krochmalnej,Waliców.Bierz aparat i uwidocznij:Żelazna 101,103.Dzielna72,74.Dzika17.Szkoła na Stawkach,sztachety przy wejsciu,resztki wagazynów obok szkoły.Napewno wszyscy będziemu ci za to wdzięczni.Naprawdę bardzo fajne te zdjęcia z terenów które nazywano kiedyś "Dziki zachód".Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tukee Re: brydzka pagoda - do stefana.mirskiego 09.02.07, 16:35 ja mam Dzielna 72. Mogę wkleić zaraz ale prosz o komentarz do tego, dobrze? Oczywiscie do obiektu a nie samych zdjęć ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link
mirski-stefan Re: brydzka pagoda - do stefana.mirskiego 09.02.07, 20:04 Nie wiem czy dobrze zapamiętałem numerację.Chodzi o stare budynki przy ul.Dzielnej nie dochodząc do ul.Okopowej.W kazdej publikacji o Powstaniu Warszawskim podawany jest adres Fabryki Kamlera Dzielna72 jako miejsce pobytu w dn.1-6 śierpnia1944 sztabu AK.Zachowane budynki są częścią starego Muranowa.Warto pamiętać bo napewno będą musiały ustąpić miejsca pod nową zabudowę ul.Dzielnej. Odpowiedz Link
tukee Re: brydzka pagoda - do stefana.mirskiego 09.02.07, 20:09 tak. dokładnie o to. zaraz powklejam. dzięki za odzew. jestem tu za osiem minut :)) Odpowiedz Link