Dodaj do ulubionych

Rozleniwienie

09.04.07, 20:44
Jak mi się nie chce jutro iść do pracy :)
Obserwuj wątek
    • warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 09.04.07, 23:28
      o mamo, jak to dobrze, że już po świętach, nie trzeba będzie tyle jeść i pić.
      Idę spać, bo jestem wykończona wczorajszymi nocnymi występami.
      • konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:38
        jakimi wystepami? gralas aniolka w szopce????
        • warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:49
          u mojej rodziny pod Radomiem jest taka tradycja, że z niedzieli na poniedziałek
          chodzi sie po Dyngusie. Cała wieś chodzi od chałupy do chałupy, śpiewa pod
          oknami a potem wchodzi na kielicha i zaraz idzie dalej. W tym roku chodziło
          (licząc z dziećmi) chyba z 50 osób. Skończyliśmy ok. 2 w nocy.
          • konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:57
            jaka wies. ja przecie z radomia. i znam ten zwyczaj. tylko ze nie chodzi sie na
            kielicha tylko na lyche wazowa. znaczy sie pije z lycha wazowa z wiadra.
            • ashton Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:00
              No ja właśnie w pracy. Ciałem. Duch śpi smacznie ;-)
            • warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:16
              konisko_wielkie napisał:

> jaka wies. ja przecie z radomia.

z E7 w Goździe skręcasz do wsi Sopot.

i znam ten zwyczaj. tylko ze nie chodzi sie na
              >
              > kielicha tylko na lyche wazowa. znaczy sie pije z lycha wazowa z wiadra.

to co wy pijecie wodę?
              • konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:19
                wodke pija. z wiader lyzka wazowa. jeden niesie wiadro z wodka i sie po wsi
                chodzi z tym wiadrem od domostwa do domostwa. az wiadro puste. raz bylem na
                czyms takim poszedlem ale nie wiem jak wrocilem
              • monterx Re: Rozleniwienie 10.04.07, 15:54
                Fajna sprawa.Warszawianka_jedna na forum Warszawa otwiera wątek pt.Ale puste
                miasto, a w nim pisze"warszawiacy"wyjechali do domu.A za chwilę sama wyjeżdza
                pod Radom niby do rodziny,ale przypuszczam że w okolice swojego niedawnego
                zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką"
                • kocio-kocio Re: Rozleniwienie 10.04.07, 16:15
                  Hehehe :o)
                  Jak zwykle można na Ciebie liczyć.
                • warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 16:30
                  monterx napisał:
                  > przypuszczam że w okolice swojego niedawnego
                  > zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką"

źle przypuszczasz ale to twój problem.
                • vvesna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 19:14
                  > Fajna sprawa.Warszawianka_jedna na forum Warszawa otwiera wątek pt.Ale puste
                  > miasto, a w nim pisze"warszawiacy"wyjechali do domu.A za chwilę sama wyjeżdza
                  > pod Radom niby do rodziny,ale przypuszczam że w okolice swojego niedawnego
                  > zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką"

Taaa, a wytykanie komukolwiek (słusznie czy niesłusznie) jego pochodzenia lub
                  miejsca i sposobu spędzania świąt wcale prowincjonalne nie jest:/
    • glinia Re: Rozleniwienie 10.04.07, 12:52
      eeetam. ja za porządki się wzięłam po długim lenistwie mój organizm doprasza
      się roboty...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka