dwa-filary 09.04.07, 20:44 Jak mi się nie chce jutro iść do pracy :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 09.04.07, 23:28 o mamo, jak to dobrze, że już po świętach, nie trzeba będzie tyle jeść i pić. Idę spać, bo jestem wykończona wczorajszymi nocnymi występami. Odpowiedz Link
konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:38 jakimi wystepami? gralas aniolka w szopce???? Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:49 u mojej rodziny pod Radomiem jest taka tradycja, że z niedzieli na poniedziałek chodzi sie po Dyngusie. Cała wieś chodzi od chałupy do chałupy, śpiewa pod oknami a potem wchodzi na kielicha i zaraz idzie dalej. W tym roku chodziło (licząc z dziećmi) chyba z 50 osób. Skończyliśmy ok. 2 w nocy. Odpowiedz Link
konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 09:57 jaka wies. ja przecie z radomia. i znam ten zwyczaj. tylko ze nie chodzi sie na kielicha tylko na lyche wazowa. znaczy sie pije z lycha wazowa z wiadra. Odpowiedz Link
ashton Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:00 No ja właśnie w pracy. Ciałem. Duch śpi smacznie ;-) Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:16 konisko_wielkie napisał: > jaka wies. ja przecie z radomia. z E7 w Goździe skręcasz do wsi Sopot. i znam ten zwyczaj. tylko ze nie chodzi sie na > > kielicha tylko na lyche wazowa. znaczy sie pije z lycha wazowa z wiadra. to co wy pijecie wodę? Odpowiedz Link
konisko_wielkie Re: Rozleniwienie 10.04.07, 10:19 wodke pija. z wiader lyzka wazowa. jeden niesie wiadro z wodka i sie po wsi chodzi z tym wiadrem od domostwa do domostwa. az wiadro puste. raz bylem na czyms takim poszedlem ale nie wiem jak wrocilem Odpowiedz Link
monterx Re: Rozleniwienie 10.04.07, 15:54 Fajna sprawa.Warszawianka_jedna na forum Warszawa otwiera wątek pt.Ale puste miasto, a w nim pisze"warszawiacy"wyjechali do domu.A za chwilę sama wyjeżdza pod Radom niby do rodziny,ale przypuszczam że w okolice swojego niedawnego zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką" Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: Rozleniwienie 10.04.07, 16:15 Hehehe :o) Jak zwykle można na Ciebie liczyć. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 16:30 monterx napisał: > przypuszczam że w okolice swojego niedawnego > zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką" źle przypuszczasz ale to twój problem. Odpowiedz Link
vvesna Re: Rozleniwienie 10.04.07, 19:14 > Fajna sprawa.Warszawianka_jedna na forum Warszawa otwiera wątek pt.Ale puste > miasto, a w nim pisze"warszawiacy"wyjechali do domu.A za chwilę sama wyjeżdza > pod Radom niby do rodziny,ale przypuszczam że w okolice swojego niedawnego > zamieszkania.Po co pisać "warszawiacy"jeżeli jest taką samą "warszawianką" Taaa, a wytykanie komukolwiek (słusznie czy niesłusznie) jego pochodzenia lub miejsca i sposobu spędzania świąt wcale prowincjonalne nie jest:/ Odpowiedz Link
glinia Re: Rozleniwienie 10.04.07, 12:52 eeetam. ja za porządki się wzięłam po długim lenistwie mój organizm doprasza się roboty... Odpowiedz Link