warszawianka_jedna 08.05.07, 10:14 do Pałacu Mostowskich od strony Nowolipek. Teraz jest tam dziura, jak lej po bombie i widać jakieś ogromne rury. Schody raczej były zabytkowe, więc mam nadzieję, że nie odtworzą ich z kostki bauma. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawymsciciel Re: zniknęły schody 08.05.07, 11:00 hm jezeli schody byly zabytkowe, to raczej nie powinny znikac na amen, to tak jak np: gdyby kolumna zygmunta zniknela, a potem pojawila sie inna na jej miejscu, taka sama ale np: plastikowa :/ Odpowiedz Link
ikosa Re: zniknęły schody 08.05.07, 11:03 widziałam,mam nadzieję,że odbudują tak jak było Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: zniknęły schody 08.05.07, 11:11 najgorsze, że kopara wszystko zniszczyła, połamała kamienne płyty, będą to musieli odbudować z nowego materiału. Odpowiedz Link
jokerka1 Re: zniknęły schody 08.05.07, 16:59 No to małe szanse aby to były nadal zabytkowe schody. :-( Można się pocieszyć, że jest jeszcze taka możliwośc, że nie były one zabytkowe tylko np. odtworzone po wojnie... Odpowiedz Link
niegrzeczna_czarna Re: zniknęły schody 11.05.07, 19:35 Szczerze? Mi ich nie brakuje. Nawet nie zauważyłam ich zniknięcia, pomimo, że codziennie 7.30 obok nich przechodzę( przechodziłam). Były wstrętne, obskurne i sypały się a raczej zapadały.Dla mnie mogą tam zrobić nawet schody mozaikowe:) A kamienie zabytkowe mogą nawet sprzedać na allegro:) Odpowiedz Link