warszawianka_jedna 16.11.07, 14:53 stanęły na moim podwórku. Biada właścicielom, którzy nie będą sprzątać po swoich pupilach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amierzej Re: psie śmietniki 19.11.07, 09:11 ciekawe... a kto postawił: miasto czy wspólnota? Odpowiedz Link
vvesna Re: psie śmietniki 29.11.07, 09:47 No i jak się śmietniki przydają? Strasznie takowych zazdroszczę. Ostatnio w związku z remontem dachu bywa u nas na podwórku zablokowany chodnik i trzeba chodzić po trawie. Mam okazję, chcąc nie chcąc, przyjrzeć się i oszacować ilość psich kup na podwórku. Niestety, przyprawia mnie to o mdłości. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: psie śmietniki 29.11.07, 17:05 vvesna napisała: > No i jak się śmietniki przydają? trudno powiedzieć, nie mam dobrego p-ktu widokowego na ten śmietnik, bo okna mam od ulicy. I właśnie tu brakuje takich śmietników, bo większość piesków załatwia się pod oknami. > Strasznie takowych zazdroszczę. Ostatnio w związku z remontem dachu bywa u nas > na podwórku zablokowany chodnik i trzeba chodzić po trawie. Mam okazję, chcąc > nie chcąc, przyjrzeć się i oszacować ilość psich kup na podwórku. Niestety, > przyprawia mnie to o mdłości. Podwórkowe trawniki , jak na razie wydają się względnie czyste. Odpowiedz Link
tukee Re: psie śmietniki 29.11.07, 20:44 Tłumaczenie, że "nie sprzątam po psie bo nie ma śmietników na psie odchody" jest zupełnie sztucznym problemem. Dlaczego nie można wrzucić tego do normalnych śmietników których przecież nie brakuje? Jeśli ktoś na prawdę chce sprzątać po sobie ( swoim piesku) to znajdzie sposób. A jeśli nie, to nie przeszkodzi mu nawet to jak pies narobi do piaskownicy. Dobra wola i kultura, nic więcej. Odpowiedz Link