jolanta68 07.06.05, 23:03 Kto mi poradzi w sprawie alimentów .Mój były mąż zawarł nowy związek małżeński i zrobił rozdzielczość majątkową twierdzi że niema nic co zrobić .Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ldexp Re: Alimenty 12.06.05, 13:26 W Urzędzie jest podobno radca prawny które w określonych godzinach przyjmuje bez opłat. Zainteresuj się proszę. W Poznaniu na UAM przyjmują studenci prawa, którzy również pomagaja za darmo. Nie mam z nimi kontaktu ale jeśli jesteś zainteresowana to proszę daj znać. Nie znam się na prawie, ale warunkiem płacenia alimentów jest posiadanie dzieci z tego związku. Jeśli macie wspólne dzieci to myśle, że nie ma o co się martwić. Ten człowiek zapłaci, spłąci również zaległości. Radze sie nie poddawać. Z czasem można zainteresować miejscową prasę, mogą nie chcięć sie tym zając ze wzgledu na ostre zaangażownanie w politykę ale warto spróbować. Ostanią rzecza jaką nalezy robić to słuchać byłego męża. Jeśli czujesz sie pokrzywdzona to walcz!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damisa Re: Alimenty 20.07.05, 00:21 Alimenty należą sie również żonie, jeśli po rozwodzie znalazła sie w trudnej sytuacji materialnej - ale to zależy od warunków rozwodu. A na dzieci, jeśli są płacić musi. Poczytaj na forumprawne.org w dziale prawo cywilne Odpowiedz Link Zgłoś