clank1 13.01.07, 16:18 Witam jestem trzy dni po laparoskopii , bardzo sie ciesze że pozbyłam sie tego wrednego pecherzyka! Teraz jeszcze troche dietka i wreszcie powrót do normalnego życia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: Juz po ! 13.01.07, 17:47 Napisz jak to wygląda, idę na zabieg w poniedziałek Odpowiedz Link
calineczka79 Re: Juz po ! 14.01.07, 12:03 gratuluję i witam w gronie bezpęcerzykowców ;-) Odpowiedz Link
clank1 Re: Juz po ! 14.01.07, 18:25 Nie wiem co konkretnie chcesz wiedziec , rano przyszłam do szpitala , rozmowa z anestezjologiem , przebranie w koszulke operacyjna , podpisanie zgody , założenie wenflonu i wymarsz na sale operacyjna. Na sali 5 min i usypiaja , potem budzisz sie i masz cztery dziury w brzuchu , z jednej cały czas wystaje dren który usuwaja po 48h ( to jest chyba najgorsze , nie licząc głodówki). Za tydzien mam zgłosic sie na zdjecie szwów. Przez cały czas pobytu w szpitalu ( 2 dni)podawane sa kroplówka , antybiotyk , leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Opieka byla cudowna personel przemiły - jestem bardzo zadowolona.Jesli masz jeszcze jakies pytania to pytaj. Odpowiedz Link
joko5 Re: Juz po ! 14.01.07, 20:15 Dziękuję za informację jutro doświadczę tego samego. Odpowiedz Link
evita33 pytanie 02.02.07, 00:10 czy na zabieg usuwania kamieni - skierowanie daje chirurg?? ile czekałyście czasu na zabieg od zarejestrowania sie w szpitalu Odpowiedz Link
calineczka79 Re: pytanie 03.02.07, 22:39 ja czekałam 1 dzień :-) ale sytuacja była bardzo niepokojąca a ja wyniszczona chorobą... także jak widać sytuacje są bardzo rózne - nie da się chyba zrobić czegoś na miarę uśrednienia :-) Odpowiedz Link
clank1 Re: pytanie 07.02.07, 17:26 zależy od szpitala , w WIML-u czeka sie ok 5 miesiecy , chyba że ktoś zwolni kolejkę. Odpowiedz Link
ranczo6 Re: pytanie 21.05.07, 07:07 Ja mam termin na 20.06 czekania w sumie 4 miesiące :( Jak szybko można wrócić do pracy po laparo? Ania Odpowiedz Link
sylwka892 Re: pytanie 24.05.07, 23:30 Ja przyszłam jakos w czwartek to już na wtorek miałam umówiony zabieg, ale potem okazało się,że lekarz zle zobaczył. I przyszłam 20.04.2007 zrobić sobie tylko badania(w nocy miałam atak przyjezdzalo pogotowie robić zastrzyk), a trafiłam na takiego fajnego lekarza i mi powiedział" to co laska dziś robimy zabieg co". I miałam tego samego dnia.. Ogółem po laparo człowiek szybko wraca do formy jak przestrzega zaleceń lekarzy. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link