donbas
17.07.22, 14:12
Hej. Zakupiłam sobie nowe karty. AŻ ! dwie talie. Wreszcie! Oczywiście , że chciałabym mieć ich więcej, chociażby dla tych grafik i malunków, ale ten teges, wiecie jak to jest. Żreć trzeba a i rachunki opłacić.
Ale cieszę się jak głupia.
Obydwie są nieodwracalne.
I powiem tak- wzięlam sobie jedną do rąk własnych i pierwsze skojarzenia na szybko. No, nie jest to fajna talia, w przeciwieństwie do drugiej, jakkolwiek obrazki cudne.
Czy ktoś się pokusi i zgadnie co to za talia??? Może ktoś ma taką i ma podobne skojarzenia- całkiem z kosmosu?
Np.
Cesarzowa- żadna ciąża, wygodne i spokojne życie ( gołębica)
Cesarz- oprócz władzy, pieniędzy itp też mściwość- taka zacięta twarz- nie popuści
Kochankowie- żadnej tu miłości, raczej poświęcenie, nieuświadomione ( woda) żądze ( smok), jak się to potoczy to na dwoje babka wróżyła
Rydwan- niestety ale tutaj nie widzę możliwości ujarzmienia tych koni. Wszystko leci i pędzi i zatrzymać tego nijak. Zaraz się ten Rydwan rozleci i będzie wielkie bum. Zaraz Cię człowieku ta " kałamarnica" chwyci w swoje objęcia. Raczej bankructwo niż pieniądze ( oj- chyba nie będę sobie z tej karty wróżyć(😜)).
Sprawiedliwość- ech, nie widzę tu sprawiedliwości( ani prawa)- mam tu niestety polityczne skojarzenia z teraźniejszością😂😂)
Rozchwiana ta waga - taka " sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być pi naszej stronie".
Jak będziesz lisem, to będzie, ale jak ci się nie uda to bez względu na wszystko łeb ci i tak utniemy. Czyli zrobimy tak jak chcemy, chociaż człowieku niewinny.( A fuj z taką Sprawiedliwością).
Śmierć- tu na prawdę lecą głowy i nie ma zmiłuj
Diabeł- ach jakiż on inny od mojego diabła z talii Tarot Snów. Obrzydliwy- ni to baba, ni to chłop, ni byk, ni orzeł, ni nietoperz. I zatańczysz tak jak ci on zagra. Strzeż się myśli swoich i czynów.
Księżyc- uważaj dokąd zmierzasz człowieku, takie " Quo vadis domine". Cel ( woda) jest czysta( rak), ale prowadzą cię do niego ( celu) błędne drogi i możesz zbłądzić. Jesteś z tym sam.
Jeśli komuś coś się kojarzy ale potrzebuje podpowiedzi to pisać.