Dodaj do ulubionych

Chwalipost

17.07.22, 14:12
Hej. Zakupiłam sobie nowe karty. AŻ ! dwie talie. Wreszcie! Oczywiście , że chciałabym mieć ich więcej, chociażby dla tych grafik i malunków, ale ten teges, wiecie jak to jest. Żreć trzeba a i rachunki opłacić.
Ale cieszę się jak głupia.
Obydwie są nieodwracalne.
I powiem tak- wzięlam sobie jedną do rąk własnych i pierwsze skojarzenia na szybko. No, nie jest to fajna talia, w przeciwieństwie do drugiej, jakkolwiek obrazki cudne.

Czy ktoś się pokusi i zgadnie co to za talia??? Może ktoś ma taką i ma podobne skojarzenia- całkiem z kosmosu?

Np.
Cesarzowa- żadna ciąża, wygodne i spokojne życie ( gołębica)

Cesarz- oprócz władzy, pieniędzy itp też mściwość- taka zacięta twarz- nie popuści

Kochankowie- żadnej tu miłości, raczej poświęcenie, nieuświadomione ( woda) żądze ( smok), jak się to potoczy to na dwoje babka wróżyła

Rydwan- niestety ale tutaj nie widzę możliwości ujarzmienia tych koni. Wszystko leci i pędzi i zatrzymać tego nijak. Zaraz się ten Rydwan rozleci i będzie wielkie bum. Zaraz Cię człowieku ta " kałamarnica" chwyci w swoje objęcia. Raczej bankructwo niż pieniądze ( oj- chyba nie będę sobie z tej karty wróżyć(😜)).

Sprawiedliwość- ech, nie widzę tu sprawiedliwości( ani prawa)- mam tu niestety polityczne skojarzenia z teraźniejszością😂😂)
Rozchwiana ta waga - taka " sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być pi naszej stronie".
Jak będziesz lisem, to będzie, ale jak ci się nie uda to bez względu na wszystko łeb ci i tak utniemy. Czyli zrobimy tak jak chcemy, chociaż człowieku niewinny.( A fuj z taką Sprawiedliwością).

Śmierć- tu na prawdę lecą głowy i nie ma zmiłuj

Diabeł- ach jakiż on inny od mojego diabła z talii Tarot Snów. Obrzydliwy- ni to baba, ni to chłop, ni byk, ni orzeł, ni nietoperz. I zatańczysz tak jak ci on zagra. Strzeż się myśli swoich i czynów.

Księżyc- uważaj dokąd zmierzasz człowieku, takie " Quo vadis domine". Cel ( woda) jest czysta( rak), ale prowadzą cię do niego ( celu) błędne drogi i możesz zbłądzić. Jesteś z tym sam.

Jeśli komuś coś się kojarzy ale potrzebuje podpowiedzi to pisać.
Obserwuj wątek
    • sekatoor Re: Chwalipost 19.07.22, 05:48
      Czy to znaczy że "nowoczesnych" kart nie znam?Mam 40 lat.
      Mam 8 buław
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:18
        To nie są "nowoczesne " karty.
        A co oznacza , że masz 8 buław i 40 lat? Czy te dwie sprawy mają jakiś związek?
    • camaretto Re: Chwalipost 19.07.22, 06:14
      Najlepsze są były i zostaną Labirynth of Royo, wybitny ilustratori malarz detalista z Hiszpanii, "stworzył" wybitną talię "gotycką" i mam 2 talie idento. W myśl za to "Sprawiedliwości owiec" i innych książek Leonie Swan tarotamtrzeba nie tylko kochać, ale i społeczność kierującą się pożądaniami a nie Umiarem rozumieć -tam tarocistka wymienia Umiar w talii na 2 Diabły i od razu ma lepsze notowania.
      Taki żart.
      NIE WIEM, pewno taka moja kaarmaa, chodzić za to z powodu kooszmarnego bólu też nie bardo, na sparaliżowane dłonie i kręgosłup oraz widoczną karmę z systemem kompa pomaga tylko trygon Satuna. I żarcie dane gołębiom,zwlekam się cudem bowiem z łóżka i daję im okupione okropnym bólem ziarno. Od razu dzięki pozytywnym myślom i ukrytej karmie, z miejsca 0 "działajcej" nagle przestaje trochę boleć, przed oknem zwracam chyba massakrę wojsk Tokugawy , bo bronić szpiegów mordowanych przez Odo/Mariko T. Odo znacie z filnu o Anjin-sanie granym przez wspaniałego Chamberlaina, no ale okazał się być gey'em i "zniknął" przez prawackie manewry,;D, na szczęście dopiero po "Ptakach z Ciernistych Krzewów" - Mów!!!

Złoą Rybkę zlowił za to w kawale mafioso ruski i patrzy patrzy - "mam tyle tego tego złota...po co mi jeszcze rybka? wypuszczę ją". Rybka z kolei cieniutko mówi -" A życzenie???" A on na to - "Mów!!!"
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:21
        W planach Royo Dark Tarot jest. I jeszcze inne inszości.Ale zarrrrraaaz - nie wszystko naraz.

Najbardziej chcialam Mistyczny Tarot Marzyciela. Jest. Na Allegro za cenę trzykrotnie wyższą niz był w sprzedaży. Gdzie indziej niedostępny. Bardzo jestem zawiedziona.

Może sobie Telema Tarot kupię?? Albo Arcanum?? Sama nie wiem.
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:26
        A stosowałaś olej z żywokostu z boswellą?
        Albo olejek czy maśc cBD z konopii ? ( oczywiście bez środków psychogennych- hehe).

Ta boswella na ból pomaga. Poczytaj o niej.
        • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 17:44
          Eeech, z konopii mam nawet picie dostępne, wolę kropelki ... piwa, ma w sobie mnóstwo pozytywnych estrogenów , działa antyrakowo przez goryczki... słowem, nie tylko hipnotycznie i chmielowo.oI może trochę śledziowo i śledczo... ;D
          Mas..rrycha, ot co - domieszki domieszać w epoce małych rozwiązań mieszkaniowych, i pod hasłem " Żadna Agnieszka tutaj nie mieszka"...To nawet boss mówisz, staje się barankiem?
          • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 19:04
            Od jedwabiu przyszłó jednak do treści - teraz mam już kupiony materiał z wystawy nawet też ;D jedwab i pochodne ale gramaturowo i cenowo korzystny - po 98 zł. metr. Tymczasem jeszcze turkusy- kresze bawełniane i wiskoza też mam... co innego niż gothic czarna koronka na czerwonym tle ale chce się i tego i tego... Nie jestmi za to potrzebna tamta tuniczka, zresztą, oprócz tej sukni przeze mno9w kupionej zniknęły bez śladu.
            Burda produktions, ot, wzięło i po loatach choćby urzekło.
            Dark Tarot - mam, w obrazach w kalendarzu, ale głupia wkładka, NIE PRZYDA ci się-tłumaczylam sama...To taka kombination z innych obrazów Royo a Labirynth namalował a'la gothic specjalnie.
            Crowley historyczny ale nie wolno go traktować lękliwie kwatolicko - wtedy odpowie. Podobnie jak Magów Suliigi zawiera i treści + i -.. a prawda... tam gdzie ją umieścimy tam ma być...
            Historia z kolei, limited ;D po 1000 zł. "chodziła" na e- bayu, już niedostępny w nakładzie k. 3000 wydany przez Lo Scarabeo - Etruskian Mkinchiate - po 100 zl na początku - mam, widziałaś " w praniu", jest też elektroniczny gdzieś.
            • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 19:08
              Olejek do włosów też mam nowy - z pokrzywą, skrzypem, uczepem, omamem... do wciórki we włosięta, pomaga od razu i to na full - widać od razu, przesuszone ale jeszcze żyły i były.
              Pozdro

Cam
              • camaretto Re: Chwalipost 06.08.22, 16:51
                smile I tuniczkę z jedwabnej 90% i wiskozy.
                Mam za to pytanie- bo jeszcze popłakuje nie tyle z racji bólu tylko jak zwykle "starychnowych" obciążeń, meny poszły na outsiding i produkuj teraz, pani w opcji chorobowej
                a. Rachunek dla sąsiada, ktory jak widać, chce za zwierze zapłacić troszeczke... ale ma też fundację w opcji zwierze, charytatywną, więc jakoś tak jest z automatu, że za połowę żarcia płacę ja,za połowę oni.
                b. Sprawozdanie. Co jest caałkiem tajne- Zapytałam jednak - i w opcji spraw zzawodowych- kiedy TO będzie miało koniec i odnośnie -
                G Buł/verte
                Hermit/-
                Dociągam jeszcze teraz 6 Miecz - tylko ja mam kota na karcie.
                \10 Miecz
                \Diabeł
                Na nowo wyszedł GBuł, tym razem w pozie +
                Niepotrzebnie nie wróżę, bo pytałam ogólnikowo, ale per Giermki- Kiel iBuł zostało dozwolone,

Co robić? Ryby /-
                Przeżyć świeże emocje, ale nie rozdrabniać się...
                Zabawa, radość - KMieczy+
                Masz mena , czego chcesz więcej...?
                Już pędzę, jestem wykończona przez te męskie nadwyczaj pomysły.Czy karty nie mają czegoś prostszego w opcji tuniczka z czego mam w ulubionych kolorach, 50% sumy z racji wysokiego stanu, krawcową jestem ale będę musiała chyba nie tylko spruć wszystko jak leci i zacząć jeszcze raz.
                Czuję si.ę po tym jak i karty na full neg. Kieliszkowo - chwila moment i nie byłoby co zbierać...
                Czy nie można było inaczej, bardziej z zaufaniem 6 Pnt ?
                Odp. 6 Mieczy - mo.żna było ale nie w tym czasie i miejscu.Jakby film z Brucem Willisem.
                Zdrowie w aspekcie drętwienia, oczy... dyski. Odp.-
                Mądrość - Cnota.

Pokłócić się proszę, a na zawód i miłość postawić moją...
                Tab, masz już tą pracę??
                Tam pono fajni ludzie w tym Wrocku, kumpela pracę dostała, kursy angielskiego... ja nic, u nas podpisana w UP jest nawet deska klozetowa- żeby nikt nie ukradł w bezrobociu.
                Malizny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka