Dodaj do ulubionych

Chwalipost

17.07.22, 14:12
Hej. Zakupiłam sobie nowe karty. AŻ ! dwie talie. Wreszcie! Oczywiście , że chciałabym mieć ich więcej, chociażby dla tych grafik i malunków, ale ten teges, wiecie jak to jest. Żreć trzeba a i rachunki opłacić.
Ale cieszę się jak głupia.
Obydwie są nieodwracalne.
I powiem tak- wzięlam sobie jedną do rąk własnych i pierwsze skojarzenia na szybko. No, nie jest to fajna talia, w przeciwieństwie do drugiej, jakkolwiek obrazki cudne.

Czy ktoś się pokusi i zgadnie co to za talia??? Może ktoś ma taką i ma podobne skojarzenia- całkiem z kosmosu?

Np.
Cesarzowa- żadna ciąża, wygodne i spokojne życie ( gołębica)

Cesarz- oprócz władzy, pieniędzy itp też mściwość- taka zacięta twarz- nie popuści

Kochankowie- żadnej tu miłości, raczej poświęcenie, nieuświadomione ( woda) żądze ( smok), jak się to potoczy to na dwoje babka wróżyła

Rydwan- niestety ale tutaj nie widzę możliwości ujarzmienia tych koni. Wszystko leci i pędzi i zatrzymać tego nijak. Zaraz się ten Rydwan rozleci i będzie wielkie bum. Zaraz Cię człowieku ta " kałamarnica" chwyci w swoje objęcia. Raczej bankructwo niż pieniądze ( oj- chyba nie będę sobie z tej karty wróżyć(😜)).

Sprawiedliwość- ech, nie widzę tu sprawiedliwości( ani prawa)- mam tu niestety polityczne skojarzenia z teraźniejszością😂😂)
Rozchwiana ta waga - taka " sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być pi naszej stronie".
Jak będziesz lisem, to będzie, ale jak ci się nie uda to bez względu na wszystko łeb ci i tak utniemy. Czyli zrobimy tak jak chcemy, chociaż człowieku niewinny.( A fuj z taką Sprawiedliwością).

Śmierć- tu na prawdę lecą głowy i nie ma zmiłuj

Diabeł- ach jakiż on inny od mojego diabła z talii Tarot Snów. Obrzydliwy- ni to baba, ni to chłop, ni byk, ni orzeł, ni nietoperz. I zatańczysz tak jak ci on zagra. Strzeż się myśli swoich i czynów.

Księżyc- uważaj dokąd zmierzasz człowieku, takie " Quo vadis domine". Cel ( woda) jest czysta( rak), ale prowadzą cię do niego ( celu) błędne drogi i możesz zbłądzić. Jesteś z tym sam.

Jeśli komuś coś się kojarzy ale potrzebuje podpowiedzi to pisać.
Obserwuj wątek
    • sekatoor Re: Chwalipost 19.07.22, 05:48
      Czy to znaczy że "nowoczesnych" kart nie znam?Mam 40 lat.
      Mam 8 buław
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:18
        To nie są "nowoczesne " karty.
        A co oznacza , że masz 8 buław i 40 lat? Czy te dwie sprawy mają jakiś związek?
    • camaretto Re: Chwalipost 19.07.22, 06:14
      Najlepsze są były i zostaną Labirynth of Royo, wybitny ilustratori malarz detalista z Hiszpanii, "stworzył" wybitną talię "gotycką" i mam 2 talie idento. W myśl za to "Sprawiedliwości owiec" i innych książek Leonie Swan tarotamtrzeba nie tylko kochać, ale i społeczność kierującą się pożądaniami a nie Umiarem rozumieć -tam tarocistka wymienia Umiar w talii na 2 Diabły i od razu ma lepsze notowania.
      Taki żart.
      NIE WIEM, pewno taka moja kaarmaa, chodzić za to z powodu kooszmarnego bólu też nie bardo, na sparaliżowane dłonie i kręgosłup oraz widoczną karmę z systemem kompa pomaga tylko trygon Satuna. I żarcie dane gołębiom,zwlekam się cudem bowiem z łóżka i daję im okupione okropnym bólem ziarno. Od razu dzięki pozytywnym myślom i ukrytej karmie, z miejsca 0 "działajcej" nagle przestaje trochę boleć, przed oknem zwracam chyba massakrę wojsk Tokugawy , bo bronić szpiegów mordowanych przez Odo/Mariko T. Odo znacie z filnu o Anjin-sanie granym przez wspaniałego Chamberlaina, no ale okazał się być gey'em i "zniknął" przez prawackie manewry,;D, na szczęście dopiero po "Ptakach z Ciernistych Krzewów" - Mów!!!

Złoą Rybkę zlowił za to w kawale mafioso ruski i patrzy patrzy - "mam tyle tego tego złota...po co mi jeszcze rybka? wypuszczę ją". Rybka z kolei cieniutko mówi -" A życzenie???" A on na to - "Mów!!!"
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:21
        W planach Royo Dark Tarot jest. I jeszcze inne inszości.Ale zarrrrraaaz - nie wszystko naraz.

Najbardziej chcialam Mistyczny Tarot Marzyciela. Jest. Na Allegro za cenę trzykrotnie wyższą niz był w sprzedaży. Gdzie indziej niedostępny. Bardzo jestem zawiedziona.

Może sobie Telema Tarot kupię?? Albo Arcanum?? Sama nie wiem.
      • donbas Re: Chwalipost 21.07.22, 21:26
        A stosowałaś olej z żywokostu z boswellą?
        Albo olejek czy maśc cBD z konopii ? ( oczywiście bez środków psychogennych- hehe).

Ta boswella na ból pomaga. Poczytaj o niej.
        • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 17:44
          Eeech, z konopii mam nawet picie dostępne, wolę kropelki ... piwa, ma w sobie mnóstwo pozytywnych estrogenów , działa antyrakowo przez goryczki... słowem, nie tylko hipnotycznie i chmielowo.oI może trochę śledziowo i śledczo... ;D
          Mas..rrycha, ot co - domieszki domieszać w epoce małych rozwiązań mieszkaniowych, i pod hasłem " Żadna Agnieszka tutaj nie mieszka"...To nawet boss mówisz, staje się barankiem?
          • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 19:04
            Od jedwabiu przyszłó jednak do treści - teraz mam już kupiony materiał z wystawy nawet też ;D jedwab i pochodne ale gramaturowo i cenowo korzystny - po 98 zł. metr. Tymczasem jeszcze turkusy- kresze bawełniane i wiskoza też mam... co innego niż gothic czarna koronka na czerwonym tle ale chce się i tego i tego... Nie jestmi za to potrzebna tamta tuniczka, zresztą, oprócz tej sukni przeze mno9w kupionej zniknęły bez śladu.
            Burda produktions, ot, wzięło i po loatach choćby urzekło.
            Dark Tarot - mam, w obrazach w kalendarzu, ale głupia wkładka, NIE PRZYDA ci się-tłumaczylam sama...To taka kombination z innych obrazów Royo a Labirynth namalował a'la gothic specjalnie.
            Crowley historyczny ale nie wolno go traktować lękliwie kwatolicko - wtedy odpowie. Podobnie jak Magów Suliigi zawiera i treści + i -.. a prawda... tam gdzie ją umieścimy tam ma być...
            Historia z kolei, limited ;D po 1000 zł. "chodziła" na e- bayu, już niedostępny w nakładzie k. 3000 wydany przez Lo Scarabeo - Etruskian Mkinchiate - po 100 zl na początku - mam, widziałaś " w praniu", jest też elektroniczny gdzieś.
            • camaretto Re: Chwalipost 24.07.22, 19:08
              Olejek do włosów też mam nowy - z pokrzywą, skrzypem, uczepem, omamem... do wciórki we włosięta, pomaga od razu i to na full - widać od razu, przesuszone ale jeszcze żyły i były.
              Pozdro

Cam
              • camaretto Re: Chwalipost 06.08.22, 16:51
                smile I tuniczkę z jedwabnej 90% i wiskozy.
                Mam za to pytanie- bo jeszcze popłakuje nie tyle z racji bólu tylko jak zwykle "starychnowych" obciążeń, meny poszły na outsiding i produkuj teraz, pani w opcji chorobowej
                a. Rachunek dla sąsiada, ktory jak widać, chce za zwierze zapłacić troszeczke... ale ma też fundację w opcji zwierze, charytatywną, więc jakoś tak jest z automatu, że za połowę żarcia płacę ja,za połowę oni.
                b. Sprawozdanie. Co jest caałkiem tajne- Zapytałam jednak - i w opcji spraw zzawodowych- kiedy TO będzie miało koniec i odnośnie -
                G Buł/verte
                Hermit/-
                Dociągam jeszcze teraz 6 Miecz - tylko ja mam kota na karcie.
                \10 Miecz
                \Diabeł
                Na nowo wyszedł GBuł, tym razem w pozie +
                Niepotrzebnie nie wróżę, bo pytałam ogólnikowo, ale per Giermki- Kiel iBuł zostało dozwolone,

Co robić? Ryby /-
                Przeżyć świeże emocje, ale nie rozdrabniać się...
                Zabawa, radość - KMieczy+
                Masz mena , czego chcesz więcej...?
                Już pędzę, jestem wykończona przez te męskie nadwyczaj pomysły.Czy karty nie mają czegoś prostszego w opcji tuniczka z czego mam w ulubionych kolorach, 50% sumy z racji wysokiego stanu, krawcową jestem ale będę musiała chyba nie tylko spruć wszystko jak leci i zacząć jeszcze raz.
                Czuję si.ę po tym jak i karty na full neg. Kieliszkowo - chwila moment i nie byłoby co zbierać...
                Czy nie można było inaczej, bardziej z zaufaniem 6 Pnt ?
                Odp. 6 Mieczy - mo.żna było ale nie w tym czasie i miejscu.Jakby film z Brucem Willisem.
                Zdrowie w aspekcie drętwienia, oczy... dyski. Odp.-
                Mądrość - Cnota.

Pokłócić się proszę, a na zawód i miłość postawić moją...
                Tab, masz już tą pracę??
                Tam pono fajni ludzie w tym Wrocku, kumpela pracę dostała, kursy angielskiego... ja nic, u nas podpisana w UP jest nawet deska klozetowa- żeby nikt nie ukradł w bezrobociu.
                Malizny...
        • maja-felix Re: Chwalipost 12.11.24, 16:46
          Szczerze mówiąc, początkowo byłam nieco sceptyczna, jeśli chodzi o stosowanie oleju CBD na ból. Ale mając dość tradycyjnych środków przeciwbólowych, które na dłuższą metę niezbyt dobrze wpływają na zdrowie, postanowiłam spróbować czegoś naturalnego. Trafiłam na wersję CBD bez środków psychogennych (oczywiście 😊) z Konopnej Farmacji. Wybrałam wersję dekarboksylowaną, o której wyczytałam, że działa intensywniej dzięki wyższej biodostępności. ( konopiafarmacja.pl/ )

Efekty były zaskakujące! Już po kilku dniach stosowania czułam, że mięśnie i stawy nie są tak napięte, a codzienne bóle, które często pojawiały się po pracy przy komputerze, zaczęły ustępować. Później dodałam jeszcze maść z boswellią i żywokostem, o których również czytałam, że mają fantastyczne właściwości przeciwbólowe. Boswellia działa rozluźniająco i świetnie łagodzi nawet uporczywe dolegliwości – świetna na bolące kolana czy spięte mięśnie po ciężkim dniu!

Od tamtej pory polecam każdemu znajomemu, bo ta kombinacja CBD z dodatkiem boswellii naprawdę daje radę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka