Dodaj do ulubionych

Przedstawmy sie

• ankaa251 Re: Przedstawmy sie 18.11.06, 19:20
      Salut :) Jestem Anka, 25 lat... Szkoda, że dopiero dziś odkryłam to forum ale...
      lepiej późno niż wcale ;) No więc... pierwszy raz styczność z Rumunią miałam
      prawie 2 lata temu, kiedy pojechałam tam w delegacji z mojej firmy... i od tego
      wszystko się zaczęło... Poznałam wielu wspaniałych ludzi i ... tak już
      zostało... codzienne telefony, smsy, maile, czaty... Zaprzyjaźniliśmy się na
      tyle, że wspólnie spędzamy wakacje... i nie ma dnia żebyśmy nie mieli ze sobą
      kontaktu... Zaczęło się od 3 osób... a teraz znam już kilkadziesiąt... z których
      wielu jest moimi bliskimi przyjaciółmi... Poza tym... Rumunia jest przepięknym
      krajem... wiem coś o tym, bo zjechałam ją już prawie całą :) I polecam
      wszystkim, którzy lubią piękne widoki i ciepłe morze :) Jeśli ktoś chce się
      dowiedzieć czegoś więcej... piszcie ankaa25@yahoo.co.uk ;) SALUTARI DIN RAWICZ
      PENTRU TOŢI :)
      • catrinel Re: Przedstawmy sie 18.11.06, 20:24
        Salut tuturor:)
        Jestem Kasia, studentka z Rzeszowa. Jeszcze całkiem niedawno Rumunia była dla
        mnie "terra incognita", ale wszystko zmieniło się od kiedy mam "Przyjaciela:)"z
        Oradei... :)W wyniku tej znajomości zostałam rumunofilką, a On, co jest b.
        sympatyczne - polonofilem.
        W Rumunii byłam na razie tylko raz, oczywiście na tym nie koniec... :)
        • yukon251 Re: Przedstawmy sie 04.12.06, 05:44
          Piekna Rumunie znam cala nibylem tam okolo 18 lat,przebywam w innym kraju na
          starosc wruce tylko do Rumuni.Pamietam jak jeszcze z Rumuni czekolade do polski
          sie wozilo.Po zabiciu Cialciesku bylem 10 dni.Na drogach czolgi nowe groby w
          Bukaresti.Byly tam postacie Polskie wrosniete w ten kraj,chcieli aby zostal
          ministrem finansow,chlopak z Wroclawia ps. Kredka.Polska jes moze i ladna ,ale
          Rumunia jest piekna i jej mieszkancy.
    • andleru Re: Przedstawmy sie 05.12.06, 11:39
      Witam,
      Jestem tymczasowym Bukaresztanczykiem od poczatku pazdziernika az do konca
      stycznia ;) (z urodzenia jestem Wroclawianinem).
      Pracuje na Politechnice (PUB) przy jednym z unijnych projektow, Rumunia jestem
      wiec zainteresowany niejako sila rzeczy. Coz, na razie moge powiedziec, ze to
      naprawde ciekawy kraj;)
      Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie zwiedzic cos poza stolica (czyli miejsca
      naprawde tego warte).
      Pozdrawiam wszystkich!
      • ktoosik Re: Przedstawmy sie 08.12.06, 21:43
        Witam i cieszę sie ,że trafiłam na tę stronę.Nigdy nie byłam w Rumuni ale
        interesuje mnie ten kraj i Ci ludzie.Ostatnio poznałam bardzo miłą dziewczynę
        Rumunkę i urzekła mnie jej osobowość.to wyjątkowi ludzie,bardzo otwarci i
        sympatyczni.Znamy się pół roku a jakby całe życie a najciekawsze jest to ,że
        jest ode mnie ponad 10 lat młodsza.Proponuje przyjażń zaprasza do Rumuni.Chcę
        poznać ten kraj by zrozumieć co w nim takiego jest....
    • schrek007 Re: Przedstawmy sie 18.12.06, 23:34
      Hej
      Na imię mam Dawid, mam 24 lata.
      Rumunią interesuję się od ok 1,5 roku kiedy to za pośrednictwem internetowej gry
      online poznałem grupkę Rumunów z Vaslui, niedaleko Iasi. Za kilka dni jadę
      spotkać piękna i sympatyczną Rumunkę :) i przy okazji spędzę sylwestra w
      Vatra Dornei.
      Pozdrawiam wszystkich Rumunoholików :)

• mijank Re: Przedstawmy sie 04.01.07, 23:16
      witajcie, mam na imię Michał, mam 33 lata, mieszkam w Toruniu. Pierwszy raz
      byłem w Rumununii w 1983 r., od tej pory gościłem tam 7 razy ale jeszcze wiele
      zostało mi do zobaczenia :) Jestem zauroczony tym krajem, gdzie wschodnia dusza
      krzyżuje się z południowym temperamentem - jego przyrodą, ludźmi i kulturą.
      Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
      Noroc!
    • numis Re: Przedstawmy sie 17.01.07, 10:17
      Witam,
      Mam na imię Krzysiek, mam 30 lat, pierwszy raz w Rumunii byłem w 2003 roku i
      jak na razie był to zarazem ostatni wyjad, ale tak mi się spodobało, że planuję
      wyjeżdżać tam częściej. Ostatnio mieszkałem w Anglii i miałem trochę daleko,
      ale właśnie wróciłem do Polski, mieszkam w Warszawie, więc będzie łatwiej się
      wybrać do tego Super-Kraju ;)
    • demanio Re: Przedstawmy sie 23.01.07, 01:13
      Witam. Cwilowo mieszkam i pracuje w Irlandii, poznalem tu kolege - Rumuna,
      ktory zarazil mnie swoja miloscia do kraju. Chcialbym sie wybrac na wakacje nad
      Morze Czarne lub w gory, myslimy tez z Mariusem o jakim businessie. Polacy
      mieszkajacy w Rumunii, dzwoncie piszcie...doradzajcie. Marek 00353877639405
      demanio@o2.pl
    • viata_fericita Re: Przedstawmy sie 23.01.07, 20:23
      Hej! Mam 33 lata i bardzo chcę wybrać się z siostrą do Ruminii w wakacje :-)
      Powód? Banalny... Manele...kto się nie zakochał to polecam :-)
    • sca10 Re: Przedstawmy sie 04.02.07, 21:32

Witam serdecznie,

Mam na imię Mihaela,jestem pilotem wycieczek turystycznych, tłumaczem,
      przedstwicielem handlowym w Rumunii i cukiernikiem.
      Mieszkam na stałe w Częstochowie(kiedyś miałam męża Polaka)z moimi trzema
      córkami. Wciąż mam problemy z polską gramatyką-w tej chwili sprawdza mnie
      córeczka-dyslektyk!
      Cieszy mnie, że znalazłam to forum, szkoda że tak późno. Z powodu niektórych
      stereotypów na temat Rumunii miałam nieraz bardzo ciężko, aczkolwiek kocham
      Polskę.
      Jadę do Rumunii ilekroć znajdę transport (tańszy!) dla 4 osób. 9 lutego mam
      egzamin z prawa jazdy -są moje 40-te urodziny- i mam nadzieję ze go zdam , więc
      będe samodzielna względem transportu.
      Za piękne słowa na temat Rumunii gorąco dziękuje wszystkich.

Salutari fierbinti tuturor, Mihaela

RUMUNIA JAK NARKOTYK!!!
      • deni2221 Re: Przedstawmy sie 05.02.07, 11:38
        Jestem Deni mam 38lat,mieszkam w okolicach Częstochowy.Wspolnie z mężem
        prowadzimy małą firmę .Mamy trójkę dzieciaków.Uwielbiam Rumunię chociasz nigdy
        tam nie byłam.Moim marzeniem jest aby odwiedzić ten piękny kraj i poznać tych
        wspaniałych ludzi.Mam przyjaciółkę Rumunkę i jestem oczarowana jej
        osobowością.Przysięgam,że się tam wybiorę! MIHAELE jeśli miałabyś ochotę na
        pogaduchy ze mną to ja bardzo chętnie!!!
        • Gość: sca10@gazeta.pl Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 09:18

Deni, odezwji się szybko na priwa!Dziękuję!
    • numai Kilka słów o mnie :) 11.02.07, 15:06
      Siemka to ja.Pisałem już na temat Rumunii ... (admin OZI). Mam 15 lat . Mam na imię Wojciech . Mieszkam w Polsce w Cieszynie . Moje zainteresowania to przedewszytkim : Język rumuński , muzyka rumuńska POP/Dance , oraz wszystko co wiąże się z Mołdawią (republiką) ... Moje forum to djmahay.xad.pl zapraszam do rejestracji ...

Pozdrawiam wszystkich czytających,
      Admin OZI
      OZNea
      NT
    • claudia234 Re: Przedstawmy sie 13.02.07, 22:55
      Siemka wszystkim!
      Mam na imie Claudia. Moja mam jest z pochodzenia Rumunka natomiast moj tata
      Polakiem. Obecnie mieszkam w Czestochowie, a na wakacje jezdze do mojej babci w
      okolice Bistrity i Cluj -Napoca. Dodam jeszcze ze jestm nowa na tym forum oraz,
      ze mam 15 lat!!!
      • numai Re: Przedstawmy sie 14.02.07, 13:42
        Siemka jeśli chcesz zaklikaj na gg . Moje gg to 7551752 .

Lubię rozmawiać z Rumunami :)

Pozdrawiam,
        OZI
      • numai Re: Przedstawmy sie 14.02.07, 13:50
        Eu sunt Wojciech. Eu am venit de la Polonia. Eu am 15 anii vechi. Pasiunea mea ascultă muzica. Eu intresting România de ţară şi republica Moldova. Eu merg la liceul în Cieszyn. Ziua mea favorită este sâmbătă. Mie foarte îmi place îngheţata.Îmbrăţişările în întregime.
        • claudia234 Re: Przedstawmy sie 16.02.07, 12:43
          Zle napisales eu sunt 15 ani vechi. W przetlumaczeniu wychodzi ja jestem 15 lat
          stary. Nie sugeruj sie angielskim bo tak sie pisze po angielsku Powino byc Eu
          am 15 ani.
          • numai Re: Przedstawmy sie 16.02.07, 17:36
            OK ... ja z angielskiego nie biorę tego ... sam piszę tak ...
      • Gość: sarra76@interia.eu Re: Przedstawmy sie IP: 82.160.216.* 20.02.08, 21:47
        czesc nazywam sie Sara i mam 13 lat. moj tata jest rumunem a moja
        mama polka. podaje ci moj numer gg-7578270
    • jacekbensilberstein Re: Przedstawmy sie 28.02.07, 23:21
      Witam!
      Częstochowianin, lat 34, z wykształcenia filolog , z zamiłowania podróżnik i
      fotograf. W Rumunii bylem kilkakrotnie przejazdem , a tylko 2 razy na dłużej.
      Pierwszym razem zwiedziłem Bukowinę i Maramuresz. Rok później poznałem
      Transylwanię.Oprócz znanych ogólnie Brasova, Sibiu czy Sighisoary starałem się
      odwiedzić małe pasterskie osady czy cygańskie tabory. Poznałem wielu ludzi z
      różnych bajek... Wspaniałą przyrodę i sztukę ludową. Palinkę i wszelakie
      rodzaje BERE. Cascaval, paine, ciorba da burta... Oj, piękna jesteś,
      Rumunio...!!!!Pozdrawiam wszystkich! Marcin
    • zbigniew.tappert Re: Przedstawmy sie - BRASOV 27.03.07, 19:29
      czesc wszystkim!

jestem w Rumunii od Pazdziernika 2006. Jaki to jest piekny kraj.

Pracuje w Brasovie. Jesli ktos tez tutaj mieszka to bardzo zapraszam na karaoke
      do Dean's, albo na pogawedke przy piwie w Scottish.

Poza tym szukam kontaktow biznesowych osob zamierzajacych inwestowac w Rumunii.

Pozdrawiam,

Zbigniew Tappert
      • zarazanza Re: Przedstawmy sie - BRASOV 01.04.07, 01:07
        any chance to rewrite your post in english? ;) all i understand is that u are in
        brasov and smth about karaoke in dean's pub on republicii street ;)
      • napoca Re: Przedstawmy sie - BRASOV 03.04.07, 12:09
        Zbigniewie, jeżeli interesują cię osoby które chcą zainwestować w Rumunii
        odezwji się na priwa, moj mail to napoca@gazeta.pl,moeszkam w Kluż.Pozdrowienia
      • avroml Re: Przedstawmy sie - BRASOV -traducere 03.04.07, 15:53
        salut tuturor
        sunt in Romania din octombrie 2006. Ce tara frumoasa este!
        Lucrez in Brasov. Daca cineva mai sta pe aici, atunci va invit la karaoke in Dean's sau in Scottish, sa stam de vorba.

Afara de asta caut contacte de afaceri cu cei care vor sa faca investitii in Romania.

Salutari
        /-/
      • justynaromania Re: Przedstawmy sie - BRASOV 24.04.07, 12:38
        witaj mozesz odezwac sie na meila?mieszkamy w oradeii
        justyna_bydg@wp.plpozdrawia,
      • chos_karol Re: Przedstawmy sie - BRASOV 07.01.08, 23:26
        witam!
        w Rumunii jeszcze nie mieszkam ale moja dziewczyna mieszka w Brasov
        i bylem tam juz pare razy. caly czas nam do siebie za daleko wiec
        mam nadzieje w najblizszej przyszlosci przeniesc sie tam na jakis
        czas.
        najblizszy planowany pobyt - koncowka stycznia
        pozdrawiam
    • lilivampire Re: Przedstawmy sie 27.04.07, 18:13
      czy twój nick nie powinien brzmiec steaua?
      • staua Re: Przedstawmy sie 03.05.07, 17:33
        Powinien, jak najbardziej, Zakladajac konto na poczatku istnienia forum
        (dobrych 6 lat temu) pomyslalam, ze to zbyt skomplikowane, a tak bedzie podobne
        do polskiego "stala". Wtedy forum o Rumunii jeszcze nie bylo ;-) I tak zostalo.
    • aniamar1 Re: Przedstawmy sie 21.05.07, 18:26
      Czesc wszystkim :) Jak milo, ze istnieje takie forum... No wiec... moja przygoda
      z tym krajem zaczela sie ponad 2 lata temu... Od roku jestem zwiazana ze
      wspanialym chlopakiem z Transylwanii :) Narazie jest ciezko bo widujemy sie
      rzadko ale ... wkrotce sie to zmieni :) Tak, tak... wszystko na to wskazuje...
      ze niedlugo bedzie nas 3 :) Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczow!!!
    • remusm Re: Przedstawmy sie 25.05.07, 11:42
      Cześć, nazywam się Remus i mieszkam w Sopocie od 4 lat. Trafiłem tu zupełnie
      przypadkowo, nigdy nie myslałem, że będę w Polsce mieszkał. Miło, bardzo miło,
      czytać Wasze posty. Jeśli w jakiś sposób mogę Wam pomóc w sprawach związanych z
      Rumunią to możecie spokojnie do mnie pisać.
      Pozdrawiam, Remus.
      • jasmeen Re: Przedstawmy sie 29.06.07, 14:55
        Witam :)
        Jesteśmy całą rodzinką miłośnikami południowo - wschodniej Europy.
        Odwiedziliśmy już Chorwację, Czarnogórę, Serbię, Słowenię, Bośnię, Węgry. W tym
        roku wybieramy się od Bułgarii i Rumunii - mam nadzieję, że na tym forum dowiem
        się wielu ciekawostek, o których nie piszą przewodniki :)
      • agasara Re: Przedstawmy sie 02.07.07, 20:47
        Witaj!
        Wybieram się właśnie z chłopakiem za tydzień do Rumuni na objazdówkę samochodem
        i z namiotem :) Chcielibyśmy jak najwięcej zobaczyć i niekoniecznie w tłumie
        turystów. Nasz plan jest taki, żeby przejechać część południową i podrodze
        zobaczyć Bukareszt, zakotwiczyć się nad morzem i stąd pojeździć, a potem jeszcze
        przez góry w drodze powrotnej. Jeśli masz możliwość i czas pogadania na gadu, to
        będę wdzięczna. Bo generalnie mam kilka pytań i chyba najłatwiej byłoby mi
        uzyskać odpowiedzi w rozmowie. Interesują mnie kampingi i ciekawe miejsca.
        Moje gadu: 3778202.
        Pozdrawiam i czekam na kontakt :)
      • Gość: marco80 Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:18
        Witam!
        Planuję zwiedzić w bliskim czasie Rumunię:) Mam nadzieję, że jakby co to jakieś
        info od Pana uzyskam..
        Pozdrawiam! Marco
        mare.ksp@wp.pl
        • jaglana Re: Przedstawmy sie 25.07.10, 23:07
          Witam wszystkich! Wybieramy się do Rumunii w sierpniu , trafiłam na to forum,
          szukając informacji w googlach :)

Liczę na Waszą wiedzę i pomoc, a po powrocie chętnie podzielę się doświadczeniami :)
          • 2sarenka28 Re: Przedstawmy sie 09.05.12, 22:47
            Witajcie :-)
            Jestem Polką.Kocham mojego Rumunka od trzech lat.W Rumuni nie byłam,ale chętnie kiedyś pojadę :-)
            Może w podróż poślubna ;-)
    • galbenka Re: Przedstawmy sie 14.07.07, 17:54
      Hejka
      Nie dawno odkrylam Wasze forum- co ucieszylo mnie nie zmiernie gdyz jak widze
      nie tylko ja jedyna na tym swiecie zwiazalam sie z rumunem.Mieszkam w Rumunii
      juz prawie rok i stwierdzam ze ten kraj to po prostu magia.W czerwcu tego roku
      zawarlismy w Polsce zwiazek malzenski.To bylo cudowne przezycie no i w koncu
      wszyscy poznali rodzine mojego ukochanego, przekonali sie ze w brew
      dotychczasowych sterotypow to normalni, przesympatyczni ludzie. Za 3 miesiace
      mamy kolejne wesele i slub TAK TAK -to prawda -tym razem w Rumunii.
      Mam nadzieje ze dzieki temu forum poznam ciekawych ludzi,ktorzy tak jak ja
      kochaja Rumunie i jej obywateli.
      pozdrowionka-Iza
      • 75ona Re: Przedstawmy sie 18.07.07, 13:40
        jestem na forum od ponad 2 lat, malo pisze, głównie czytam, ale myślę, ze pora
        się przedstawić

32 lata, radca prawny (uśmiecham sie do kolegów sędziów) w Rumunii zakochana od
        1999, pierwsza wizyta w 2005 celem były głównie góry, a wsiąknęliśmy w klimat
        miast i miasteczek, włóczenia sie stopem powoli i pozornie bez celu i -
        poznawanie ludzi, kultury i kraju. Do Rumunii zawsze jeździmy tak samo...
        osobowymi pociagami przez Słowację i Węgry, a od granicy autostopem. Trasę
        znamy na pamieć. Podróżujemy zawsze we dwoje (Wielkopolaka i Ślazak) znak
        rozpoznawczy czerwony namiot i dwoje uśmiechnietych ludzi.

W tym roku, z uwagi na krótszy niz zazwyczaj urlop jedziemy na Ukrainę, ale za
        rok wracamy do Rumunii. Tym razem w planach Bukowina i Delta.

Ukochane miasto Sibiu, ukochane miejsce Góry Fogarskie.
        • Gość: kaktob6 Re: Przedstawmy sie IP: *.rzeszow.mm.pl 29.07.07, 14:42
          Jestem z Rzeszowa, 37l., w tym roku zamierzam po raz pierwszy wyruszyć do
          Rumunii (z rodzinką 2+2, II połowa sierpnia), bo po przeczytaniu wielu wątków
          na tym forum i przewodnika Pascala chcę na własnej skórze przekonać się czy
          Rumunia jest rzeczywiście taka piękna a ludzi tacy gościnni. Mam nadzieję że
          tak jest. Mam tylko mętlik w głowie - gdzie dokładnie jechać :) tyle pięknych
          miejsc opisujecie. Generalnie na urlopie nie lubię być długo w 1 miejscu, po
          poznaniu bazy i okolic ruszamy w następne. Liczymu się z pieniążkami więc
          ucieszyłem się z wątku o dobrych "rumuńsko-holenderskich" kampingach, gdzie
          pewnie zawitamy. Pozdrawam wszystkich foRUMowiczów, do zobaczenia w RO,
          najpewniej w Transylwanii !!! kaktob6@gazeta.pl
          • ryszardtom Re: Przedstawmy sie 17.07.08, 00:01
            Witajcie....od prawie roku czytam Wasze-Nasze forum z wielkim zaciekawieniem.
            Nareszcie odważyłem się ujawnić:) Jestem troszkę włóczęgą no w tym wieku (50)
            już bardziej samochodowym. W zeszłym roku popatrzyłem na mapę i doznałem
            olśnienia:) tyle lat przeżyłem i nie zorientowałem się iż ten piękny kraj jest
            tak blisko:) Wsiadłem w auto i na sobotę rano byłem w Maramuresz...weekend
            cudowny...a jego zwieńczeniem nie był "wesoły cmentarz" w Sapanta lecz typowe
            wiejskie wesele w Botizie !!! Wrócę tam w tym roku tylko jak się wprosić na
            jakieś wesele:) Ja chcę na wesele:) !!
            • Gość: polkiwbukareszcie Re: Przedstawmy sie IP: 89.43.178.* 16.11.08, 10:21
              Witam wszystkie Polki w Bukareszcie! Szczególnie te
              niezaaklimatyzowane. Troche starsze stażem kolezanki chętnie
              pomogą:) Co piatek umawiamy sie na mieście... Chetne dziewczyny
              zapraszam na nasza stronę i kontakt porzez maila. Pozdrowienia!
              polkiwbukareszcie.blogspot.com/
        • Gość: urs Re: Przedstawmy sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 09:26
          Radca prawny w wieku 32 lat powinien /-inna/ już jeździć własnym samochodem, a
          nie włóczyć się pociągami osobowymi. I nie spędzać urlopu w Rumunii czy na
          Ukrainie, tylko na Karaibach, Mauritiusie itp. Chyba jesteś marnym "radcą".
          • 75ona Re: Przedstawmy sie 05.08.07, 16:42
            Gość portalu: urs napisał(a):

> Radca prawny w wieku 32 lat powinien /-inna/ już jeździć własnym samochodem, a
            > nie włóczyć się pociągami osobowymi. I nie spędzać urlopu w Rumunii czy na
            > Ukrainie, tylko na Karaibach, Mauritiusie itp. Chyba jesteś marnym "radcą".

nie mnie oceniać, czy jestem dobra, czy kiepska zasadniczo ani na brak zleceń,
            ani funduszy nie narzekam... Karaiby i Mauritius all inclusive, choć mnie na
            nie stać, nigdy mnie nie kręciły i nigdy nie będą. Może dlatego, ze od
            najmłodszych lat podróżowałam z namiotem, przyczepą kempingową, albo własnym
            plecakiem na grzbiecie. I zawsze z dużą otwartością na świat i ludzi, którzy
            mnie otaczają. Rodzice na szczęście preferowali własnie aktywny wypoczynek
            połączony z poznawaniem kultury od środka, a nie z perspektywy basenu
            hotelowego. Wyobraź sobie, ze właśnie takie wakacje z plecakiem na plecach i
            pod namiotem pozwalają tak naprawdę odpocząć i zostawić stresy codzienności
            daleko, daleko... niewątpliwym plusem jest też to, że w wielu mniejscach w
            górach nie ma zasięgu telefonu komórkowego, więc naprawdę mogę oderwać się od
            codzienności, bo najzwyczajniej w świecie jestem nieosiągalna. Więc odpoczywam.\

A poza tematem, uważam, że tego typu, jak Twoje wycieczki osobiste kiepsko się
            mają do netykiety :)
      • Gość: sca10 Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 09:15

CASA DE PIATRA!Koniecznie pokaż nam potem zdjęcia ze ślubu.Gdzię
        mieszkacię w Rumunii? Jeżeli chcesz możesz się odezwac na priwa, mój
        mail to: sca10@gazeta.pl

Rumunia jak narkotyk!
    • gekfienos Re: Przedstawmy sie 05.08.07, 08:36
      Hej!!
      Juz sie przedstawialem,ale poniewaz troche sie pozmienialo ,wiec zrobie to
      jeszcze raz.Mieszkam juz w Rumunii.Sfantu Gheorghe kolo Brasova.Narazie,bo mam
      zamiar przeniesc sie do Brasova.Po dziesieciu latach opuscilem Italie i czeka
      mnie tutaj nowe wyzwanie.To piekny kraj i cieszy mnie obecnosc
      Polakow.Pozdrowienia dla wszystkich!!!
      Jesli ktos ma ochote pogadac to zapraszam parker21@alice.it
      • ceasul Re: Przedstawmy sie 13.10.07, 01:01
        mam pytanie czy mleczarnia Covalacw SG jeszcze istnieje,pozdrawiam
    • juliam1 Re: Przedstawmy sie 15.08.07, 22:34
      Witam ;)
      juz tak dlugo jestem na tym forum a sie chyba nie przywitalam i nie
      przedstawilam, wydawalo mi sie, ze to zrobilam ale chyba jednak
      nie ;/
      jak widac mam na imie Julia :) i jestem obywatelka pieknej Rumunii :)
      mieszkam w Warszawie i robie to co najbardziej kocham czyli
      fotografuje najpiekniejsze momenty w zyciu MLODYCH ;)

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
      julia
    • Gość: piskslo Re: Przedstawmy sie IP: *.dynamic.dsl.t-2.net 17.08.07, 21:50
      Witam wszystkich zakochanych w najciekawszm kraju Swiata! Grzech, ze dopiero
      teraz odnalazlem Wasze forum.
      Do Rumunii jezdze od blisko dziesieciu lat. Na poczatku byly Gory, potem doszlo
      to, co znalezc mozna w dolinach, stypendia, przyjaciele itd. W sumie:
      kilkadziesiat wyjazdow i kilkanascie miesiecy zycia.
      Dlaczego Rumunia? Przeciez sami wiecie:). W tym kraju nie da sie NIE zakochac:).
      Teraz niestety z przyczyn rodzinnych mieszkam w Slowenii i mam troche dalej. Ale
      nic to: za dwa tygodnie wracam tam, gdzie czas biegnie inaczej, gory stoja jak
      staly, a ludzie maja ten zdrowy luz:).
      Piotr
      PS
      Rumunie i rumunski znam nienajgorzej. Sluze pomoca, wiec piszcie bez "krepacji":)
      • piskslo Re: Przedstawmy sie 17.08.07, 21:53
        Jeszcze sie zaloguje:) Vise placute si somn usor!
        Piotr
    • ceasul Re: Przedstawmy sie 25.08.07, 06:07
      rok 1987 -sierpień ,jeszcze pełnia władzy ,,wodza słońce ,króla karpat,, ,a ja z
      mamą na lotnisku Otopeni z perspektywą spędzenia w Rumunii ok.5 lat.Znajomi
      ,przyjaciele pozostali w Polsce
      Ojciec czekał służbowym samochodem i tak trafiłam na AL.Alexandru 23
      i
      przyszło mi tu spędzić 5 lat.
      Początki były straszne ,brak znajomości języka czasy inne ,brak słowników
      podręczników ,przeszłam i przez to i teraz wspominam te czasy z ze łzami w oku ,
      pytam jak wiele jest Polek ,które przeżyły ,,rewolucję na żywo ,, ja miałam tą
      okazję ,może na pierwszy raz to wystarczy mam teraz 40 lat ,ukończyłam akademię
      muzyczną w Bukareszcie w klasie skrzypiec Modesta Iftinchi,wtedy to było jeszcze
      konserwatorium C.Porumbescu dopiero po rewolucji zmieniono nazwę na akademia
      ,przeżyłam ambasadora Stachurę,Wożniaka,Komorowskiego i kilku konsuli .Pamiętam
      nasze sklepy ,gdzie wchodziłam za okazaniem legitymacji były dwa ......
      pozdrawiam i chyba tu na dłużej zagoszczę
      la revedere si pe curind Marita
    • detelina Re: Przedstawmy sie 28.08.07, 19:45
      Czesc. Mam na imie Detelina Od 5 dni jestem w Bukareszcie. Bede tu
      mieszkac przez najblizsze 3 lata. Moj maz podpisal kontrakt ze
      Steaua Bukareszt. Poleccie jakies pieknemiejsca pozdrawiam was
      serdecznie La revedere
      • detelina Re: Przedstawmy sie 28.08.07, 20:14
        WSPOLNIE Z MEZEM CHCIELIBYSMY POZNAC POLAKOW NAJLEPIEJ MIESZKAJACYCH
        W BUKARESZCIE. BYLOB NAM ZNACZNIE MILEJ I LATWIEJ. POZDRAWIAM MOJ
        MAIL TO detelina_golanska@op.pl
        • avroml Re: Przedstawmy sie 09.09.07, 13:04
          To doskonała wiadomość dla nas, Polakó z Bukaresztu! Odpowiedziałem na maila.
          • grochy Re: Przedstawmy sie 31.10.07, 15:32
            Sara, 28 lat
            najblizsze 12 miesiecy w Bukareszcie,
            na ta chwile niezaaklimatyzowana
            • trebor1974 Re: Przedstawmy sie 19.11.07, 22:25
              Witaj, a dlaczego aż bądź tylko 12 miesięcy? Czym się zajmujesz?

Pozdrawiam
              • grochy Re: Przedstawmy sie 29.11.07, 08:56
                Obecnie tylko i wylacznie kontemplowaniem pieknej jesieni ;) i
                udoskonalaniem umiejetności pieczenia ciasta marchewkowego.
            • izabb Re: Przedstawmy sie 24.12.07, 13:52
              Cześć wszystkim . Ja dopiero przyjechałam . Mieszkam w Bukareszcie i
              wiecie jak to jest święta w innym miejscu bez polskiego języka . Na
              razie mam nadzieję ,na normalność . Pozdrawiam wszystkich i piszcie
              co możecie .
    • oscar030405 Re: Przedstawmy sie 30.12.07, 14:27
      czesc wszystkim. mam 29 lat, moj maz jest rumunem,pochodzi z Brasov,
      od 11 lat mieszka w polsce a od 10 jest moim mezem.ma firme w
      rumunii ale mieszkamy w polsce.mamy 3 letniego syna. w rumunii bylam
      wiele razy, piekny kraj,przemili ludzie.
      • Gość: MalutkaBu Re: Przedstawmy sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 13:36
        witam,
        Nazywam sie Monika mam 31 lat i oczywiście związana jestem z
        rumuńskim chłopakiem. Mieszkamy pod Warszawą lecz w planach mamy
        przeprowadzkę na stale do Rumunii.W sierpniu bedziemy mięli
        dzidziusia :)). Mam nadzieję, iż poznam tu miłych ludzi , którzy jak
        ja kochają Rumunię i Rumunów.

pozdrawiam
        MB
    • Gość: marta Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 08:54
      Mam na imie marta od 5 lat żona obywatela rumunskiego z ploiesti k/bukaresztu,
      do powiedzenia mam tylko tyle , ze uwazam ludzi i ten kraj za bardzo cenny i
      mimo ze wciaz jest jeszcze smutek komunizmu ci ludzie pedza jak burza ku
      lepszemu zyciu, sa zyczliwsi bardziej uczciwi ale przede wszytkim wyjatkowo
      pracowici. pozdr. va salutam mihai sie marta
    • amnon Re: Przedstawmy sie 17.04.08, 23:57
      Ło kurde!
      aleśta mnie zaskoczyli! to ja myślałem, że jestem rodzynkiem a tu taka chmara
      ludzi w zwiazkach mieszanych z Rumunami/Rumunkami.
      mam na imie Konrad, jestem z wojewodztwa Sfintei Cruci, natomiast mieszkam razem
      z żoną, Rumunką na południowym zachodzie Niemiec. Żona pochodzi z okolic
      Targoviste i poznałem ją, uwaga! przez internet, prawie 7 lat temu!!! Właśnie
      kończę swoją pierwszą książkę po rumuńsku, a żona walczy ciężko z Harrym
      Potterem po polsku:).
      Pozdrawiam
      • vineri Re: Przedstawmy sie 23.06.08, 20:23
        Salut!
        Darek 31 lat.Rumunia jest dla mnie wieczną tęsknotą,ja tu na śląsku a Ona tam...Od 5 lat jestem związany z Nią służbowo i prywatnie, służbowo jeżdżę ciężarówką po Rumuni a prywatnie spędzam tam każde wakacje.Czasami się zastanawiam dlaczego tak mi tam dobrze, może się zakochałem w Niej...
        • szpulkaa Re: Przedstawmy sie 24.06.08, 07:11
          Witaj na forum:)
          I wiesz co... nie jesteś tu jedyny zakochany;))), więc rozgość sie i czuj, jak u
          siebie:)
          • ryszardtom Re: Przedstawmy sie 17.07.08, 00:03

Witajcie....od prawie roku czytam Wasze-Nasze forum z wielkim zaciekawieniem.
            Nareszcie odważyłem się ujawnić:) Jestem troszkę włóczęgą no w tym wieku (50)
            już bardziej samochodowym. W zeszłym roku popatrzyłem na mapę i doznałem
            olśnienia:) tyle lat przeżyłem i nie zorientowałem się iż ten piękny kraj jest
            tak blisko:) Wsiadłem w auto i na sobotę rano byłem w Maramuresz...weekend
            cudowny...a jego zwieńczeniem nie był "wesoły cmentarz" w Sapanta lecz typowe
            wiejskie wesele w Botizie !!! Wrócę tam w tym roku tylko jak się wprosić na
            jakieś wesele:) Ja chcę na wesele:) !!
    • louloudaki Re: Przedstawmy sie 15.11.08, 11:12
      Czasc! Witam wszystkich! Mam na imie Aga. Mam 28 lat i od 5 lat
      miaszkam na Krecie. Moze Wam sie wydawac dziwne, ze przedstawiam sie
      wlasnie na tym forum, ale z Rumunia mam dosc sporo wspolnego...
      Mianowicie mezczezna mojego zycia od dwoch lat jest pewien rumunski
      przystojniak... Rumunie odwiedzilam pare ladnych razy i musze
      przyznac, ze jest to fascynujacy kraj.
      Pozdrawiam wszystkich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka