Dodaj do ulubionych

sucha karma

27.06.07, 08:24
Witam wszystkich mam problem ze swoją Figusią, nie chce jeść suchej karmy,
kupuję jej royal-canin w zasadzie od małego nie bardzo jej szło, potem
kupiłam eukanubę zjadła kilka razy ale potem znów nie chciała. Wolałabym żeby
ją jadła bo witaminy, mireały itd. Woli gotowane żarełko. Macie sposób na
nauczenie jej jedzenia karmy? Proszę o pomoc. Figa ma półtora roku.
Obserwuj wątek
    • lajlah Re: sucha karma 03.07.07, 09:23
      Spróbuj jej dodac najpierw jeden kawałek suchej karmy do gotowanego pożywienia,
      a jak dobrze pójdzie, to powli dwa , itd.
    • tristezza Re: sucha karma 06.07.07, 09:49
      pare dni temu przeczytalam o wiejskich psach lancuchowych, ktorym czasem przez
      kilka dni nie daja nie tylko jedzenia, ale nawet picia. nie moge sie od tego
      przygnebiajacego obrazu uwolnic. a nasze pieski eukanuby z l-karnityna i omega-
      3 nie zycza sobie...
      Potosiu, prawdopodobnie jak Twoja Figa nie je suchej karmy, szybko podajesz jej
      cos innego, zeby biedna psina nie byla glodna. moim zdaniem moglabys ja
      przeglodzic. moj potwor przyszedl do nas wyglodzony i zarl te karme jak
      szalony, ale jak zaczal dostawac rozne inne cudenka to sie zbiesil. ja robie
      tak: wkladam do miski karme, a na wierzch troche gotowanego miesa, najczesciej
      kurczaka. jak zwierze glodne, to soki mu sie puszczaja i zre z rozpedu
      wszystko. jak mniej glodne, to karma zostaje. ale ja nie serwuje posilku
      zastepczego tylko zabieram miske i po paru godzinach znow klade troche mieska i
      znacznie wiecej karmy. jak nie zezre to bez laski
      • potosia Re: sucha karma 06.07.07, 15:36
        Może to faktycznie jest sposób, kiedyś kiedy miała kolejnego focha na karmę nie
        dałam jej nic innego. Nie jadła 4 dni!! Czwartego dnia wieczorem z łaską zjadła
        karmę, ale następnego znów nie chciała a ja nie chciałm jej kolejne 4
        dni "głodzić". Z drugiej strony wolałabym jednak aby jadła karmę. Zatem pewnie
        spróbuję znowu.
        • tristezza Re: sucha karma 09.07.07, 11:41
          jamol, ktory urzadza 4-dniowy strajk glodowy zasluguje na wpisanie do ksiegi
          Guinnessa. oj to nie bedzie Ci lekko Potosiu przestawic Fige na sucha karme.
          ale probuj, bo warto. abstrahujac od tego, ze porzadna karma jest rzeczywiscie
          optymalnie zbilansowana i najzdrowsza dla psa jest tez bardzo wygodna. moja
          nieboszczka miala chora trzustke i byla na specjalnej diecie gotowanej. w
          chalupie ciagle byl smrodek jak sie to zarcie warzylo, mnostwo garnkow przez te
          lata spalilam, a na wakacje musialam jej cos w rodzaju weckow szykowac. pies
          laskawie zracy karme to klejnot. i nic poza mieskiem juz mu dokladac nie trzeba
          pozdrawiam
          t.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka