fandzolka502 30.12.05, 19:29 Na początku- do siego roku:) Ja mam dwie ulubione pary- Cesia z Hajdukiem oraz Pulpa z Baltoną.Może dlatego, że najbardziej pokręcone. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ofortuna Re: Która para najbliżej serca? 30.12.05, 19:35 Ja też lubię Pulpecję i Baltonę. Ale najbliższa sercu to od niedawna Laura i Wolfi. Oby się nie rozpadła! =) Odpowiedz Link
czytelniczka1975 Re: Która para najbliżej serca? 30.12.05, 20:31 Pary wymienione przez Autorkę wątku bardzo lubię. Ale najbliższa jest mi para: Natalia + Robrojek. Ja bym chyba własnie z R. była szczęśliwa ;-) Choć wiem, że chyba nie jest zbyt popularny na tym forum? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Która para najbliżej serca? 30.12.05, 22:37 Zdecydowanie Cesia + Hajduk oraz Gaba + Pyziak (oczywiscie do pewnego momentu) a potem - Gaba + Grzegorz Natomiast zdecydowanie NIE Kłamczucha + Bernard Odpowiedz Link
frances-farmer Re: Która para najbliżej serca? 31.12.05, 00:29 A Bebe i Dambo? Zawsze mam dreszcze jak czytam ostatnie sceny w "Brulionie" :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Która para najbliżej serca? 31.12.05, 08:30 Natalia i Robrojek , Tomek i Elka oraz Kreska i Maciek. K:))) Odpowiedz Link
aasiek Re: Która para najbliżej serca? 31.12.05, 13:03 Patrycja i Baltona, Cesia i Hajduk. Fajni byli Aurelia z Konradem w "Dziecku piątku". Jeszcze nie para, ale już nie obcy sobie. Odpowiedz Link
scarlett_kapusta Re: Która para najbliżej serca? 30.05.06, 20:02 jan.kran napisała: > Natalia i Robrojek , Tomek i Elka oraz Kreska i Maciek. > K:))) ja tez! ale jeszcze Pulpecja i Baltona... Odpowiedz Link
scarlett_kapusta Re: Która para najbliżej serca? 30.05.06, 20:02 aa i Bebe i Dambo ;) zapomnialam ;) Odpowiedz Link
emae Ja też! 03.01.06, 12:42 W ogóle lubię tę parę. A poza tym - Nutria i Nerwus, w książce pod tymże tytułem Odpowiedz Link
kwiacia1 Ja też najbardziej lubię Natalię i Robrojka... 17.03.06, 16:04 Nie jesteś sama. Odpowiedz Link
kormoran7 Re: Ja też najbardziej lubię Natalię i Robrojka.. 17.03.06, 16:46 Jasne ze na 1 miejscu stawiam Ignacego i Mile. tez chcialbym by moje malzenstwo tak dlugo trwało:) Odpowiedz Link
malgosia99222 Re: Która para najbliżej serca? 31.12.05, 14:40 zdecydownanie Kreska i Maciek, lubę tez Idę i Marka, Bebe i Damba- mniej bebe, bardziej Damba - a tak w ogóle- co z przyjaźnią Bernarda I Damba ? Pulpecję i Baltonę- zdecydowanie Baltonę :) oprócz sceny wigilijnej z Noelki- taka Ciapa... Odpowiedz Link
fandzolka502 Re: Która para najbliżej serca? 31.12.05, 16:58 Uj, zapomniałabym jeszcze o Kresce i Maćku. Odpowiedz Link
jessy3 Re: Która para najbliżej serca? 02.01.06, 08:21 Tak się złożyło, że Wolfi i Laura. Odpowiedz Link
catinka1 Re: Która para najbliżej serca? 02.01.06, 16:37 Natalia i Robrojek oraz Bebe i Dambo Odpowiedz Link
jasmina_a Re: Która para najbliżej serca? 02.01.06, 21:51 wolfi + laura, elka + tomek, kreska + maciek Odpowiedz Link
kahloo Re: Która para najbliżej serca? 03.01.06, 08:01 1) Celestyna+Jerzy 2) Beata+Damazy 3) Patrycja+Florian Moja wilka trójka...:)). Odpowiedz Link
kahloo Re: Która para najbliżej serca? 03.01.06, 14:49 Cos mi się wydaje, ze na razie wygrywa Pulpa i Baltona:). Odpowiedz Link
jhbsk Re: Która para najbliżej serca? 05.01.06, 09:54 Natalia i Robrojek. Spokojny, racjonalny człowiek, w którym można znależć oparcie, przy którym można się czuć bezpiecznie. W dodatku cierpliwy i delikatny. Szkoda, że o jego związku z Natalią na razie Autorka nie napisała więcej. Odpowiedz Link
anulka_85 Re: Która para najbliżej serca? 05.01.06, 16:07 Pulpecja + Baltona Gabrysia + Grześ Odpowiedz Link
elaw2 Re: Która para najbliżej serca? 06.01.06, 15:32 Robrojek i Natalia. To miejsce pierwsze i to bezapelacyjnie. A potem Kreska i Maciek, Ida i Marek, Pulpecja i Baltona. Teraz trzymam kciuki za Tygrysa i Wolfiego. Dambo i Bebe też fajni. Odpowiedz Link
biljana Re: Która para najbliżej serca? 12.01.06, 17:29 trudny wybor. ale moze tak: 1. elka i tomek 2. cesia i hajduk 3. pulpa i baltona kolejnosc zmienia sie w zaleznosci od mojego wlasnego stanu emocjonalno - uczuciowego:) Odpowiedz Link
tilija Re: Która para najbliżej serca? 18.01.06, 22:43 Zdecydowanie Patrycja i Baltona. Podobała mi się ich zakręcona historia miłosna, zmiana, jaką przeszła Patrycja, wrażliwość, odpowiedzialność i nieodparty urok osobisty Floriana. No i należy pamiętać jak iskrzyło między nimi i jak bardzo nie potrafili bez siebie żyć. Szkoda, że w nowszych książkach tak mało o tej parze, bo ciekawa jestem, jak wygląda ich małżeństwo, jakim ojcem jest Florek no i czy nadal iskrzy:)) Odpowiedz Link
xerovy Re: Która para najbliżej serca? 18.01.06, 23:29 Lubię: Natalię z Robrojkiem, Elkę z Tomkiem, Anielę z nielubianym na tym forum Bernardem. Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Która para najbliżej serca? 20.01.06, 13:53 Patrycja i Baltona bezapelacyjnie wygrywają mój ranking (tak jak Puplecja wygrywa mój ranking na ulubioną książkę MM) A poza tym uwielbiam Kreskę i Maćka Inne pary też lubię no może poza Anielą i Bernardem i jakoś nie mogę się przekonać do Robrojka z Nutrią (moim zdaniem Nutria powinna mieć jakiegoś super gościa - choćby takiego prawie drgiego Baltonę, prawie, bo drugiego takiego nie ma i nie będzie już chyba) ****************** I finally grew up. Odpowiedz Link
baba67 Re: Która para najbliżej serca? 20.01.06, 14:13 A ja uwazam, ze te perypetie ze wspolnikiem i bieda zrobily wreszcie z Robrojka faceta z jajami, ktorego potrzebuje Natalia.A Natalia juz miala superfaceta (Tunio) i kompletnie nie wyszlo.Superfaceci w wiekszosci swej sa despotyczni-testosteron, coz robic :-) Odpowiedz Link
biljana Re: Która para najbliżej serca? 20.01.06, 17:42 baba67 napisał: > ......Superfaceci w wiekszosci swej sa > despotyczni-testosteron, coz robic :-) hmmm a ja takich, niestety, uwielbiam;) Odpowiedz Link
lavenderia Re: Która para najbliżej serca? 25.02.06, 14:13 zdecydowanie Pulpecja i Baltona:) taka miłość jako lekarstwo na zło, miłosci mimo wszystko i ponad wszystko;) Odpowiedz Link
klamczucha3 Re: Która para najbliżej serca? 26.02.06, 21:11 Klamczucha i Bernard Ida i Marek Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Która para najbliżej serca? 27.04.06, 10:55 Patrycja i Baltona - do "Pulpecji" wracam najchętniej Odpowiedz Link
enixx Re: Która para najbliżej serca? 27.04.06, 20:17 Na pierwszym miejscu Bebe i Dambo (z Bebe swego czasu sie utozsamialm :)))) ) a zaraz za nimi Kreska i Maciek. Odpowiedz Link
jedynataka Re: Która para najbliżej serca? 27.04.06, 22:41 ja najbardziej lubię Elkę i Tomka i Pulpę z Baltoną. Za to nie przepadam za Cesią z Hajdukiem, intreligentna ambitna dziewczyna zostałą w ostateczności sprowadzona do dzieci wyłącznie (za każdym razem jak czytam scenę u Żaków-Hajduków-Kołodzieji w "Noelce", gdy Cesia otwiera drzwi, to się wściekam-co się stało z tą Cielęciną). szkoda, choć "Szósta klepka" ma rzeczywiście jeden z lepszych wątków romansowych w wykonaniu tych dwojga. Szkoda, że z takim skutkiem. Za to lubię artystkę Julię z Tolem. Odpowiedz Link
juliask Re: Która para najbliżej serca? 30.04.06, 07:37 zdecydowanie cesia+hajduk elka+tomek i kłamczucha+bernard fajna jest też para pani jedwabińskiej z panem jankowiakiem;-) Odpowiedz Link
gaga666 Re: Która para najbliżej serca? 30.04.06, 11:02 ja lubię wszystkie pary występujące w jeżycjadzie, ale na największe moje uznanie zasługują: ignacy i mila borejkowie:) nowa parka, która być może będzie ze sobą to piotrek żeromski i hildegarda żaba schoppe:)może coś z tego będzie... szkoda że nie poruszanoy jest teraz wątek żaków, powinno być w każydym tomie cos o wszystkich. no chciałabym, żeby książki były nie co grubsze...teraz preczytanie 1 to zaledwie kilka godzin... Odpowiedz Link
stasia_kowalska Re: Która para najbliżej serca? 07.05.06, 22:35 Bebe i Dambo. Jestwem trochę podobna do Bebe tylko gdzie jakiś Dambo dla mnie???:D:D Pylpa i Baltona, Laura i Wolfi właściwie to pary trochę podobne. Maciek i Kreska bo "Ja Kreskę kocham" (jak Geniusia) i ciesze się że wreszcie im wyszło. co do cielęciny to mozna był sie po niej spodziewać. Gotowała, sprzatała za wszystkich tak wiec sprawdzi się jako kura domowa. Odpowiedz Link
lacitadelle Re: Która para najbliżej serca? 30.05.06, 15:45 Natalia i Robert - mój głos. i podsumowanie: 1. Pulpecja i Baltona - ok. 15 głosów 2. Natalia i Robert - ok. 11 głosów 3. Kreska i Maciek - ok. 9 głosów 4. Cesia i Hajduk oraz Bebe i Dambo - po ok. 7 głosów 5. Tomek i Elka - ok. 6 głosów 6. Wolfi i Laura - ok. 5 głosów pozostałe pary - poniżej 5 głosów Odpowiedz Link