marajka 03.09.08, 10:52 "- No, to może trzeba dać lepsze żarty- nudził Ignaś.- Na przykład ten o Filipie Macedońskim..." Czy znajdzie się ktoś kto wymyśli dowcip o Filipie Macedońskim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaupa Re: Dowcipy 03.09.08, 11:58 Ze wszystkich lakoci najbardziej lubie Filipa Macedonskiego! Panie tego. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dowcipy 03.09.08, 12:03 Dlaczego u innych ludzi wszystko gra i Filip Macedoński nie leży na podłodze owinięty starymi szmatami? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Dowcipy 03.09.08, 12:16 - O, wyglądam jak Filip Macedoński... - I jeszcze pokapałeś sobie bluzę! Odpowiedz Link
marajka Re: Dowcipy 03.09.08, 13:25 Może nie uznają separatystycznej republiki w Macedonii, więc się Filip w grobie nie przewraca i jego duch nie nawiedza ich mieszkań? Odpowiedz Link
mmaupa Re: Dowcipy 03.09.08, 14:00 "Ach, Filipie, ach, Filipie, trzeba znać się na dowcipie!" Odpowiedz Link
ananke666 Re: Dowcipy 03.09.08, 12:59 Filip Macedoński i księżniczka Olimpia debatowali nad imieniem dla przyszłego potomka. Nie mogli dojść do porozumienia i z nerwów Olimpię złapały bóle. Po pewnym czasie Filipowi pozwolono wejść do komnaty, gdzie zmęczona Olimpia przytulała nowego obywatela. Filip spodziewał się ślicznego pacholęcia, a ujrzał czerwoną, zapuchniętą maszkarę z przyklapanymi do czaszki mokrymi włoskami. Wytrzeszczył oczy i zawrzasnął w zaskoczeniu "kurna Olek!" Na to Olimpia, otwierając oko: "Olek? Bardzo ładne imię. A ty Filip tylko Kleofas i Kleofas!" Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Dowcipy 03.09.08, 13:52 przychodzi Filip Macedonski do lekarza, a lekarz imigrant z Persji. moze Miagwie chodzilo o jakis dowcip nt. Filipa Bratka, tylko chcial tak aluzyjnie dac do zrozumienia, w czym rzecz, nasz maly dyplomata :))) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Dowcipy 03.09.08, 15:27 "- Tata, chcę swojego konika nazwać Filip, na twoją cześć. Zgadzasz się? No poooowiedz, że się zgadzasz... - Bucefał! - O! Też ładne imię! Może nawet ładniejsze od Filipa." Odpowiedz Link
kajaanna Re: Dowcipy 04.09.08, 13:02 - O! oczko mu wypadło! - Komu? - Temu Filipu Macedońskiemu... Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Dowcipy 04.09.08, 21:47 Uwielbiam dowcip o Filipie Macedońskim, ten autentyczny - anegdotę właściwie i jako fun-spoiler zapodam ;) Filip II Macedoński napisał do przywódców Sparty: "Gdy wkroczę do Lakonii, zrównam Lacedemon z ziemią"; eforowie spartańscy odpowiedzieli mu jednym tylko słowem: "Gdy". U Kopalińskiego przeczytane :) Odpowiedz Link
lan-ja Re: Dowcipy 05.09.08, 09:05 A zrównał? Bo chyba podbił Grecję. Nie intweresowałam się aż tak historią. Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Dowcipy 20.09.08, 17:43 Też o Spartanach, znalazłam w sieci, zbieżny nieco z powyższym. Kiedy Filip Macedoński zapytywał, czy ma do nich przybyć w charakterze wroga czy przyjaciela odpowiedzieli mu dwoma słowami: "w żadnym". Odpowiedz Link
limotini Re: Dowcipy 05.09.08, 10:38 Jesteście boscy! Ala ma kota a Filip Macedoński... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dowcipy 05.09.08, 11:17 Ala ma kota a Filip Macedoński ma jedną nóżkę bardziej. Odpowiedz Link
ssssen Re: Dowcipy 05.09.08, 11:33 > Ala ma kota a Filip Macedoński ma jedną nóżkę bardziej. Uch, ale urżnęłaś dosyć zabawny tekst inspirowany zagadką: "Dlaczego Ala ma kota?" "Bo Sierotka Marysia" ;) Odpowiedz Link
ananke666 Re: Dowcipy 05.09.08, 11:47 A propos Ali, jak byłam dzieckiem, to się wyśpiewywało: Ala ma kota, a kot ma wszy Ala ma jedną, a kot ma trzy :p Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dowcipy 05.09.08, 12:57 Ala ma Filipa, Filipa Macedońskiego, Filip kocha Alę A Ala jego. Raz Filip-Macek miał imieniny, Ala kupiła kilo słoniny. Filipina się przeżarła i była chora, Ala musiała wzywać doktora. Doktór stwierdził wzdęcie brzucha, i biedny Filip wyzionął ducha. Tak się z wami dziatki stać może: od łakomstwa strzeż was, Boże! :-P Odpowiedz Link
iwoniaw Re: Dowcipy 05.09.08, 14:54 Filip ma jelito. To jelito i tam jelito. W jelitach soliter. Odpowiedz Link
papieska_kremowka Re: Dowcipy 12.09.08, 15:18 Bogowie, dlaczego ja wszędzie widzę nawiązania do Sweeneya? Gdzie nie spojrzę, tam trafiam na jakieś cudze flaczory ;) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Dowcipy 21.09.08, 17:20 Bo idzie jesień. Oraz żeby Tomcio się nauczył ładnie pisać. Odpowiedz Link