wedrowiec2 08.05.05, 21:33 Z sokiem malinowym i wiśniówką. W sam raz na majowe wiosenne wieczory. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nokata Re: Herbata kwadryczna. 08.05.05, 21:38 znalazla stara Nokata jakas prekambryjska herbate u siebie. No i co z nia zrobic? A chcialoby sie do kolacji. Rzeczonej wisniowki nie ma (buuuu) No ale sa inne uzdatniacze. Troche-duzo soku wisniowego, troche ananasowego i nie za duzo cukru (bo slodze). I nawet to wyszlo smaczne! czym predzej replay, bo moze receptura byla nie taka. Powtorka okazala sie tak samo dobra. Czego i Wam zycze Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 08.05.05, 22:10 Wedrowcze, czy nalezy pić ja siedzac w kwadrydze? Troche sie wychlapuje Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 08.05.05, 22:20 Moze wystarczy siedziec "na kwadracie", jak mowila mlodziez za moich czasow? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 08.05.05, 22:21 mammaja napisała: > Wedrowcze, czy nalezy pić ja siedzac w kwadrydze? Troche sie wychlapuje ... Wolniej, wolniej, wstrzymaj konia,... (fragment Ballady o Krzyżowcu) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 08.05.05, 23:35 A moze oczy sie kwadratowe robia od tych wsztstkich znakomitych ingrediencji? Kran. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 15:38 To ja "w chlodnym piasku na pustyni z Mahometem pije wino" - (z Krzyzowca) - ale jaki tam chlodny piasek ? A Mahomet pil wino? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 15:50 mammaja napisała: A Mahomet pil wino? **** Pewnie pil, jak kazdy prorok. Wszak "in vino veritas". Ale do tego doszli nieco pozniej chyba Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:05 jezeli pil, to i u nich sa rowni i rowniejsi Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:08 4 - kwadryczna 5 - pietryczna 6 - sextyczna? 7 - septyczna 8 - optyczna hmmm Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:20 nokata napisał: jezeli pil, to i u nich sa rowni i rowniejsi **** A poza tym "Z Mahometem wino pije" nie musi oznaczac, ze On tez. Mogl przeciez pozostac przy Muszyniance, albo ice-tea Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:24 P.S. 9. nowiczna (od nowiu?) 10. dycha-wiczna? 11. je-dynastyczna? 12. dwunastyczna (od dwunastnicy?)...i juz chwilowo dalej mi brakuje konceptu, ale beda w miedzyczasie beda wakacje, to odpoczne i moze wroci Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:24 przy Mahomecie, albo w towarzystwie A poza tym "Z Mahometem wino pije" to graniczy z kanibalizmem Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:25 No, jak ten obiad z indykiem u pana hrabiego ) Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:29 eee... kontynuuj prosze z laski (heheh) swojej... bom dawno na pokojach nie byl Mantra nie pozwalali Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:33 Co z tym hrabia? Bo widac mi umknelo, kiedym stala przy garach, a panstwo w salonie sobie opowiadali Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:37 pod linkiem www.zloteprzeboje.pl/index.php?pid=102 jest konkurs "Twoje dziecko" a przy nim zdjecie. Jakos baaardzo podobna buzia do Manterkowej. Jak to sobie zalatwilas? Ostatnio jak swoja paszcze zamiescilem w interku, to szalaly programy Adaware i Antyspam, a Admin musial gesto tlumoczyc sie za tresci obrzydliwe na serwerze... Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:40 To nie ja, to ta mala, urodzona 1 kwietnia tak podrosla. I juz jej sie broda zaczyna puszczac ) Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:47 Hrabia zaprosił gości na obiad. Powiedział, że na obiad będzie indyk. Przyszli goście. Na srebrnej zastawie lokaje wnieśli cieniutko pokrojone kromki chleba. Goście popatrzyli po sobie, trochę tego chleba zjedli, ale nie za dużo, żeby było miejsce na obiecanego indyka. Hrabia widząc, że już nie jedzą, zapytał , czy skończyli i czy można przynieść indyka ? Goście ochoczo potwierdzili, że tak! Hrabia zaklaskał w dłonie, resztki chleba na srebrnej zastawie wyniesiono, i służba wniosła żywego indyka, którego postawiono na stoł, żeby wydziobał okruszki... Nie zawsze obecnośc indyka na obiedzie, oznacza, że będzie on serwowany jako danie.... W mojej rodzinie opowiadano to jako tz "stary rodzinny kawał z brodą", ale sądziłam, że jest znany ogólnie. i tak mi sie skojarzyło z tym piciem wina z Mahometem) Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 16:54 No fakt, znalem go z kura, i jakos nie zaskoczylem... No i ustrzelilas Stara Nokate (- niech Marysia wytrze kurze - A gdzie kura prosze Pani?) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 17:28 Tez nie znalam tego kawalu ) Na szczescie nikogo nie zapraszam na obiad z Dudkiem (moim papugiem), bo po pierwsze to sie rozumie samo przez sie, a po drugie raczej nie mialby co sprzatac z polmiskow Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 19:30 Kwadryczna herbata pita przed komputerem w kwadrofonii - telewizor gada, radio gra, psica szczeka, mąż ją ucisza .Bezskutecznie... Co to będzie przy kolejnych herbatach? Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 19:42 Witam z piwną "herbatką". Sencha będzie póżniej Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 19:50 Witaj, Omeri. Pies przestała szczekać.Dwie fonie ucichły) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:06 kanoka napisała: > Witaj, Omeri. > Pies przestała szczekać.Dwie fonie ucichły) Czyli powrót do herbaty dualistycznej? Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:12 Witaj, Wedrowcze Herbata sama w sobie jest dualistyczna - listki herbaciane i wrzątek Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:28 Dodając cukier przejdziemy do przestrzeni Euklidesa, a oczekując na nabranie mocy znajdziemy się w przestrzeni czterowymiarowej. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:33 ) Ale ja zawsze bez cukru, cytryny, mleka i innych dodatków. Tylko oczekiwanie na moc mi pozostaje.... Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:48 W moim wypadku dochodzi jeszcze torebka, kiedy nie chce mi sie parzyc listkow! Czy to trojkat herbaciany? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 20:56 Witam z pu-erhem. Niech moc bedzie z Wami Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 21:11 O, Qrczę, nie pomyślałam.....herbata w torebce, na smyczy = nitka i dwa spinacze i.....kolorowa przywieszka....? To już jest siedem, uwzgledniając moc, która oczywiście - jak zawsze jest z nami) happyworld.com.pl/tarot/talia/11.htm Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 21:13 Piję herbatę i marze o takim maleństwie www.aport-polska.com/ogloszenia/detail.php?siteid=816 Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 21:15 Piękny. I podobno, jest to najmądrzejsza psia rasa. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 21:21 Piękny piesek. Szkoda, że jesteś uczulona Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 22:16 Pamiętam zdjęcie na starej stronie www. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 09.05.05, 23:14 Omeri, znalazlam cala strone psow anty- alergicznych! Ale jezeli nie jestes na pudelka to koniecznie sobie spraw - zycie nabierze nowego blasku! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 09:06 Najmądrzejsze z pudli sa pudle duże. Dość rzadka rasa , ale mam dojscie do hodowców w Czechach ))) Moja przyjaciółka posiadała dwa egzemplarze tej rasy. Zawsze pudel kojarzył mi się z ohydnie ostrzyżonym salonowym pieskiem. Nic bardziej mylnego. Pudle duże są bardzo inteligintne, świetnia nadają sie jako psy ratownicze. Wymagają dużo ruchu i dobrze zapewnić im jakiś trening w młodosci. Kran. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 09:22 Witaj, Kranie na porannej herbatce z pudlem dużym) Też zaczynam być fanką tej rasy. Tak sobie myślę, że po najdłuższym życiu mojej psicy (trzecia z rzędu suka ON, ale tak naprawdę, to kundel o takim eksterierze, niestety bez charakteru psychicznego tej rasy),moim następnym psem będzie suka rasy pudel duży. I może jej będę szukała w Czechach, jak sugerujesz Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 09:30 Ja serio z tymi Czechami. Moja przyjaciółka jest Czeszką . Nie wiem jak w PL z pudlami ale w DE ludzie czasem Ją na ulicy zaczepiali w sprawie psa , bo pudel duzy jest podobno rzadka rasa. Kran. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 09:50 Ja też na serio, Kranie, ale mam nadzieję, że tym problemem zainteresuję się dopiero za parę lat, gdyż chciałabym, żeby moja psica żyła jak najdłużej. A te Czechy, to nie żart, bo mam bardzo dobrą opinię o czeskich hodowcach psów.A i w Polsce, z tego co wiem, pudel duży jest rzadko spotykany. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 10:06 Zyczę psicy stu psich lat)) Ja wprawdzie nie jestem fanką zwierząt domowych ale się obracam w towarzystwie psiarzy i wiem jakie to smutne jak przyjaciel odchodzi. Jedynym zwierzęciem domowym jakie miałam był żólw. Zdechł po roku i do dziś jest mi smutno. Kran. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 11.05.05, 12:09 Moj brat mial pudla (chyba duzego) o wdziecznym imieniu Bolszewik. Na okrzyk: "ruskie ida" - kladal sie na wznak z czterema lapami do gory.Byl madry i dobry. To sa naprawde bardzo inteligentne psy! Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 15.05.05, 09:53 Jan.kran - jestem zainteresowana dojściem do hodowców czeskich. W Polsce jest malo sredniakow. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 15.05.05, 09:55 A traka duża mniejsza sunia też by mogla byc. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 15.05.05, 15:18 omeri napisała: > Jan.kran - jestem zainteresowana dojściem do hodowców czeskich. W Polsce jest > malo sredniakow. Zadzwonię do mojej przyjaciółki i napisze na priv. Za kilka dni. Kran. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:24 Kwadryczna herbata wieczorna. Już się obawiałam, że z jutrzejszej wycieczki nici, jako że zepsuła się nam dzisiaj po południu lodówka. Na szczęście przyszło dwóch panów fachowców, wymienili termostat - i lodówka działa ). Zawsze, kiedy wzywamy z gazetowego ogłoszenia nieznanego fachowca(nasz stały pan od lodówki nie mógł dzisiaj przyjść), robimy to z obawą, nie wiedząc czy nie trafimy na kogoś w stylu programu TV pt "Usterka". Na szczęście obaj panowie byli OK - fachowi, solidni i sympatyczni. Lodówka działa i tylko kasy z kieszeni ubyło..... Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:38 Witaj, Omeri. Jak postępuje urzadzanie łazienki? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:52 Witam z liptonem z sokiem malinowym i ide zabawiac goscia! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:54 Słucham Marsalisa (z radia OSLO - ukłony dla jana.krana), piję yunanna i stukam lewą ręką w klawaiturę. Ostatnie działania komputerowe znów zrobiły ze mnie jednoręczna bandytę. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:55 Ostatnie działania komputerowe znów zrobiły ze mnie > jednoręczna bandytę. ??? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:57 Zbyt kurczowo i zbyt długo trzymałam mysz w garści Nadwyrężyłam ścięgna. Mam to co jakiś czas, jako pozostałość po wypadku-upadku. Na długo wyjeżdżasz? Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 21:58 Współczuję. Wycieczka jednodniowa. Wieczorem już w domu. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 22:01 prawie juz znalazlam glazurę,która mi się podoba. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 22:04 Herbata wypita. Jutro trzeba rano wstać - więc dobranoc. ) Zostawiam dla Omeri program projektowania łazienki - może Jej się przyda? Moja córka (odbiera mieszkanie we wrześniu), cały czas na nim ćwiczy mojalazienka.kolo.com.pl/index.php# Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 22:08 Dzięki, ale moja lazienka ma ksztalty nieregularne i zaden program nie ma takiego wariantu Ciekawe, co powie jutro projektantka Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 13.05.05, 22:08 Dobranoc, wyśpij się, a wieczorem opowiedz o wycieczce Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 20:28 Witaj, Omeri. Witaj Wędrowcze. Dzisiaj zamiast Liptona jest Ahmad. Ale wolę Liptona . Omeri, ostatnio mi o dziwo, preszło z zieloną herbatą, ale pewnie jesienią lub zimą wróci. Niech żyją kobiety w fioletowych kapeluszach)) W każdym wieku! www.glassgems.net/scribble/aotm/haase11-04/MyPurpleHat.jpg www.touchedbyafairy.com.au/purple_hat2.jpg windsormedia.blogs.com/photos/uncategorized/purple_hat.gif www.thisfunsforyou.com/image/funpages/purplehat/purplehat.jpg Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 20:29 Witaj Kanoko, już miała narzekać,ze nikt nie wypije ze mną mego zdrowia Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 20:50 Jaką herbatę dzisiaj pijesz, Wędrowcze? Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 20:49 Co z łazienką? Mój remont domku na działce, niestety się przedłuża. Wymiana dachu nie jest możliwa przy takiej pogodzie, bo wszystko zamoknie.... Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 20:51 Dzialam, wybieram, dobieram, ale nie wiem czemu nie jestem zdecydowana na 100% na to nowe mieszkanie. A dzis swietuję przejście z -dzieści na -siąt, a więc pijmy drogie Panie Odpowiedz Link
wodnik33 R Do Omeri. 17.05.05, 21:02 0meri Najmilejsza, nie herbatą, nie kawą, a koniakiem najprzedniejszym zdrowie Twe piję. a Alfredka życzenia serdeczne śle, oczywiście przy lampce czerwonego wina ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 21:03 Wpadam na chwilke z herbatka malinowa, zmeczona jak pies po podrozy do ...Rembertowa.(Ha,ha - blizej mam niz do srodmiescia!) Ale mialam tam dosc meczace obowiazki.Omeri, zyczenia w osobnym watku Wedrowca Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 17.05.05, 21:26 Pijemy i świętujemy razem z Tobą). Pamiętam, że przechodząc do strefy siąt z dzieści poczułam się tak, jakbym rozpoczęła liczenie od początku. Myślałam, że nastąpi jakąś zmiana, że jutro będę inna niż dzisiaj...Taka magia wielkich liczb Oczywiście, nic się nie zmieniło ) Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 19.05.05, 20:35 Zapraszam na gorącą herbatę i truskawki! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 19.05.05, 21:20 Łyk herbaty, kęs truskawki i znikam. Cały dzień spędziłam w pozycji wyprostowanej na własnych, tylnych odnóżach ustawionych na wysokich obcasach. Szczegóły jutro. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 19.05.05, 21:46 Witaj, Zielona Omeri).Ja z wieczorną herbatą po miłym dniu. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 19.05.05, 22:17 Pewnie sie spoznilam! Zostala jeszcze jakas truskawka? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 19.05.05, 22:41 To czestuje sie truskawka i musze isc spac - bo jutro duzo zajec.Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata kwadryczna. 20.05.05, 22:28 Herbata wieczorna po wizycie u rodziny. Ładny weekend się zapowiada. Pogodny. Ja z psicą będę sama, bo maż jedzie na działkę, "odbierać" i...płacić, za kolejny etap działkowego remontu. Wolno to wszystko przebiega no i niestety, kosztuje więcej, niż nam się początkowo wydawało. Ale mam nadzieję, że najpóźniej w połowie czerwca, będzie po wszystkim. Oby..... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 23.05.05, 21:30 Piję herbatę słuchając w spokoju płyty Nicka Cave. To jest coś, co wedrowcy bardzo lubią Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 23.05.05, 21:39 Dołaczam do Ciebie, w nastroju minorowym. Potrzebny koniak Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata kwadryczna. 23.05.05, 21:47 Co się stało, dlaczego minorowy nastrój? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata kwadryczna. 23.05.05, 22:27 Sie ciesze, Wedrowcze, ze Ci wpadlam w gusta. A ja nadal tyyyyram i juz padam Zajrzalam tylko na chwilke na lyka herbaty i koniaku od Omeri. W tle gra Dagda i bylby to calkiem mily wieczor, gdyby nie trzeba bylo pracowac. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata kwadryczna. 23.05.05, 22:54 Wpadam na chwilke, Omeri - bardzo ci wspolczuje, wierze ze nadal twoje kompotencje beda ci tarcza! Jestem z toba! Pojade i powybijam im szyby! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 28.05.05, 23:07 A ja mało hebarciano z cabernet )))) K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata kwadryczna. 29.05.05, 14:14 Ja z gorąca herbatą i termoforem wpadam. Wszyscy na okolicznych forumach opisują koszmarne upały w Europie a mnie paluszki marzną.Kran. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata kwadryczna. 29.05.05, 21:46 Nie do wiary. W Wwie nie do wytrzymania. Odpowiedz Link