Dodaj do ulubionych

Kasyk i Hammer cyfrują

29.08.06, 20:08
Ale się porobiło w szpitalu. Jeszcze 3-4 lata temu szpital miał 5 czy 8 mln
długu - teraz podobno ma 50. Zastanawiam się, co jeszcze Hamerski i Lasyk i
Mąka robią na swoich krzesełkach? Jak myślicie, czy ułożą się spokojnie do snu
i zasną snem sprawiedliwych czy też odbędą długie nocne obrady? Jak ich
namierzycie - dajcie znać.Panie pielęgniarki - jesteśmy z Wami - trzymajcie
się - nadszedł czas prawdy!
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 29.08.06, 22:12
      Trudno mi cos na ten temat powiedziec,bo daleko jestem,moge tylko tyle
      powiedziec ze tutaj gdzie jestem pielegniarka zarabia minimum pieciokrotnosc
      minimalnego wynagrodzenia i tez popieram pielegniarki.
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 13:30
      Dunajec, gdybyś trochę pomieszkał tu, to nie wyszedłbyś z podziwu dlaczego
      wszystko jeszcze jakoś idzie. Może dlatego, że władza nie jestw stanie
      kontrolować wszystkich i kazdego z osobna. To, co się dzieje w szpitalu woła o
      pomste do nieba.W jaki sposób starostwo dorobiło się takiego długu - to jest
      podstawowe pytanie, a za nim jeszcze ze sto pytań szczegółowych. Wczoraj była
      informacja o tym strajku w TVN- mam nadzieję, że teraz to już będzie z górki.
      • remka1 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 21:48
        Z górki? Czyli że niby co stanie się z tym szpitalem i jego pracownikami?
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 22:12
      Mam nadzieję, ze w niebyt odejdą winni tej sytuacji- czyli starostwo i posadzona
      przez nie na stolcu derektorka.
      • remka1 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 22:30
        Ale czy następcy poradzą sobie z taką chorą sytuacją i tą masą długów? Zepsuć
        coś jest łatwo, ale doprowadzić to do stanu normalnej używalności - stosunkowo
        trudne, a czasem wręcz niemożliwe.Winnych ukarać jasne. Gorzej z tymi co
        przyjdą po...
        • ciupazka Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 23:04
          Podhale leczy się w Krakowie, a nie w Nowym Targu!!! Taka prawda.Fachowcy i
          gazdy szpitala z Bożej łaski. Rękę tylko wyciągają: daj!
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 30.08.06, 23:15
      A dlaczego si.e leczymy w Krakowie? Bo jaśnie państwo starostwo przegoniło
      dobrych lekarzy, a przyjmują tzw. spadochroniarzy, ktorzy nie identyfikuja sie z
      lokalnym społeczeństwem. Mogą sknocić robotę i tyle ich widzieli. To jest bardzo
      złożony temat i nie tylko przekręty w NFZ są temu winne. Przekręcac,jak ogólnie
      wiadomo mozna wszędzie.
    • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 01.09.06, 11:19
      bądź pewien, że spać bedą snem niezaklóconym ... istnieje prawdopodobieństwo,
      że nowotarski szpital nie został osddlużony jak wiekszość placówek w kraju ...
      i teraz zaczyna się batalia o oddłużenie ... wybory idą robaczku:))
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 02.09.06, 10:46
      Ja obserwuję, co się tam dzieje od chyba 5 lat. Rozmawiam z wiloma ludżmi - i
      wierz mi to nie kampania wyborcza- to walka o byt wielu ludzi i tego szpitala.
      Dużo lekarzy stąd odeszł - ze względu na atmosferę, jaka tam panujeJedyne co by
      w tym przypadku pomogło - to zmiana starosty i dyrektora. Kiedyś zadzwoniłem do
      dyrekcji z uwagą, że wokół szpitala jest brud,a schody nie zamiatane od miesięcy
      [ w zimie śliskie, bo nikt nie usuwa lodu] - to mnie zapytano, z którym
      dyrektorm chcę rozmawiać bo ich jest 5 czy 7 - nie pamiętam. A jeszcze p. Mąka
      zatrudniła aferzystę Prochowskiego [z Warszawy] który zanim dostał oficjalny
      angaż już grzebał w szpitalnych papierach, może wiecie po co?
      • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 02.09.06, 17:44
        według wszelkich znakówe na niebie i ziemi szukał haków ... a pion
        administracyjny w myśl walki z biuerokracja jest sukcesywnie rozbudowywany!
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 03.09.06, 11:18
      Ciągle piszesz o walce przedwyborczej - a może istnieje druga strona medalu?
      Zastanów się. Podobno p. Maka zwolniła dyscyplinarnie i Jachymiaka i jeg o żonę
      - za karę, że się ośmielił.
      • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 04.09.06, 08:18
        Jachymiak nigdy w niczyjej obronie nie stanął ...a że sie ośmielił ... To pani
        Mąka nie ma przygotowania PR , w przeciwnym razie widzialaby, że bez wypowiedzi
        Jachymiaka i kilku jemu podobnych nikt nie zrobiłby materialu, nie byłoby
        informacji i nie można by było pokazać w TV jej twarzy i wypowiedzi i szpitala
        ... inna sprawa, o czym mówił rzeczony Pan ... Jako głona postać na tutejszej
        scenie PO pewnie nie ma powodów do obaw , jak nie tu to w innym mieście pracę mu
        partyjni koledzy załatwią ... nie wiem nad czym płaczesz - kiedy zwalniano matkę
        wychowującą i utrzymującą dwójkę dzieci i pozostawiano ją bez środków do życia ,
        pan J. bardzo usilnie zajmował sie waritką, która owej kobiecie zniszczyła
        dorobek życia - skłonny byl uwierzyć w psychodeliryczne rojenia psychola niż w
        szczerość poszkodowanej nie znającej pacjentki pana J. - mnie osobiście na
        zdrowy rozsądek nie da się wytłumaczyć prawdziwości belkotu w tezie : tak pani
        zabiła sześciu moich synów , zwłaszcza, że ta pani ani położną, ani akuszerką
        nie jest ginekologiem tym bardziej i jest zdecydowanie młodsza od jej dzieci,
        ktorych ma podobno dwoje i nigdy nie miala ich ośmiorga ....
        Sorry i wiesz jeszcze przytoczę ci taka wypowiedź mojej koleżanki dziennkarki .
        Dzwoni do pana J. w sprawie informacyjnej , przedstawia się imieniem i
        nazwiskiem i nazwą medium które reprezentuje i z ramienia którego dzwoni i
        zanim zadała pytanie słyszy z drugiej strony : Pani wybaczy ja nie amm czasu,
        dziennikarzy to ja szukałem, kiedy zamierzałem stratować i jakoś do Pani nie
        mogłem się dostukać .... Jak widzisz pan J. nie szanował tych, którzy uprawiali
        swój zawod i nie dawali się zmanipulować w czasie wyborow ... czy dzisiaj mam
        płakać z jego powodu ? Wódki z nim nie piłam , w towarzystwie spotykaliśmy się
        czasem , ale na stopie służbowej z mojej strony ... prywatnie głoszę poglądy, że
        psychicznie chorzy powinni być odizolowani od reszty społeczeństwa, aby nie
        krzywdzić normalnych ludzi, czego przykladem niech będzie moja znajoma
        szkalowana przez psychola i okradziona przez niego!

turbacz68 napisała:

> Ciągle piszesz o walce przedwyborczej - a może istnieje druga strona medalu?
        > Zastanów się. Podobno p. Maka zwolniła dyscyplinarnie i Jachymiaka i jeg o żonę
        > - za karę, że się ośmielił.
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 04.09.06, 09:58
      Ja n9ie znam na tyle p. J . Wiem, że jest uważany za oszołoma. Ale prawda jest
      fakt, że w szpitalu żle sie dzieje. P. Makchrzak nie jest posądzana o robienie
      kariery politycznej - a też została wywalona. Znam dość dobrze ten temat -
      opowiadał mi o tym lubiany na Podhalu lekarz, który odszedł ze szpitala na
      własne życzenie.
      • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 04.09.06, 14:54
        Pani Majchrzak ... no wiesz , czy ja mogę znać wszystkie podteksty ... wiem , że
        dziala w OŚP ... i że prywatnie przyjmuje pacjentów w swoim gabinecie ...
        zresztą ktoś tam nawet w mojej rodzinie ją czasem wzywał do dzieciaka i bywał u
        niej!

turbacz68 napisała:

> Ja n9ie znam na tyle p. J . Wiem, że jest uważany za oszołoma. Ale prawda jest
        > fakt, że w szpitalu żle sie dzieje. P. Makchrzak nie jest posądzana o robienie
        > kariery politycznej - a też została wywalona. Znam dość dobrze ten temat -
        > opowiadał mi o tym lubiany na Podhalu lekarz, który odszedł ze szpitala na
        > własne życzenie.
        • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 04.09.06, 20:11
          Ja też przedtem korzystałem z jej usług i nie mogę nanią złego słowa powiedzieć.
          Poza tym personel szpitala wybrał właśnie ją na dyrektorkę, a to cos znaczy.
          • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 04.09.06, 21:05
            Przytoczę Ci dzisaij słowa Kaczyńskiego Jarosława ... na szczęście to nie
            uczniowie decydują, kto jest ministrem .... a przekształcenia możesz sam dokonać :)
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 05.09.06, 11:22
      Po pierwsze - nie słucham Kaczyńskiego, bo on zawsze głupio mówił, a po drugie -
      Ty chyba lubisz, jak Cię za twarz trzymają. Nie rozumiesz, co to jest
      społeczeństo obywatelski- Twój idol J.K. na nasze nieszczęście też.
      • audir Re: Kasyk i Hammer cyfrują 05.09.06, 16:47
        Rozumiem więcej niz Ci się wydaje .... a przytoczyłam citę wypowiedź tylko
        dlatego, żeby Ci pokazać jak bardzo wszystkich obchodzi w tej chwili kto kogo
        wybral ...za Panią Majchrzak płakać nikt nie będzie , a szczególnie Ci co
        wykupywali w jej rodzinnej aptece leki dla dzieciaków, bez względu na to czy
        były skuteczne , czy też nie ...
        Wybacz , że Cię poprawie mam duuużo lepsze wzorce niż ten , który mi usiłujesz
        dopisać. Nie pozwolę ci się zmanipulować tylko dlatego, że kochasz prezentować
        jedyną słuszną i niepodważalną stronę .... gdybyś był bystry zauważyłbyś, że
        Twoje półprawdy nie mają racji bytu ... są śmieszne tak jak i te relacje tV , z
        których tak naprawdę nic nie wynika poza tym, że ludzie strajkują ...z powodu
        restrukturyzacji ... i zapowiadanego zwolnienia 150 osób ..a nie z powodu 13-tu
        już zwolnionych ...chociaż nikt tak naprawdę nie zapytał, kto w pierwszej
        kolejności może zostać zwolniony ... i powiem wiecej szanse na rozwiazanie
        nowotarskiego problemu są żadne ... Minister ma ich w 4-ch literach i wszyscy
        inni mocodawcy też ...a ty krzyczysz tez nieudolnie !
        turbacz68 napisała:

> Po pierwsze - nie słucham Kaczyńskiego, bo on zawsze głupio mówił, a po drugie
        > -
        > Ty chyba lubisz, jak Cię za twarz trzymają. Nie rozumiesz, co to jest
        > społeczeństo obywatelski- Twój idol J.K. na nasze nieszczęście też.
    • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 12.09.06, 12:11
      Podobno jesteś nauczycielką - czego Ty dzieci uczysz? Ze ważna jest fura i
      komór?Zadaj sobie trochę trudu i przyjżyj się szpitalowi - ilu było dyrektorów,
      kto ich w teczce przywoził, jak narastały długi, ilu znakomitych lekarzy odeszło
      ze szpitala itd. itd. i wtedy zabieraj głos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bogda35 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 13.09.06, 21:35
        Kochani wsółobywatele-ktorzy jestescie skazani na leczenie się jednak w tym
        szpitalu-przecież to chodzi o to że ten szpital NIE DZIALA-a każdy z nas płaci
        podatki z których lasykopodobni się utrzymują i jest ich psim obowiazkiem
        zapenić nie stołek swojej pupilce,ale opiekę lekarską!płacimy pozatem składkę
        na ZUS i guzik nas powinny obchodzić problemy władzy-my mamy PRAWO i
        konstytucyjne i z tytułu płacenia składek do LECZENIA-i tego nie mamy!Jeśli
        słyszeliście o przebiegu sesji poświęconej szpitalowi,rozpoczetej modłami o
        rozum dla władzy,a zakończonej NICZYM-macie obraz tego,że jestesmy traktowani
        jak śmieci,i to powinniśmy pamietać przy wyborach!!!!
        • turbacz68 Re: Kasyk i Hammer cyfrują 14.09.06, 11:52
          Znam relację z tego " posiedzenia" . ZENADA!!!!!!!!!! Podobno Hamerski bez
          przerwy pił wodę i w związku z tym co chwilę chodził sikać [problemy z
          prostatą?]A Lasyka podobno prawie w ogólke nie było, albo pokazywał sie na 5
          min. Tak oto starostowie byli zainteresowani rozwiązaniem problemu.Aha jeszcze
          były co chwilę przerwy i debilne wypowiedzi prezydium. Kto wie, kto zasiada za
          zielonym suknem? Mnie też nie obchodzi, co się tam dzieje. Mieszkańcy powinni
          Ham. Las. Podać do sądu, za to, że narażają nasze życie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka