22.12.10, 10:44
Poszukuję "Profil dyzartrii" A. Lewandowski, Z. Tarkowski. Pilne! Proszę pomóżcie, gdzie mogę zdobyć tą pozycję? Muszę określić profil dyzartrii do studium przypadku, a nie mam dostępu do tego narzędzia badawczego. Jeżeli ktoś nie może sprzedać, to może pożyczy?
Obserwuj wątek
    • soniolitta Re: dyzartria 22.12.10, 15:11
      Mam jedynie 'Profil dyzartrii, formularz podsumowujący', tj. dwie strony A 4, bez żadnej teorii.
      • corkafiks Re: dyzartria 22.12.10, 20:27
        Ja też opisuję w pracy przypadek pacjentki dyzartrycznej. Tarkowski i Lewandowski owszem, pisali o profilu dyzartrii, tzn. przytaczali go z pracy Robertson. Książka jest moim zdaniem świetna, bardzo przydatna, ale pamiętajmy, że z 1989 roku. Od tamtego czasu profil dyzartrii doczekał się swojej polskiej wersji o nazwie "Skala dyzartrii. Wersja dla dzieci". I to moim zdaniem będzie właściwsze narzędzie diagnostyczne. Z tego, co wiem, ogólnie dostępnesmile Pozdrawiamsmile
      • bartod Re: dyzartria 23.12.10, 09:21
        Bedę wdzięczna za cokolwiek, wysłałam do Pani maila na Pani adres z tego forum. (soniolitta@gazeta.pl). Dziekuję za tak szybką reakcję i pozdrawiam
    • mandolina_m Re: dyzartria 02.02.11, 20:19
      witam, tak się składa, że właśnie dzisiaj sama jestem w potrzebie i poszukuję tego profilu dysartrii. jeśli ktoś jeszcze mnie "słyszy" i może mi pomóc, będę wdzięczna. w przeciwnym razie polegnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka