Dodaj do ulubionych

Internautę trzeba prowadzić za rękę

IP: *.range86-177.btcentralplus.com 21.02.10, 13:23
Ciekawe, ze ani razu nie pojawila sie nazwa Lindedin.com.
Pomysl jest zerzniety z linked in ale mily pan zalozyciel udaje ze odkryl
ameryka. A odleglosc miedzy golden line i linked in jest taka jak miedzy
nasz-klasa a fecbookiem.

Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 13:27
      ===========================
      Inspirowaliście się innymi portalami?

- Imponował mi MySpace. Fascynował mnie rozmach, z jakim serwis zdobywał nowych
      użytkowników. Wzorowaliśmy się również na LinkedIn. To tam po raz pierwszy
      zobaczyliśmy profile, na których można zamieścić swoje zawodowe CV.
      ===========================

mozliwosci:
      1. problemy z czytaniem (umieszasz w cv informacje, ze umiesz czytac?)
      2. tekst zmieniono juz po napisaniu komentarza
      3. to prowokacja
      • Gość: wujek zła rada goldenline = żenada na maxa IP: *.chello.pl 21.02.10, 14:50
        ale dla HRów niezawodna kopalnia przystosowanych kretynów z kompleksami, doskonałych materiałów na korposzczury

konto na tym portalu to megasiara i obciach dla wolnego człowieka
        • Gość: st Re: goldenline = żenada na maxa IP: 109.243.235.* 21.02.10, 17:20
          > konto na tym portalu to megasiara i obciach dla wolnego człowieka

Coś w tym jest. Jak sobie pomyślę o ludziach, z którymi pracowałem i którzy byli
          najlepsi, to ich profili tam nie znajdę.
          • Gość: wsx Re: goldenline = żenada na maxa IP: *.acn.waw.pl 21.02.10, 18:43
            To mniej wiecej ten poziom "lansu" co zdjecie na n.k. zatytulowane "ja z moja
            Jolka na grillu na balkonie"
            • maryjan_pazdzioch Re: goldenline = żenada na maxa 22.02.10, 00:03
              wujek zła rada, st, wsx

haha gdyby kompleksy mialy skrzydla to nie dotykalibyscie ziemi :PPP

przeciez wielu ludzi, ktorzy ma tam profile nie pracuje dla zadnego korpa tylko kreci swoj biznes - czasem GL w jakims wiekszym lub mniejszym stopniu im w tym pomaga, a czasem nie

poza tym jak ktos rozkrecil dobry biznes to tez szuka ludzi do pracy u siebie, to moze byc jedno z miejsc poszukiwan

no ale takie zakompleksione matolki jak wy pewno rozladowujecie tutaj swoje korpo-dilbertowe frustracje :PPP
              • Gość: Orwell maryjan pazdzioch: beee beeee beeeeee beeeee IP: *.opera-mini.net 22.02.10, 08:54
                cztery nogi dobrze dwie nogi źle
                beeeee beeeee beeeeee

pewnie nie może znaleźć sobie koboety w realu biedaczek maryjan, więc zapisał się na GL do grupy miłośników starych panienm, tfu przepraszam grupy miłośników kotów

beeeebeeeee bee beeeee
                cztery nogi dobrze dwi nogi źle
                beeeee beeeeeee beeeeeee
                GoldenLine dobre, krytyka źle
                beeee beeeee beee

• Gość: autr Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 93.175.66.* 21.02.10, 13:29
      Przecież napisał ze wzrorwał sie na myspace i linekdin - czytaj uważniej
    • Gość: zenek Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.chello.pl 21.02.10, 13:32
      Niezbyt dokladnie przeczytales artykul, powiedzial o linkedin.
      Natomiast to nie zmienia faktu, ze polska innowacyjnosc internetowa
      zawsze polegała na skopiowaniu pomysłu na jakis portal z zagranicy.
      To sie tyczy wszystkich pomyslow: allegro(ebay), gg (icq), n-k
      (classmates,facebook), goldenline (linkedin) etc.
      • Gość: stach Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 17:01
        Gość portalu: zenek napisał(a):

> Niezbyt dokladnie przeczytales artykul, powiedzial o linkedin.
        > Natomiast to nie zmienia faktu, ze polska innowacyjnosc
        internetowa
        > zawsze polegała na skopiowaniu pomysłu na jakis portal z
        zagranicy.
        > To sie tyczy wszystkich pomyslow: allegro(ebay), gg (icq), n-k
        > (classmates,facebook), goldenline (linkedin) etc.

Ale na tym kopiowaniu trzepią kasę, bo nikt na to nie wpadł
        wcześniej, że mozna przeszczepić na nasz grunt to, co sie sprawdziło
        gdzie indziej. Wykorzystali okazję i tyle. Oni maja hajs, a inni se
        mogą co najwyżej pomarudzić, że to wtórne.
        • Gość: ksin Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 00:30
          mogliby miec wiecej gdyby jechali na patentach,

a tak poza alegro (juz w lapach holendrofff z rsa) reszta nie nadaje sie do
          uzytku...
    • Gość: moron buster Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 13:33
      Cytuję za art:
      "-Inspirowaliście się innymi portalami?
      zobaczyliśmy profile, na których można zamieścić swoje zawodowe CV.[...]".

Takich jak ty powinno się rozstrzeliwać za brak czytania ze zrozumieniem,
      głupotę i brak pokory.
    • Gość: gość Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 13:34
      > Inspirowaliście się innymi portalami?
      > - ... Wzorowaliśmy się również na LinkedIn.

faktycznie, ani słowa o LinkedIn
    • Gość: Thomas Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.acn.waw.pl 21.02.10, 13:37
      Oj kolego, problem z czytaniem ze zrozumieniem jest obecnie powszechny

Inspirowaliście się innymi portalami?

zobaczyliśmy profile, na których można zamieścić swoje zawodowe CV.
    • Gość: wre Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 13:38
      A czytałeś wogóle ten tekst???
      Koleś wyraxnie powiedział na czym się wzorował!
    • Gość: drwal Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 89.231.208.* 21.02.10, 13:44
      Ile razy mu jeszcze wytkniecie że nie przeczytał dokładnie. Wy czytacie
      dokładnie? A skoro ktoś mu już zwrócił uwagę o fakcie wspomnienia lindedin to po
      jaką cholerę jeden za drugim powtarza to samo?!
      • Gość: Gabi Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.aster.pl 21.02.10, 14:11
        Przecież powiedział w wywiadzie, że wzorował się na LinkedIn
        • Gość: Autor Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 21:31
          Dokładnie, napisane jest to wyraźnie!

:p
          • Gość: ksin Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 00:38
            2010-02-15, ostatnia aktualizacja 2010-02-11 18:28 dt.artykułu

krytycy od 7 bolesci czyac sie juz nauczyli?
            wszystko byloby ladnie i pieknie gdyby piszacy po poprawkach podziekowal i
            poinforowal o bledzie, zjedzonym slowie...,
            ale to jest za trudne bo by jescze wierszokletka przepadła...
      • Gość: dess Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.toya.net.pl 21.02.10, 14:27
        Też to zauważyłem, koleś na samej górze napisał bzdurny komentarz, to fakt, ale
        stado "mądrych inaczej owiec" będzie przez dekadę jeszcze wbijało szpilę,
        nieroztropnemu forumowiczowi, jaki to błąd popełnił. Co do meritum, to uważam że
        póki co golden jest na fali wznoszącej, pytanie jest takie czy mają jakiś pomysł
        gdy rynek się nasyci, co zamierzają zrobić w przyszłości? Ciekawi mnie jak
        zaplanowali marszrutę bo doświadczenie uczy że zmiany w tym sektorze są
        błyskawiczne.
        • Gość: johny x to nie jest zwykłe stado owiec IP: *.chello.pl 21.02.10, 14:54
          > Też to zauważyłem, koleś na samej górze napisał bzdurny komentarz, to fakt, ale
          > stado "mądrych inaczej owiec" będzie przez dekadę jeszcze wbijało szpilę,

to modelowe stado owiec z "Folwarku zwierzęcego" Orwella
          modelowy produkt prania mózgu przez gazeta.pl i związane media
          mysla tak samo, pisza tak samo i reaguja na ten same bodzce

majstersztyk
          szczere wyrazy podziwu dla gazety

beeeeee beeeeeeee beeeeeee
          • Gość: ksin Re: to nie jest zwykłe stado owiec IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 00:41
            dokladnie,

a tylko wieprze sa ztego zadowolone
        • Gość: kot Artykuł został skorygowany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.10, 14:57
          i o 14;56 już nie ma wzmianki o konkurencji, więc proszę bez
          zbędnego szczekania.
          • Gość: ksin Re: Artykuł został skorygowany IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 00:44
            i tak beda szczekac bo sie okazalo, ze ktos mysli/rozumie to co czyta
            a to wrog nr1 .
            za staqlina tez tak bylo
    • Gość: wrwrwr LinkedIn IP: *.nplay.net.pl 21.02.10, 15:05
      Artykuł został zmieniony po dodaniu komentarza. Na początku nie było słowa o LinkedIn. Ja również zwróciłem na to uwagę, więc nie czepiajcie się człowieka o to, że niby nie umie czytać.
    • Gość: Macho GoldenLine? Nie znam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:12
      Czy ten artykuł to nachalna reklama?
      • Gość: foka Re: GoldenLine? Nie znam... IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 18:23
        Jak zrobisz coś wielkiego, to też będą o tobie pisali.
        • Gość: ksin Re: GoldenLine? Nie znam... IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 00:45
          buhhhaa

tzn.ile trzeba polozyc na stol?
    • Gość: abc Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:15
      Gość: dess 21.02.10, 14:27 Odpowiedz
      ... Co do meritum, to uważam że póki co golden jest na fali wznoszącej, pytanie jest takie czy mają jakiś pomysł gdy rynek się nasyci, co zamierzają zrobić w przyszłości? Ciekawi mnie jak zaplanowali marszrutę bo doświadczenie uczy że zmiany w tym sektorze są błyskawiczne.

Ja jakoś nie darzę sympatia takie portale.
      Ich przydatność jest w sumie niewielka:
      - nigdy nie udało mi się dostać oferty pracy, podczas, gdy osobiście szukam pracy, odzew jest w 60-80% przypadkach
      - fora dyskusyjne/tematyczne to w sumie miejsce ogłoszeń przygłupawych "hareofcuf" i akwizytorów (w moim przypadku, sprzedawców softu CAD/CAM)
      - profile użytkowników to zbieranina uczelni, szkoleń i miejsc pracy.
      Najśmieszniejsze jest opisywanie swojego profilu w j. angielskim ...

Ja powili się wypisuję z takich serwisów. Inni niech się tym cieszą - ich sprawa.
      • lahdaan Cała prawda o tego typu serwisach: 21.02.10, 18:36
        Linked In..To What? [eng] :)
      • lahdaan Sorry, ten link: 21.02.10, 18:39
        Linked In..To What
        • Gość: kapitan bomba genialne, hehehehe IP: *.chello.pl 21.02.10, 21:56
          uśmiałem się zwłaszcza z tego head huntera

najlepsze, że GLowcy kisza sie w tym sosie i nie widzą jacy są żałośni

naprawdę aż żal czytać takie pierdy, jakie tam sa wypisywane i człowieka od razu odrzuca od firmy, którą reprezentuje to stado baranów

beeee beeeeeee beeeeeeeee

cztery nogi dobrze dwie źle

beee beeeeeeee beeeeee
      • Gość: zet Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 95.17.158.* 21.02.10, 20:06
        a nie pomyślałeś czasem, że może za cieńki w portkach jesteś i dlatego to ty musisz szukać pracy, a nie praca szuka ciebie?
      • maryjan_pazdzioch Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę 22.02.10, 00:07
        Gość portalu: abc napisał(a):
        > Ja jakoś nie darzę sympatia takie portale.
        > Ich przydatność jest w sumie niewielka:
        > - nigdy nie udało mi się dostać oferty pracy, podczas, gdy osobiście szukam pra
        > cy, odzew jest w 60-80% przypadkach

widocznie musisz byc cienki jak d* weza :-)

> Najśmieszniejsze jest opisywanie swojego profilu w j. angielskim ...

zrozum matolku, ze wiekszosc ludzi ma swoj profil na LI i nie chce im sie pisac tego samego jeszcze raz po polsku
      • Gość: Mewa Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.chello.pl 22.02.10, 07:16
        Popatrz, a mi się udało. Dwa razy dostałam świetne propozycje pracy dzięki
        kontaktom z GL, należę do stowarzyszenia, które nie powstałoby, gdyby nie
        internet (to, że akurat na GL to bez znaczenia) i dla mojej młodej branży widzę
        dużo plusów z istnienia takich portali.
    • Gość: Miki GoldenLine? Pierwsze słyszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:16
      Ciekawe ile zapłacili za reklamę.
    • karelski_pies_na_niedzwiedzie Internautę trzeba prowadzić za rękę 21.02.10, 20:57
      Kto tam szuka pracowników?? Ludzie, którzy się tam wywieszają to
      zakompleksieni absolwenci prywatnych szkółek niedzielnych i różnych
      socjologii. Dobry specjalista wie gdzie chce pracować, a jak mają go znaleźć
      to go w piwnicy znajdą..
    • Gość: oxo Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 94.78.156.* 21.02.10, 22:27
      Mnie zastanawia co innego. Ile % ludzi zarejestrowanych w takich serwisach
      dostalo JAKAKOLWIEK oferte pracy dzieki tej rejestracji? Znam kilkuset ludzi
      zwiazanych z szeroko pojetym przemyslem IT, ktorzy maja, lub mieli profile na
      takich serwisach (ja tez mialem przez ok 2 lata) i tylko JEDEN z nich dostal w
      ten sposob oferte pracy.
      • Gość: a Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 95.108.36.* 21.02.10, 22:56
        mój chłopak dostaje kilka ofert w roku. jeździ na rozmowy kwalifikacyjne, ale
        jak do tej pory nie zdecydował się podjąć pracy w innej firmie.
        • Gość: ksinn Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.guest.accome.com 22.02.10, 01:00
          sa 2 mozliwosci

1.hh robia gow jajo i tam nie bylo 'oferty'
          2.jest totalna noga tylko ladne cv, btw.wiesz co zrbic przy nastepny wpisie ?,
          mialam chlopaka ktory ....
      • kaiko84 Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę 21.02.10, 23:00
        Tylko pierwszą pracę w życiu znalazłem przez wysłanie CV do firmy z ogłoszenia.
        Druga i trzecia były to oferty z goldenline.pl - wyciąganie pracownika za pierwszym razem i przesłana bezpośrednio oferta z agencji rekrutacyjnej za drugim razem.
        Oferty pracy dostaję tam dosyć często (branża IT) i wierz mi lub nie (generalnie wisi mi to), za naprawdę ładne pieniążki :D
        Ten portal jest bardzo przydatny i dla rekruterów i dla zwykłych pracowników.

Gość portalu: oxo napisał(a):

> Mnie zastanawia co innego. Ile % ludzi zarejestrowanych w takich serwisach
        > dostalo JAKAKOLWIEK oferte pracy dzieki tej rejestracji? Znam kilkuset ludzi
        > zwiazanych z szeroko pojetym przemyslem IT, ktorzy maja, lub mieli profile na
        > takich serwisach (ja tez mialem przez ok 2 lata) i tylko JEDEN z nich dostal w
        > ten sposob oferte pracy.
      • maryjan_pazdzioch Re: Internautę trzeba prowadzić za rękę 22.02.10, 00:11
        Gość portalu: oxo napisał(a):

> Mnie zastanawia co innego. Ile % ludzi zarejestrowanych w takich serwisach
        > dostalo JAKAKOLWIEK oferte pracy dzieki tej rejestracji? Znam kilkuset ludzi
        > zwiazanych z szeroko pojetym przemyslem IT, ktorzy maja, lub mieli profile na
        > takich serwisach (ja tez mialem przez ok 2 lata) i tylko JEDEN z nich dostal w
        > ten sposob oferte pracy.

buhahahaha to chyba pracuja w biedronce w dziale sprzedazy komputerow :PPP

z moich znajomych o wyksztalceniu inzynierskim i majacych tam profil nie znam nikogo kto nie dostal przynajmniej jednej oferty na rok, a czesto na miesiac

inna sprawa, ze liczba ofert pracy na LI jest znacznie wieksza niz na GL
    • Gość: iwanhoe Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.toya.net.pl 22.02.10, 06:58
      a mze intereswoalo was by zrobic polska kalke linked-in?
    • Gość: wiera Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: 87.204.10.* 22.02.10, 19:17
      Poziom komentarzy z gazeta juz dogania onet powoli. Znam mase osob, ktore
      dostaly prace przez GL. Inna sprawa jest taka, zeby head hunter sie
      zainteresowal dana osoba musi ona cos prezentowac (szkola, doswiadczenie etc)
      Facet zrobil kase, o ktorej wiekszosc z krytykantow moze tylko pomyslec. ale
      to polskie piekelko jak sie komus udalo to dobrze go kopnac w dupe wirtualnie,
      bo fizycznie nie starczy odwagi.
    • Gość: Szpicbródka Internautę trzeba prowadzić za rękę IP: *.rybnik.vectranet.pl 15.03.10, 18:52
      No, no, no, no ...
      Ale jaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka