Dodaj do ulubionych

Pytania do konsultanta

01.09.10, 12:50
W związku z konkursem i jego regulaminem nasunęło mi się kilka pytań:

1. Sposób przesyłania biznesplanu - w punkcie 5 (Uczestnicy konkursu), podpunkty 3 i 4 pojawiły się dwie różne informacje na temat wysyłania biznesplanu. W jednym przypadku ma być on przesyłany w formie papierowej w drugim w elektronicznej. Czy punkty te traktować należy łącznie i wysłać w obu wersjach czy może też są to dwie rozłączne możliwości?

2. Co konkretnie oznacza element biznesplanu określany jako charakterystyka właściciela? Czy można to traktować jako skrótowe CV osoby składającej biznesplan uwzględniające umiejętności oraz wiedzę związane z planowaną działalnością?

3. Jak rozumieć element biznesplanu związany z zaopatrzeniem w przypadku gdy przedsięwzięcie to np. firma informatyczna tworząca oprogramowanie? Punkt ten jest całkowicie zrozumiały w przypadku gdy mamy do czynienia z działalnością produkcyjną czy handlową natomiast nie wiem jak do niego podejść w sytuacji przedsięwzięć opisanego przeze mnie typu.

4. Czy istnieją ograniczenia odnośnie tego na co mogą być wydane pieniądze z nagrody (oczywiście w ramach działalności) typu, że nie mogą być one wydane np. na płace dla pracowników lub zakup samochodu do prowadzenia działalności?

5. Ostatnie, formalne pytanie dotyczy terminu składania reklamacji - w punkcie 11.1 regulaminu jest to koniec października (31.10) roku 2008
Obserwuj wątek
    • ekspert.raiffeisen-bank Re: Pytania do konsultanta 01.09.10, 14:10
      Ad.1 Biznes plan przesyłamy jedynie w wersji elektronicznej.
      Ad.2 Tak jak pisaliśmy, charakterystyka właściciela to opis wykształcenia, cech osobowościowych, predyspozycji do prowadzenia określonej działalności itp.,
      Ad.3 forum.gazeta.pl/forum/w,918,82345968,,_Zaopatrzenie_w_przypadku_serwisu_internetowego_.html?v=2
      Ad.4 Nie ma ograniczeń poza wymogiem przeznaczenia ich na działalność gospodarczą.
      Ad.5 Zgodnie z punktem 11.1 regulaminu termin składania reklamacji upływa 15.11.2010 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka