Dodaj do ulubionych

pilne pytania

12.09.10, 23:49
Witam, mam kilka pilnych pytań, być może pojawiły się wcześniej, jednak odpowiedzi nie znalazła.jeśli tak, proszę o linki:
1. W przypadku szkoły tańca, co mam zawrzeć w podpunkcie "zaopatrzenie". czy są to n aprzykład usługi osób, które będę zatrudniać?
2. jeśli moja firma po założeniu stanie się spółką cywilną, czy w bp w strukturze zatrudnienia ujmuję tą drugą osobę na jakimś stanowisku, czy od razu określam ją jako wspólnika? i czy osoby, które będę zatrudniać na umowę o dzieło/zlecenie również ujmuję w zatrudnieniu?
3. co się dzieje z majątkiem firmy, zakupionym z fuduszy wygranej w konkursie, jeśli działalość zostanie zakończona po tych dwóch latach?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ekspert.raiffeisen-bank Re: pilne pytania 13.09.10, 13:33
      Ad. 1 Zaopatrzenie w tym przypadku to np usługi firm zewnętrznych niezbędne do prowadzenia działalności
      Ad.2 Ujmuje się tą osobę jako wspólnika spółki cywilnej w punkcie 9.1. W zatrudnieniu ujmuje Pan pracowników zatrudnionych na podstawie wszystkich rodzajów umów.
      Ad.3 Po rozliczeniu nagrody organizator nie ingeruje w to co stanie się z majątkiem spółki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka