Dodaj do ulubionych

pit-37 - dane identyfikacyjne podatnika

27.01.11, 11:13
Mam pytanie odnośnie sekcji B w formularzu pit-37. Jeśli podatnik jest mieszkańcem miasta to pole powiat i gmina wypełnia się według klucza M.nazwamiasta? I czy dotyczy to wszystkich miast bez względu na liczbę mieszkańców. Jeśli tak, to - podatnik rozlicza się poprzez system online e-deklaracje i jest mieszkańcem miasta lębork. Po wybraniu województwa pomorskiego niema w polu powiat i gmina opcji M.LĘBORK, jest tylko LĘBORSKI. Próba wysłania takiego formularza zostaje odrzucona z kodem błędu 412. Co robić w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • blog-akt Re: pit-37 - dane identyfikacyjne podatnika 27.01.11, 16:57
      Ja wogóle się tym nie zajmuję na szczęście za mnie robi to mąż :)
    • altu Re: pit-37 - dane identyfikacyjne podatnika 28.01.11, 21:34
      nie ma powiatu Lębork.
      powiaty są wyszczególnione tutaj:
      www.powiaty.cba.pl/
      gminy - mogą być miejskie, wiejskie i miejsko-wiejskie.
      www.gminy.pl/
    • jaga-115 Re: pit-37 - dane identyfikacyjne podatnika 05.03.11, 17:46
      Nie znam się tak dobrze na tym, ale zawsze korzystam z porad i biuletynów na stronach urzędów, tu masz najczęstsze błędy, i jest coś o wpisywaniu nazw miast jako gminy:
      www.olsztyn.is.gov.pl/2812/index.php?option=com_content&view=article&id=1806:Praktyczne%20porady%20jak%20unikn%EF%BF%BD%C3%A6%20b%EF%BF%BD%C3%AAd%C3%B3w%20podczas%20wype%C2%B3niania%20%20zeznania%20PIT-37%20bez%20podpisu%20kwalifikowanego
      Moim zdaniem jest powiat: lęborski a gmina: Lębork (tak przynajmniej podpowiada wyszukiwarka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka