Dodaj do ulubionych

sklep internetowy

28.01.11, 16:06
Witam,
jestem na urlopie wychowawczym i chcę założyć sklep internetowy. Mam pewien pomysł, ale być może Wy mielibyście jakieś luki w produktach. Chcecie coś kupić w necie i tego nie ma, jest kiepska jakość, obsługa itp. Nie chcę korzystać z cudzych pomysłów na biznes szukam badam jedynie zapotrzebowanie na pewne usługi, towary. Dodam, że sklep oprócz wersji e-sklepu będzie stacjonarny i zlokalizowany na Grochowie, lub druga opcja Jabłonna, Legionowo, więc chętnie dowiem się od mieszkańców czego Wam potrzeba.
Bardzo dziękuję za wszelkie rady i opinie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • icforumowicz Re: sklep internetowy 01.02.11, 13:17
      Mogę polecić doskonałą iSklep24 - oprogramowanie dla sklepu inernetowego. Aplikacja ta ułatwi prowadzenie działan sprzedażowych, a przede wszystkim promocję sklepu w Internecie.
      Życzymy powodzenia i wieeelu klientów:)
      • fredrick89 Re: sklep internetowy 08.09.11, 11:01
        ja chciałbym polecić oprogramowanie www.msite.pl/ sam skorzystałem z ich usług i jestem bardzo zadowolony :) profesjonalna obsługa, hosting na nadzorowanych serwisach i wsparcie dla wielu wyszukiwarek - polecam!
    • Gość: FEN Re: sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 23:09
      Ale jaka gałąź, jaka dziedzina. To jest zbyt mało informacji. Z tego, co Pani napisała, to jedyne, co moge polecić, to odpowiednia reklama portalu+ sklepu stacjonarnego. Na początek jakieś ciekawe promocje, żeby zachęcić ludzi.
      -------------
      Drukarnia
      • Gość: Darek Re: sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:41
        Koszty wynajmu serwera do hostingu, magazynowania towaru, reklama i pozycjonowanie sklepu to główne wydatki
        • Gość: Normalny Re: sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 08:34
          I do tego jakieś oprogramowanie fakturujące. Ja bym polecał Asystenta od vbs.com.pl/
        • trino1 Re: sklep internetowy 03.05.12, 10:36
          odnośnie reklamy, czy z internetowej możesz coś polecić cenowo (np. cena za wejście na stronę)
    • desoconsulting Re: sklep internetowy 06.01.12, 13:03
      Znalezienie niszy jest czasami gorszym rozwiązaniem niż działanie już w obszarach sprawdzonych. Łatwiej założyć kolejny sklep z rzeczami które sprzedają wszyscy, ponieważ jest odpada wtedy proces kreowania potrzeby klienta. Większość ludzi na przykład zgłasza potrzebę zjedzenia hot-doga, którą kolejna budka z hot-dogami zaspokoi i znajdzie swoje miejsce na rynku. Z kolei budka z unikalnym daniem podobnego typu ale znanym tylko na przykład tylko lokalnie w Bangladeszu z pewnością się na rynku nie utrzyma.
    • Gość: consulting-net Re: sklep internetowy IP: *.play-internet.pl 10.01.12, 09:33
      Przy sklepie internetowym tak naprawdę liczy się cena. Pozostałe elementy są mniej znaczące.
      • inka1307 Re: sklep internetowy 14.03.12, 21:58
        Cena też, ale promocja w sieci to też, ponieważ im więcej osób znajdzie cię w czołówce sklepów z danymi przedmiotami tym lepiej nawet jak ceny nie są zbyt niskie. Używam adder`a taki program, który pomaga pozycjonować a pomaga być w czołówce.
      • Gość: rybka-plum Re: sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 11:19
        zgadzam się. sama nierzadko zakupy w necie robię właśnie ze względu na niską cenę. fakt, jest to też wygodne, ale z drugiej strony - czy nie równie fajnie jest zobaczyć na żywo kupowany produkt? jesli jesteś z mazowieckiego, to w wólce kosowskiej jest wielkie centrum, głównie ciuchy wszelkiej maści, przede wszystkim z chin i turcji. towar niedrogi, na początek jak najbardziej okej.
    • Gość: Olga Re: sklep internetowy IP: *.ip.netia.com.pl 02.04.12, 14:38
      Jeśli chcesz założyć sklep na allegro i szukasz jakiejś niszy produktowej, bądź silnego trendu kupujących na którym i ty chciałabyś zarobić to polecam takie program o nazwie "TradeWatch"
      Stale monitoruje on wszystkie aukcje na allegro, dzięki czemu udostępnia Ci wszelkie możliwe dane o wielkości sprzedaży potencjalnych konkurentów, ilości tych konkurentów oraz o wielkości cen po których sprzedają interesujące Cię towary.
      Można zaoszczędzić naprawdę sporo czasu
    • bortner Re: sklep internetowy 09.05.12, 10:11
      Polecam przeanalizować czy ludzie wogóle poszukują w Internecie produktów, które zamierzasz sprzedawać.

Badanie rynku to kluczowa kwestia przy rozpoczynaniu tego typu działalności.

Model biznesowy który sobie założyłaś jest bardzo dobry. Mam na myśli sklep stacjonarny + internetowy, kluczową kwestią jednak jest tutaj znalezienie takiej grupy produktów których szukają ludzie zarówno w Internecie jak i w miejscu gdzie będzie sklep stacjonarny.
    • sandra_rc Re: sklep internetowy 15.05.12, 11:41
      Nawet jeżeli oferujesz coś, co już istnieje na rynku e-commerce (znaleźć niszę jest obecnie naprawdę trudno), to możesz wyróżniać się czymś innym: profesjonalną obsługą oraz doradztwem, dobrym kontaktem z Klientem (nigdy nie kupiłabym w sklepie internetowym, do którego nie można się dodzwonić, albo nie można doczekać się na odpowiedz mailową), indywidualną, zapadającą w pamięć grafiką, przejrzystym regulaminem, programem lojalnościowym, itd. Jest wiele aspektów o których zapominają Sprzedawcy, z których Ty możesz uczynić swój atut. Znacznym ułatwieniem będzie dla Ciebie odpowiednie oprogramowanie, które powinno udostępniać kompletne narzędzia do sprawnego prowadzenia i zarządzania sklepem internetowym. W RedCart.pl (www.redcart.pl) można założyć bezpłatny sklep testowy na okres dwóch tygodni i spokojnie sprawdzić dostępne możliwości.
    • ola287 Re: sklep internetowy 15.05.12, 17:35
      Sklep internetowy to bardzo dobry pomysł na biznes, zwłaszcza dla osób, które muszą dużo czasu przebywać w domu. Nie jest to jednak łatwy kawałek chleba i trzeba się rzeczywiście mocno napracować, aby zacząć zarabiać. Jak przygotuje się Pani dobrze i da sobie Pani trochę czasu na rozkręcenie interesu to powinno się udać. Warto zainteresować się różnymi metodami promocji i reklamy w internecie, powinna się Pani również skupić się nad przygotowaniem dobrej oferty handlowej od której zależy naprawdę bardzo wiele zarówno w internecie, jak i w świecie rzeczywistym. Podaję link gdzie znajdzie Pani coś takiego jak oferta handlowa wzór. Warto zapoznać się z tym materiałem, zwłaszcza że jest Pani na początku swojej przygody w biznesie ;)
    • krakowskim_targiem Re: sklep internetowy 04.06.12, 09:21
      z tego co się orientuję, to towar chiński jest tani i dobrze schodzi. niektóre hurtownie w wólce kosowskiej są dostępne online, zobacz sobie, a nuż coś ci przypasuje żeby zamówić.
    • Gość: Pracusia Re: sklep internetowy IP: *.aerostrada.com.pl 04.06.12, 14:56
      Miałam kiedyś sklep z zabawkami. Właśnie w czasie kiedy byłam na urlopie z dzieckiem. Bardzo małe marże, i niewiele zarabiałam. Koleżanka prowadziła kosmetyki + kosmetyki apteczne-zamknęła po roku. Powiem Ci, że to ciężki chleb. Ale jak włożysz to wszystkie swoje siły i zapał to jest szansa na sukces. Jednak widzę, że próbujesz zacząć od d.... strony, bo nawet nie wiesz co chcesz sprzedawać. W internecie liczy się cena. Zrób biznes plan, sprawdź rynek, dostawców. Myślę, że ubrania to dobra branża. Jedno wiem...nie myśl, że to takie proste i będzie łatwo....bo nie będzie. Znasz się w ogóle na promocji sklepu w necie? Jeżeli nie to twojego sklepu nawet nikt nie odnajdzie. Chyba że zatrudnisz kogoś do promocji. Na wstępie radzę ci zacząć na allegro i zobaczyć czy Ci to odpowiada. Własny sklep za kupę kasy możesz kupić zawsze! Jeżeli nie miałaś działalności to postaraj się o jakąś dotację. U mnie np. na wsi jest teraz dotacja 40tys dla kobiet bezrobotnych na otwarcie biznesu. Sporo takich dotacji jest, wystarczy poszperać w necie, dowiedzieć się.
      • krakowskim_targiem Re: sklep internetowy 29.06.12, 10:05
        w pełni się zgadzam z powyższą wypowiedzią. na poczatek trzeba sprawdzić swoje siły na allegro. ażeby tam zaistnieć, trzeba być najtańszym. dlatego nie stawiałabym na towar renomowanych marek, tylko własnie chińskie rzeczy z wólki - też mniejsza strata jakby nie daj boże coś się nie powiodło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka