Dodaj do ulubionych

Internetowy kantor

IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 18.06.04, 12:23
Noszę się z zamiarem otworzenia kantoru internetowego. Skup- sprzedaż,
wymiana walut w tym skup BILONU euro, dolary i inne waluty. Banki nie skupują
bilonu a jeśli juz to za 50% wartości rynkowej. Jak sądzicie czy osoby
posiadające niewielką ilość bilonu by korzystały z tego typu usługi
zakładając że cena np za 1 euro będzie 60 do 70 groszy niższa niż kurs
rynkowy, zakłądając ze nie będzie pobierana prowizja od wpłaty na
konto.Oczywiście przy dużej ilości będzie negocjowana cena. Projekt zgłosiłem
do urzędu patentowego i czeka na zatwierdzenie:) Docelowo będzie można kupić
waluty po niższej cenie rynkowej(usługa dla osób które mają zaciągnięte
kredyty w walutach obcych)
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i proszę darować sobie żałosne komentarze..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Re: Internetowy kantor IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 18.06.04, 12:27
      Jak sądzidzie ile euro w bilonie może posiadać nasze społeczeństwo? Czy Wy
      byście skorzystali z takiego kantoru jeśli NIE to dlaczego jeśli TAK też proszę
      o uzasadnienie.
      Dzięki!!
    • Gość: bene Re: Internetowy kantor IP: *.acn.pl 18.06.04, 21:40
      ja mam euro w bilonie i jak niby przez internet mi je wymienisz na złotówki?
      • Gość: Daniel Re: Internetowy kantor IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 19.06.04, 11:31
        Będzie to działało na tej zasadzie ze wpłacasz na konto i dostajesz przelew na
        swoje w zł. Na razie myślę w jaki sposób to udoskonalic tak aby inni nie
        myśleli że to przekręt.
        • Gość: seba Re: Internetowy kantor IP: *.atg / 81.210.16.* 20.06.04, 07:46
          Słuchaj jeżeli chcesz zarobic.
          To nie wten sposób.
          Gdyz koszt przelewu będzie czasami droższy.
          Chyba że dogadałes się z bankiem.
          Jeżeli chcesz na prowizji zarabiać dodatkowo.
          I masz lokal w dobrym punkcie,.
          Może nawiązać współpracę z Firmą finansową grosik,chyba z białegostoku(ale nie
          jestem pewien)
          Firma świadczy usługi prawie jak poczta tylko bez listów i przesyłek.
          Same wpłaty na konto.
          I tak np, za telefon,TPSA, Energię i gaz koszt, zapłaty wynosi 90 groszy za
          wpłatę.
          ttakże taniej niz poczta.
          poszukuja osób z lokalem i działalnością gosp.
          To działa jak w GEANT kasa opłat.
          pomysl.
          Czasami mozesz cos dobrac do interesu,
          Dwa w jednym.
        • Gość: seba link do grosika IP: *.atg / 81.210.16.* 20.06.04, 07:47
          www.grosik.com.pl/
          • Gość: marek Re: link do grosika IP: *.access.uk.tiscali.com 20.06.04, 11:18
            O takim projekcie internetowego kantoru wymiany czytalem na tym forum ponad rok
            temu wiec nie jestes oryginalny i jesli go opatentujesz to mozesz miec proces o
            kradziez
    • Gość: Joasia Re: Internetowy kantor IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 12:14
      Po co ktos mialby wymienia sume ponizej 5 Euro ze strata?
      Bedzie mial drobne przy nastepnym wyjezdzie
      a jak sam nie jedzie to da znajomemu co jedzie zagranice.

Ktos mialby wyslac Euro na obce konto i miec nadzieje ze dostanie zlotowki
      nie neguje Twojej uczciwosci ale sam musisz przyznac ze to dosyc naiwne
      podejscie do zycia.
    • karolina9112 Re: Internetowy kantor 08.12.15, 13:59
      Bilon możesz bez problemy wpłacić na konto w banku i przelać na dowolną platformę wymiany walut i ją wymienisz nawet po kursie zbliżonym do średniego. masz tu przykłady:
      www.sprawdzamsiebie.strefa.pl/wymiana-walut.html
    • r.emik Re: Internetowy kantor 08.12.15, 17:07
      Twój rzecznik patentowy powinien Ci wyraźnie powiedzieć, że nie opatentujesz tego. Nie da się opatentować kantoru wymiany walut on-line, bo działają już choćby w Polsce (Ty tylko chcesz poszerzyć ofertę), bo w gruncie rzeczy o tym piszesz. To tak jakby na rynku nie było w ofertach jubilerskich sklepów internetowych np. obrączek z platyny i ktoś, kto chce otworzyć taki sklep złożył jednocześnie wniosek patentowy, że on wymyślił sprzedaż obrączek z platyny przez internet. Zakłada się, że w obecnej technologii wszystko (może poza towarem ściśle określonym np. lekami, bronią) może być sprzedawane on-line i nie da się tego opatentować.
      A wracając do Twojego pytania, to nie wiem czy osoby mające bilon chciałyby go sprzedać, zależy ile tego mają. Osobiście zalegają mi w starej skarbonce jeszcze pesety i marki, ale chyba tego u Ciebie nie wymienię :) Musiałbyś trafić na osoby, które mają tyle bilonu, żeby im się chciało chcieć i nie jeżdżą (choćby na wakacje) do krajów, których bilon mają, bo wtedy pewnie będą wolały go sobie zostawić na następne wakacje. Ale jak nie spróbujesz, to tak naprawdę się nie dowiesz :)
      ------------
      Zakopane noclegi
    • info-logic Re: Internetowy kantor 30.12.15, 12:58
      W trakcie zakładania takiego biznesu należy dobrać odpowiedni program kantorowy, nie zapominajmy, że będzie to narzędzie towarzyszące nam w rozwoju naszego biznesu.
      Aktualnie bezkonkurencyjny na rynku jest KANTOR-LOGIC. Można zakupić go jedynie bezpośrednio od producenta, który oferuje opiekę serwisową i profesjonalne wsparcie kantorowcom.
      Przed zakupem zapytaj o wersję demo i wypróbuj bez żadnych kosztów. Więcej informacji znajdziesz na info-logic.pl/
      • Gość: normalny Re: Internetowy kantor IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.12.15, 23:56
        W trakcie spamowania zaś,trzeba czytać idioto daty.Odpisywać na post sprzed jedynych,prawie 12 lat.Idziesz na rekord (remik i karolina idiotka też)
        NIE POLECAM www.info-logic.pl Skoro zatrudniają spamerów idiotów,to są nic nie wartą firmą,robiącą gó...ane oprogramowanie.
    • ola198512 Re: Internetowy kantor 25.05.21, 12:50
      Wymiana tylko w kantorekspert.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka