koziolekmatolek23 Re: Taxxo opinie 28.11.12, 22:04 Czy ktoś korzystał z samego programu do połączenia się z biurem rachunkowym ? Jeżeli dobrze rozumiem instaluje sobie ja i biuro takie coś i wymieniamy się dokumentami, a biuro wystawia mi raport ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnydobrydzien Re: Taxxo opinie 28.11.12, 22:57 koziolekmatolek23 napisał(a): > Czy ktoś korzystał z samego programu do połączenia się z biurem rachunkowym ? J > eżeli dobrze rozumiem instaluje sobie ja i biuro takie coś i wymieniamy się dok > umentami, a biuro wystawia mi raport ? Zobacz sobie ich wideo ze strony taxxo.pl albo w ogólę poczytaj o co chodzi i do czego może Ci się przydać. Jeżeli mogę to polecam inny podobny system ifirma.pl, który jest już sprawdzony na rynku i ma podobne funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorknewyork1 Taxxo opinie 30.11.12, 14:40 Ale tego brakuje w ifirmie, jeżeli ktoś się nie chce wiązać bezpośrednio usługami księgowymi. Tu jest duża przewaga taxxo, tylko to jest niestety problematyczne, bo jak nakłonić biuro do wejścia w taki system ? Odpowiedz Link Zgłoś
armand.vh Re: Taxxo opinie 30.11.12, 17:47 newyorknewyork1 napisał: > Ale tego brakuje w ifirmie, jeżeli ktoś się nie chce wiązać bezpośrednio usługa > mi księgowymi. Tu jest duża przewaga taxxo.pl, tylko to jest niestety problematycz > ne, bo jak nakłonić biuro do wejścia w taki system ? Zależy, bo może nawet biuro będzie zadowolone z takiego pomysłu, ale też wątpie żebyś sam przekonał biuro do wdrożenia takiego systemu (dla jednej osoby). Pogadaj, że jest taki system, daj linka i może sami podchwycą temat. System bardzo ciekawy więc może się zgodzą. Na pewno nie zmieniaj swojego biura jak jest sprawdzone na online, tylko żeby było online bo to nie jest jakieś Bóg wie co dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowietzky Taxxo opinie 04.12.12, 00:14 Optymalna wcale nie znaczy tania. Tańsza niż tradycyjna owszem, ale już tak w taniość to bym nie szedł. Odpowiedz Link Zgłoś
wiecejkultury Re: Taxxo opinie 05.12.12, 00:00 forumowietzky napisał: > Optymalna wcale nie znaczy tania. Tańsza niż tradycyjna owszem, ale już tak w t > aniość to bym nie szedł. Ale dobra usługa jak Taxxo czy ifirma kosztują też odpowiednio. Przy prowadzeniu większych działalności obsługa online kosztuje, ale zestawiając możliwe zyski w kosztach i tak wychodzi o wiele taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycharczyk.grzegorz Taxxo opinie 05.12.12, 16:22 To zależy jaki się pakiet wybiera, a przede wszystkim jaką prowadzi się działalność. Normalnym jest, że książka będzie kosztować 200, a pełna 1000, a więc ktoś nawet powie, że jaka tania ?. Chyba, że piszecie o funkcjonalnościach w samym programie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bytomskipl Re: Taxxo opinie 27.12.12, 23:02 wiecejkultury napisała: > forumowietzky napisał: > > > Optymalna wcale nie znaczy tania. Tańsza niż tradycyjna owszem, ale już t > ak w t > > aniość to bym nie szedł. > > Ale dobra usługa jak Taxxo czy ifirma kosztują też odpowiednio. Przy prowadzeni > u większych działalności obsługa online kosztuje, ale zestawiając możliwe zyski > w kosztach i tak wychodzi o wiele taniej. Sprawdzałem taxxo.pl/cennik i czy dobrze rozumiem, że przy minimalnej ilości powiedzmy do 15 dokumentów opłata wynosi 69 złotych abonamentowo, a reszta za free ? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna401 Biuro Camelot Modlińska 175A 12.05.13, 08:47 Jeżeli poszukujesz niedrogiego biura rachunkowego w Warszawie to mogę polecić biuro Camelot sp. z o.o.. Biuro oferuje szeroki wachlarz usług związanych z rachunkowością i księgowością. Pomagają prowadzić firmę od początków jej powstania po pełną księgowość. Usługi są tanie i konkurencyjne. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.taniarachunkowosc.pl lub pod numerem telefonu 792 266 402 Odpowiedz Link Zgłoś
paczkoski201 Re: Tania księgowość ? 29.11.12, 13:57 wg mnie tak, sam mam małą firmę. a wiem, że jak się rozwinie to platforma też się dostosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
badura_123 Re: Tania księgowość 07.12.12, 19:18 Ja korzystałem z usług księgowości z tej firmy: www.optimumbiuro.com.pl/ - bardzo sobie chwalę obsługę i cenę a także kompetencje pracowników. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brauschwigz Taxxo tania księgowość 11.12.12, 20:10 merakulan napisał: > Ok jest tam bardzo dużo tych programów, zresztą lista jest na taxxo.pl/konektory bo na tym filmiku bardzo szybko lecą. Mnie też ciekawi jak działają same konektory. Wysyłka bazy danych do platformy taxxo ? A te programy z których księgowi korzystają nie mają żadnego systemu raportowania ? System innowacyjny, ale co zrobić kiedy księgowość jest tradycyjna, w sensie papierowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
cymes55 Taxxo tania księgowość 17.12.12, 20:40 Co to znaczy, że jest Tania ? bo dla mnie tania księgowość oznacza max 200 złotych/mc Odpowiedz Link Zgłoś
efekt.dopplera Taxxo tania księgowość 24.12.12, 15:32 cymes55 napisała: > Co to znaczy, że jest Tania ? bo dla mnie tania księgowość oznacza max 200 złot > ych/mc Wszystko zależy ile masz dokumentów. Za 200 złotych to już jak widać u taxxo w cenniku dosyć przyzwoitą firmę poprowadzą. Do kilkudziesięciu dokumentów za takie pieniądze chyba już tylko w formie e-księgowości można oczekiwać jakości. Niestety tradycyjne biura zaczynają mocno odstawać ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyblack22 Taxxo tania księgowość 27.12.12, 13:50 Cenowo rzeczywiście, ale przy dużej ilości dokumentów taka opcja się opłaca, bo pewne czynności można zautomatyzować. Jak ktoś działa na ryczałcie, to przy małej ilości może mu się to na koniec jednak nie opłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
ondrej_liczka Taxxo tania księgowość 27.12.12, 16:52 czarnyblack22 napisał: > Cenowo rzeczywiście, ale przy dużej ilości dokumentów taka opcja się opłaca, bo > pewne czynności można zautomatyzować. Jak ktoś działa na ryczałcie, to przy ma > łej ilości może mu się to na koniec jednak nie opłacić. no nie do końca tak, bo przecież celem jest automatyzacja pracy głównie, czyli oszczędność czasu, etatów itd. Gdybyś tak podliczył godziny stracone przy papierach to wyjdzie chyba jednak inplus dla takiego rozwiązania online. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwwbm Taxxo tania księgowość 28.12.12, 16:05 niektórym chyba lepiej wchodzą obrazki do głowy ----> vimeo.com/48520604 Odpowiedz Link Zgłoś
ania8584 Re: Taxxo tania księgowość 25.05.16, 15:51 polecam taniarachunkowosc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oswaldensot Taxxo tania księgowość 28.12.12, 20:53 Hej, czy ten program do fakturowania jest w pełni free, czy to jest jakiś bonus do księgowości ? Mam na myśli ten pack taxxo.pl/upominek ? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawskiks Re: Taxxo tania księgowość 29.12.12, 15:28 oswaldensot napisał: > Hej, czy ten program do fakturowania jest w pełni free, czy to jest jakiś bonus do księgowości ? Mam na myśli ten pack taxxo.pl/upominek ? Jak widać do 6 miesięcy za free. Odpowiedz Link Zgłoś
tostmaster Re: Taxxo tania księgowość 30.12.12, 23:57 warszawskiks napisał: > oswaldensot napisał: > > > Hej, czy ten program do fakturowania jest w pełni free, czy to jest jakiś bonus do księgowości ? Mam na myśli ten pack taxxo.pl/upominek ? > > Jak widać do 6 miesięcy za free. Dzięki za info, sprawdzę to sobie, już w nowym roku. DO siego tak przy okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
pann_a_nikt Re: Tania księgowość 31.12.12, 09:07 ja znam takie tanie biuro rachunkowe z Katowic...tutaj stronka www.taxadvice.katowice.pl podobno większość rzeczy robią za swoich klientów, odbierają dokumenty, składają deklaracje do US, więc można też zaoszczędzić dużo czasu, a nie tylko pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
armand.vh Taxxo księgowość online 31.12.12, 12:36 Mam pytanie do osób, które korzystają z systemu taxxo, a miały przyjemność gościć kontrole uskarbowego. Jak się Panie urzędniczki zapatrują na taki system w firmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
elephant88 Re: Taxxo księgowość online 31.12.12, 19:33 Jak korzystałem z wfirmy, ale zrezygnowałem, aktualnie też poszukuję jakiegoś nowego systemu i miałem okazję mieć kontrole skarbową. Akurat Pani z urzędu skarbowego bardzo to pasowało, bo wymyślała sobie okresy, a ja wybierałem jej elektroniczne faktury. To akurat łączy wszystkie te systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiegowa_2 Re: Tania księgowość 04.01.13, 10:43 Jestem księgową z nastoletnim stażem i wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest korzystanie z biura księgowego. Proponuję Finanse Consulting www.biurofc.pl, to małe kameralne biuro z indywidualnym podejściem do klienta zarówno małego jak i dużego oraz atrakcyjnymi cenami . Nie mieści mi się w głowie sytuacja kiedy brak jest kontaktu z księgową lub giną dokumenty. Przewagą biura jest również posiadanie uprawnień na usługowe prowadzenie ksiąg,ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej z tytułu wykonywanej działalności oraz pełna reprezentacja klienta przed organami skarbowymi - jest to gwarancją spokoju przedsiębiorcy, a tego nie oferują księgowe prowadzące księgi na kawałek etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroljulian_kat Re: Tania księgowość 20.01.13, 13:46 Księgowa to jedyna osoba na której nie należy oszczędzać. Tylko ona może uratować Ci d*** przed urzędem skarbowym. Dobra księgowa to skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
supermodnyciuszek Re: Tania księgowość 11.02.13, 20:16 Jak się ma wszystko w papierach ok to księgowa nie potrzebna. Prowadzę jednoosobową działalność i na początku owszem, wszystko wyliczała za mnie księgowa, ale jak tylko poświęciłam godzinę na wczytanie się w papiery, sama zaczęłam sobie wszystko wyliczać. Teraz dodstkowo korzystam z aplikacji szybka faktura dostępnej przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.goden Re: Tania księgowość 05.03.13, 12:40 biuro księgowe poznań - a co możecie powiedzieć o tym biurze? Współpracował ktoś z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
biuro-debica Re: Tania księgowość 13.03.13, 21:54 temat rzeka ale warto dyskutować bo przez biuro rachunkowe można zaoszczędzić sporo pieniędzy i czasu Odpowiedz Link Zgłoś
iga.rob Re: Tania księgowość 03.04.13, 20:37 dla firmy polecam materiały tasmy-samoprzylepne.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
damian.pw Re: Tania księgowość 22.04.13, 21:14 Zajrzyj na www.forigami.pl może tam znajdziesz coś dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
becialek Re: Tania księgowość 07.05.13, 18:11 Potwierdzam , szybkafaktura jest dobrym rozwiązaniem dla małych firm lub osób prowadzących własną działalność. Mi przypadł do gustu nieskomplikowany wygląd aplikacji, łatwo jest się poruszać, menu proste. Po wykorzystaniu okresu próbnego płacę tylko 8 zł Odpowiedz Link Zgłoś
justyna401 Biuro Camelot ul. Modlińska 175A 12.05.13, 08:56 Jeżeli poszukujesz niedrogiego biura rachunkowego w Warszawie to mogę polecić biuro Camelot sp. z o.o.. Biuro oferuje szeroki wachlarz usług związanych z rachunkowością i księgowością. Pomagają prowadzić firmę od początków jej powstania po pełną księgowość. Usługi są tanie i konkurencyjne. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.taniarachunkowosc.pl lub pod numerem telefonu 792 266 402 Odpowiedz Link Zgłoś
e-taxfree Re: Biuro Camelot ul. Modlińska 175A 07.08.13, 09:39 Witam Jesteśmy biurem rachunkowym zatrudniającym księgowych z wieloletnim doświadczeniem i posiadających ogromną wiedzę merytoryczną. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na www.e-taxfree.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
apolonski Re: Biuro Camelot ul. Modlińska 175A 10.10.13, 08:04 Ja tam korzystam z usług tradycyjnego biura rachunkowego dos.radom.pl/indexd708.html?id=3 te wszelkie nowoczene e-biura ( takie jak taxxo wspomniane wcześniej przez kogoś ) może są i dobre jeśli ktoś w miarę dobrze się na tym zna. Wolę gdy ktoś wszystko zrobi za mnie , pójdzie osobiście czasem do urzędu, bo pomysły urzędników bywają bardzo różne, inne niż to co ściśle określone w programach. Taxxo i-firma czy podobne wyglądają na tańsze, ale jak ktoś mieszka w małym mieście, może okazać się, że koszt obsługi nie jest większy w tradycyjnym niż w internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ania8584 Re: Biuro Camelot ul. Modlińska 175A 25.05.16, 15:50 korzystam z usług biura taniarachunkowosc.pl mam stałą cenę nie podliczają mnie za dodatkowe faktury polecam bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
marko800 Re: Tania księgowość 05.06.13, 23:05 Uważam, że bardziej opłacalne jest skorzystanie z usług biura rachunkowego. Nie wierzysz? Wystarczy porównać zarobki księgowych w Warszawie i poprosić o wycenę dowolne biuro rachunkowe. Będziesz zaskoczony... Jeśli chodzi o biura rachunkowe w Warszawie, to zdecydowanie polecam firmę e-Tax. Tutaj masz szczegółową ich ofertę www.e-tax.com.pl/ Robią wszystko porządnie i zajmują się kompleksowymi usługami - nie zostawią Cię z rozgrzebanymi sprawami. Na dodatek mają w porządku ceny - wyjdziesz na współpracy z nimi lepiej, niż szukając kogoś na etat, zaufaj mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia89 Re: Tania księgowość 16.08.13, 15:05 Ostatnio natrafiłam na taką ofertę: www.biurowirtualnewarszawa.pl/. Wydaje się być ciekawa, ale chciałabym zasięgnąć opinii osób z doświadczeniem. Czy biura wirtualne się opłacają? Odpowiedz Link Zgłoś
marko_polo123 Re: Tania księgowość 30.10.13, 15:39 a mozesz cos wiecej napisac o biurocru.pl/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajksiegowego.pl Re: Tania księgowość 13.11.13, 14:43 Jeśli szukacie jednak taniego biura księgowego w Warszawie, polecam Wiernego Księgowego. Biuro specjalizuje się w obsłudze małych przedsiębiorstw: konsultacja.wiernyksiegowy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_z80 Re: Tania księgowość 12.01.14, 22:18 A ktoś z Twojej firmy lub sama samodzielnie nie będziesz prowadzić księgowości? najlepiej sprawdza się 24EasyAudit, eksperci finansowi własnie tego systemu online używają i wyliczają wszystkie zagadnienia finansowe: podatek dochodowy i ja mogę wyliczyć podatek nawet bez dokładnej znajomości zagadnienia. Polecam sprawdzić na początek bezpłatną wersję demo. w naszej firmie jest to jedna z częściej wybieranych usług, przede wszystkim nie wymaga opłacania stałego abonamentu i można wykupić dostęp na tydzień. 24easyaudit.pl/ Ja najczęściej sprawdzam wyliczenia po samodzielnym ich wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska0987 Re: Tania księgowość 13.02.14, 14:20 taniej cie wyjdzie wynajdzie firmy z zewnatrz. Poza tym wtedy masz dodatkowo gwarancje. Ja korzystam z ksiegowosc-agnes.pl/ juz od jakiegos czasu i jeszcze sie na nich nie zawiodlam. Sama mialam najpierw ksiegowa na etacie, ale to sie zupelnie nie kalkulowalo. Teraz wszystkie papiery i rozliczenia mam na czas, a dodatkowo mniej place Odpowiedz Link Zgłoś
julek1415 Re: Tania księgowość 14.03.14, 18:25 tez korzystam z uslug biura agnes ksiegowosc-agnes.pl/kontakt/ Naprawde kompetentni ludzie tam pracuja. Do tego ceny maja calkiem przystepne. Mialem juz do czynienia roznymi biurami rachunkowymi i to jest zdecydowanie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
willimar Re: Tania księgowość 26.03.14, 15:11 nie wyobrażam sobie teraz prowadzenia księgowości u siebie w firmie. zlecam wszystko do biura rachunkowego i mam spokój. ja korzystam z KPDA w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakam32 Re: Tania księgowość 04.05.14, 20:21 Można skorzystać z usług outsourcingu w zakresie prowadzenia kadr i płac. Takie usługi np. realizuje firma www.futurea.pl/ dla podmiotów z całego kraju. Jak nie chcemy sami zakładać działu kadr to jest to dobre i tańsze rozwiązanie, tym bardziej jak byśmy musieli zatrudnić więcej niż jeną osobę na nowe stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
lar_ry Re: Tania księgowość 20.08.14, 16:15 ja korzystam z usług Dorafin i prowadzą mi księgi w siedzibie firmy, więc na biężąco ma się kontrolę, można coś skonsultować itd. jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
acz_81 Re: Tania księgowość 25.08.14, 14:44 Witam, serdecznie polecam biuro - www.everfinance.com.pl - kompleksowa obsługa, profesjonalny zespół, doradztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-na-muniu8 Re: Tania księgowość 22.11.14, 04:47 Ja słyszałam, że bardzo dobra i godna polecenia jest księgowość w Jaworznie Sykulska.pl, którą co rusz rekomendują mi znajomi. Na rynku istnieją aż od 1993 roku, więc myślę że ich spore doświadczenie przekłada się na jakość współpracy, która na pewno jest wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona19524 Re: Tania księgowość 25.03.15, 23:00 Ja polecam księgowość online z modułami, które można sobie wybrać i płacić tylko za to z czego będzie korzystało się w firmie. 24ivalue.pl/ nawet jeśli nie zna się szczegółowo zagadnienie jak podatek dochodowy i wiele innych, dobrze sprawdza się też w sprawdzaniu wyliczeń Odpowiedz Link Zgłoś