Dodaj do ulubionych

PIT ulga rodzinna

19.02.14, 19:58
Mam pytanie odnośnie ulgi rodzinnej... W czerwcu zeszłego roku miałam 25 urodziny, nadal studiuje dziennie (ostatni rok) i osiągnęłam przychody nie przekraczające kwotę wolną od podatku (3091zł). Czy moim rodzice po raz ostatni mogą skorzystać z ulgi rodzinnej za rok 2013, czy tylko do czerwca?? (oczywiście przy spełnieniu warunków obowiązujących od tego roku, tj rodzice składają PIT37 i ich dochody nie przekraczają łącznie 112 tys zł)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • bognapierwsza Pomoc dziaciakom podczas rozliczenia 24.02.14, 10:52
      Obecnie każdy z nas próbuje rozliczyć się z podatkami. Biegamy po biurach rachunkowych, płacimy komuś, by podliczył nasze podatki, a tak naprawdę całe rozliczenie możemy mieć gotowe w pięć minut, wystarczy tylko dobrze poszukać. Ja dzięki pomocdzieciom.eu nie tylko się rozliczyłam, ale przeznaczyłam swój 1% na dzieciaki. Jestem przekonana, że jak sami przeczytacie cele Fundacji, a także jej realizacje, pomysły na to jak można komuś pomóc to pewnie też oddacie im tę parę złotych. W porównaniu do pieniędzy jakie oddajecie zwykle w biurze rachunkowym są to grosze, które możecie lepiej zagospodarować, a których braku nie odczujecie w portfelu. Poczytajcie o nich i kierujcie się sercem podczas rozliczenia!
    • alula1988 Re: PIT ulga rodzinna 24.02.14, 15:26
      Dziękuję za odpowiedź;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka