Dodaj do ulubionych

Klubo-kawiarnia

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.15, 20:51
Witam serdecznie. Chciałabym otworzyć własny lokal. Lokal miałby być w małej miejscowosci do 3,5tys mieszkańców. Ale za to byłby przy głównej drodze między dwoma większymi miastami. A ponadto byłby przy przystanku autobusowym. Myślę, że biznes mógłby wypalić ponieważ rano bardzo dużo ludzi czeka na autobus i załóżmy, że od rano do południa spokojnie mogłyby być sprzedawane kanapki na zimno, kanapki na ciepło, kawy, czekolady wszystko na wynos i na miejscu oczywiście również a później popołudnie-wieczór obiady, pizze itp itd. W mojej miejscowości jest już dyskoteka z barem i restauracja. w restauracji jest strasznie drogo i jest na uboczu tzw "trzeba wjechać do wioski i szukać" a bar no jak to bar. Nie wykluczam, żeby sprzedawać u mnie alkohol chociaż nie wiem czy jest potrzebny drugi tego typu lokal w miejscowości... dość chaotycznie to napisałam. Ogólnie chodzi mi o to czy dobrze myślę? czy faktycznie taki lokal to dobry biznes? Ile mógłby kosztować taki lokal do 80m kw? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Klubo-kawiarnia IP: *.aerostrada.com.pl 19.03.15, 17:02
      Czy masz doświadczenie w gastronomi? Lokal 80m kw mógłby kosztować 2 tys a mógłby 5 tys a może i 10 tys, co to za pytanie? Koło przystanku autobusowego to lepszy kiosk ruchu albo buda z hotdogami a nie kawiarnia. Co to za klubo kawiarnia z kanapkami a wieczorem z pizzą?
    • Gość: szreks Re: Klubo-kawiarnia IP: *.centertel.pl 18.05.15, 14:32
      myślę że pomysł fajny. Jak masz lokal dogadany za dobry pieniadz i ruchliwe miejsce to trzeba w to isc... papierologii troche jest bo jak pomagałem siostrze otwierac kawiarnie to miała sporo na głowie... sanepidy, zezwolenia, ogródki... jedyne co mieliśmy ułatwienie to meble do kuchni... takie specjalne gastronomiczne braliśmy z Probox spod warszawy. W ogóle to dobrze sie tam nami zaopiekowali. Szacun. Jesli myslisz ze bedziesz szczesliwa prowadzac lokal to rób to. Pamietaj gastro to ciezki kawałek chleba ale da się wyżyć i nawet zarobić:) powodzonka!!
    • hurtownia-oliwy.pl Re: Klubo-kawiarnia 02.04.16, 00:20
      Trzeba również pomyśleć o hurtowni, która będzie dostarczać napoje. Sprawdź naszą ofertę: www.hurtownia-Napoje.pl :)
      • Gość: normalny Re: Klubo-kawiarnia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.04.16, 01:57
        NIE POLECAM www.hurtownia-napoje.pl zatrudniają idiotów spamerów (z resztą zdjęcie robi swoje www.hurtownia-napoje.pl/kontakt ) którzy nie umieją czytać dat i muszą wciskać g..no klientom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka