Dodaj do ulubionych

problem z kurierem ups

27.09.16, 20:10
Witam
Mam taki problem z kurierem ups wysłałam paczkę za pośrednictwem wysylajtaniej.pl firmą ups, po ponad dwóch tygodniach od przesyłki otrzymałam fakturę za różnicę wymiarów w paczce. Paczka została nadana jako duża niestandardowa do 30 kg o wymiarach 80/73/44 kurier twierdzi że przesyłka miała wymiar 83/73/56, paczka dotarła do mnie w opłakanym stanie była pomięta splaszczona i zgnieciona ( mimo że dodatkowo była owinięta folią) , na szczęście nic nie zostało zniszczone. Oczywiście firma wysyłajtaniej.pl nie zaakceptowała reklamacji co do faktury i domagają się ode mnie pisma z odwołaniem do firmy UPS , pytanie teraz co powinnam w nim napisać aby moja reklamacja została uznana, ja dokładnie mierzyłam paczkę a że ona uległa zniszczeniu podczas transportu przez co jej wymiary się zmieniły to już nie moja wina.
Obserwuj wątek
    • ania3636 Re: problem z kurierem ups 28.09.16, 11:45
      Wiem że to firma UPS jest za to odpowiedzialna ale ja umowę przewozową mam z wysylajtaniej.pl i UPS z doświadczenia wiem nie będą chcieli ze mną gadać tylko odeślą mnie z powrotem do wysylajtaniej.pl a ci z kolei już zamknęli moją reklamację bez odpowiedzi na mioje pytania i prośbę o podpisany dokument z raportu.
      Niestety nie zrobiłam zdjęć paczki bo w środku nie było nic zniszczone.
      • pawel_wit-zdunska-wola Re: problem z kurierem ups 29.02.24, 16:54
        furgontka.pl - uwaga
        zakupiłem karton o specjalnych wymiarach 50/50/100 i wysłałem piankę do materac za pośrednictwem furgonetka.pl, wybrałem rozmiary paczki największe jakie były czyli 50/50/100 i zapłaciłem 54,70 za kuriera ups. Niestety za jakiś czas dostałem informacje, że UPS zmierzyło paczkę i była za ciężka a jej wymiary to 51/51/101 i kazali dopłacić 815,47 zł. napisałem odwołania, ze w paczce była pianka więc waga to 5 kg a nie jak oni napisali 53 kg. Napisałem, że karton robiony na zamówienie o konkretnych wymiarach ale to też nie pomogło. Dlatego uważam, że oszukują klientów. nie polecam furgonetka.pl i ups

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka