Dodaj do ulubionych

Jak zarabiać na aukcjach internetowych

15.03.05, 16:08
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • rokipat Żadna nowość, szkoda tylko że bardzo cięzko.... 15.03.05, 16:11
      Żadna nowość, szkoda tylko że bardzo cięzko jest się w takie coś wkręcić. Trzeba być poprostu w dobrym miejscu w dobrym czasie. Gratuluje sukcesu!
      • Gość: MK Już 2 raz piszecie o tym chłopaku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 20:08
        Jakiś znajomy?
      • Gość: kck Biskupi.pl IP: 213.199.218.* 02.07.05, 16:18
        Zobaczcie sobie na www.biskupi.pl - ranking allegrowiczów, którzy
        najwięcej sprzedają. Jeżeli jest do wysłania kilkadziesiąt przesyłek dziennie z
        chińskim/wietnamskim sprzętem logiczne jest, że będą błędy, nieporozumienia, zła
        jakość. Jak widać średnio 1-2 transakcji na 100 nie kończy się pozytywem. Ludzie
        reagują nerwowo, tymczasem każdy duży sprzedawca ma program gwarancyjny (który
        jednak nie zawsze działa sprawnie).

Generalnie przy takich liczbach transakcji organizacja pracy jest priorytetem.
    • Gość: nikt No i super - jednak można uczciwie i legalnie IP: *.attu.pl 15.03.05, 16:12
    • Gość: sławek Jak zarabiać na aukcjach internetowych IP: *.toya.net.pl 15.03.05, 16:15
      Polak potrafi!!!
      Gratulacje
      • Gość: Gosia Re: Jak zarabiać na aukcjach internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:20
        Z tymi gratulacjami to bym się wstrzymała Bomber01 ma 170 (sto siedemdziesiąt!)
        negatywnych komentarzy zebranych w ciągu ostatnich kilku miesięcy!
        • Gość: ktos a te 20000 pozytywow to za malo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:15
          Niezla z ciebie frajerka...
          • Gość: Gosia Re: a te 20000 pozytywow to za malo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:06
            Frajerką to bym była, gdybym u Bombera kupowała. Sorry ale sprzedawca z taką
            ilością negatywów trafia u mnie na czarną listę.

Tak, 20 tysięcy pozytywów to bardzo dużo, ale są sprzedawcy z kilkoma a nawet
            kilkunastoma tysiącami pozytwnych komentarzy a negatywnych mają 0. Słownie:
            ZERO. Rozumiem, że negatyw zawsze może się trafić. Frustratów w sieci nie
            brakuje. Przy 20 tysiącach transakcji zrozumiałabym pewną ilość negatywów,
            powiedzmy oscylującą w okolicach 10 - 20. Ale nie 170. Facet idzie na ilość a
            nie na jakość.

PS. Czyżby to sam Bomber mi odpowiedział? :-)
      • Gość: dzekson2 Re: Jak zarabiać na aukcjach internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:46
        ta wyłączność to ty możesz mieć na sprzedaż swojej siostry albo koleżanki bo
        starej już chyba nikt nie weżnie kołku jeden
    • Gość: letki jak dla mnie za duzo ma negatywów, IP: 212.160.172.* 15.03.05, 16:30
      25 w ciągu 30 dni, wali w ch-ja prawie codziennie :(
      NEGATYW
      • Gość: agga Re: jak dla mnie za duzo ma negatywów, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:57
        tylko w ciagu ostatniego miesiaca tyyyyyyyle negatywow
        allegro.pl/show_user.php?uid=328203&type=fb_recvd_neg
        Sama od niego kiedys kupilam baterie, ale sie na nią naczekalam - nie polecam
        bo chlopaczyna sobie wyraznie nie radzi.
        • Gość: vazzou Re: jak dla mnie za duzo ma negatywów,(?????) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 17:31
          ludzie, o co wam chodzi??? przeciez 170 negatywow na ponad 20000 pozytywow to
          chyba jest wynik rewelacyjny! Przeciez to mniej niz jeden procent (1%), przy
          takim obrocie moga sie chyba zdarzyc opoznienia, ja chlopaka rozumiem. Jak juz
          u nas komus cos sie uda, zaraz wszyscy sie rzucaja zeby krytykowac <
          • Gość: bomber team masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:31
            Dzieki, chociaz ktos wie o co w tym wszystkim chodzi. Mamy najlepszy stosunek
            negatywow do pozytywow w pierwszej 10 sprzedajacych na Allegro. Po drugie nie
            da sie zadowolic wszystkich, jednemu nie bedzie odpowiadal kolor, innemu
            kabelek nie zadziala (chociaz po odeslaniu na reklamacje okazuje sie, ze jest
            wszystko OK) a jeszcze inny ma po prostu zly dzien i ma ochote powystawiac
            negatywy... Kazdy kto chociaz raz cos sprzedal na Allergo wie jak ciezko
            dogadac sie z klientem. Czasami trzeba poczekac te 2 - 3 dni, ale w zamian za
            to dostaje sie "swiezy towar". Konkurencja sprzedaje jeszcze baterie, ktorych
            ostatnia dostawa do Polski byla ponad rok temu. My nie robimy ogromnych
            zapasow.. Te kilka dni czekania dluzej, ale przynajmniej bateria posluzy
            wlasciwie. Jesli 99% pozytywow to za malo to zapraszam do zakupow, zapewniam,
            ze dolozycie do grona zadowolonych klientow.
            To prawda, ze wiekszosc towaru pochodzi z Azji, zdecydowana wiekszosc z Chin.
            Tak jest w kazdej dziedzinie biznesu. Nie ma sie tego co wstydzic - oni tez
            potrafia zrobic rzeczy porzadne i tanie. W Polsce produkcja takich akcesoriow
            jest zupelnie nieoplacalna.
            A co do myslenia Polakow... Zawsze tak bylo, zazdrosc jest widoczna tak
            naprawde na kazdym kroku. Powazni ludzie potrafia pogratulowac, dopytac jak
            zrobic to samo, prosza o wskazowki. Niestety zdecydowana wiekszosc najchetniej
            zniszczylaby wszystko co lepsze od nich tylko dlatego, ze poprzeczka ustawiona
            jest za wysoko. Pozostaje im jedynie wspolczuc..
            Z gory dziekuje za wszystkie mile slowa pod naszym adresem. Latwo nie jest -
            milo czasami dostac taka motywacje. Mozna wszystko - jesli sie tego naprawde
            mocno chce.
            Wszystkim zycze podobnego sukcesu!
            Pozdrawiamy serdecznie, bomber Team
            • Gość: agga Re: masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:30
              A jak wytlumaczysz taki nagly wzrost negatywow w ciagu ostatnich 30 dni? O
              czyms to musi swiadczyc, wiec jak to wyjasnisz?
              • Gość: aquanta Napisali o chlopaku w GW i ludzie postanowili Go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:02
                udupic z czystej symatii i bezinteresownie . Po prostu " ... a to Polska
                wlasnie "
            • Gość: eajoe Re: masz racje IP: *.astro.uni.torun.pl / *.astro.uni.torun.pl 04.06.05, 01:51
              Hm, na dzisiejszy dzień macie 264 pozytywnych /4 neutrale /13 negatywów za ostatnie 7 dni... 1 negatyw na 20 transakcji to dość sporo jak na profesjonalistów.

Oczywiście nikt nie twierdzi, że kantujecie, ale skarżą się ludzie na kompletny brak kontaktu, błędy w wysyłkach, opóźnienia w dostawie. Dość dziwnie brzmi w tym kontekście wasz cytat z artykułu: "bardzo ważny jest dobry kontakt mailowy" ...

Znacznie lepiej sobie radzi kopertka w swojej pierwszej transakcji, jeśli się postara :) Skoro macie 4 osoby w firmie, z tego 2 obsługujące aukcje, i przerób ostatnio 40 transakcji dziennie, to obsługa 20 klientów dziennie przez pracownika nie jest chyba jakimś strasznie trudnym zadaniem dla pełnoetatowca? ;)

Rozumiem, że używacie jakiegoś oprogramowania do prowadzenia sprzedaży, więc jakim cudem tylu ludzi narzeka na brak kontaktu/towaru?
          • Gość: allegrowicz69 Re: jak dla mnie za duzo ma negatywów,(?????) IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.03.05, 03:34
            w razie wątpliwości co do ilości negatywów, zobaczcie sobie stronke
            javaphonezone.republika.pl/bateria.html a potem sprawdźcie użytkownika ktory
            jest glownym negatywnym bohaterem tej historii, posiada 326 negatywów,co prawda
            pozytywnych 39219, więc moze cos w tym jest,ze 1% negatywów sie zdarza. mimo to
            handlowałem z tym uzytkownikiem i jest wszystko cool,ale zmierzam do tego,ze
            nie wszystkich sie zadowoli,o czym mowi wlasnie tresc ze strony,do ktorej
            podalem linka. pozdr
      • Gość: andrzej Re: jak dla mnie za duzo ma negatywów, IP: *.centertel.pl 15.03.05, 18:26
        Po pierwsze, 100 negatywow przy 20 000 pozytywow to nic.
        Po drugie, wiele negatywow na allegro to autorstwo sfrustrowanych, złośliwych,
        głupich ludzikow.
      • Gość: goblinek Re: jak dla mnie za duzo ma negatywów, IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.03.05, 23:31
        No cos te negatywy ostatnio chlopak ma za czesto. Moze sie nie wyrabia z taka
        iloscia zamowien i sie po prostu wszystko sypie? Swoja droga to i tak
        pogratulowac ilosci pozytywow.

--
        kuponline.swistak.pl - Darmowe aukcje internetowe
    • Gość: allegrowicz Jak zarabiać na aukcjach internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:16
      ...drogi redaktorku ja bym się tak nie podniecał tym chłopczyną,sto pięćdziesiąt
      jeden negatywów i towar made in Etiopia-oto sukces na miarę Polski!
      • Gość: a Re: Jak zarabiać na aukcjach internetowych IP: *.centertel.pl 15.03.05, 18:28
        co to jest 151 negatywow przy 20 tys pozytywow... niedopieszczone świry zawsze
        się znajdą
    • Gość: mur ten artykul juz kiedys czytalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:33
      ten artykul juz kiedys czytalem w internetowym wydaniu gazety - teraz zostal odswiezony w temacie lapanki na allegro przez urzednikow skarbowych
    • Gość: K.A.C.P.E.R Ładna reklama IP: 81.219.126.* 15.03.05, 18:44
      wow... czy dziennikarze Gazety sami do niego przyszli... taka reklama!!!!
      SZOK!!!
    • Gość: Gong Stary, zarabiaj jeszcze wiecej na swistak.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:05
      Przynajmniej nie bedziesz placil prowizji, a swistaki zawijaja bardzo dobrze.
      • clk Zgadzam sie 15.03.05, 21:53
        allegro to zdzierstwo, masz racje ze swistakiem :)
        • Gość: allegrowicz69 Re: Zgadzam sie IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 01:24
          ZDZIERSTWO!!!! CAŁE 3%PROWIZJI TO FAKTYCZNIE ZDZIERSTWO....tak....swistak
          gora....hahaha....szczegolnie jesli chodzi o pewnych
          sprzedających/kupujących,ktorzy to zwykle ceny maja z kosmosu a na dodatek 0
          komentarzy u wiekszosci....poza tym od kiedy panuje opinia,ze jak cos jest za
          darmo(aukcje bez prowizji) to jest dobre??sprobujcie sie zarejestrowac na
          swistaku,zobaczcie jak "duzo"formalnosci to wymaga...śmiech na sali...szukaj
          potem takiego kontrachenta jak cie oszuka...powodzenia..wole zaplacic te
          śmieszne prowizje allegro,ale miec pewnosc,ze handluję z rozumnymi istotami,a
          nie ze świstakami :) a co do komentarzy bombera,ja jestem na allegro od 2002
          roku i mam 1 (słownie:JEDEN) negatywny komentarz,pozytywów duzo nie mam w
          porownaniu z bomberem,bo 80,ale chodzi o fakt,ze negatywa dostalem w 2 aukcji
          jak zaczynalem,wyciągnąłem z tego wnioski i od tamtej pory same pozytywy i inni
          allegrowicze są zachwyceni moimi aukcjami.wiecej rozwagi ci zycze bomber,bo
          idzie Ci naprawde świetnie,wiec nie pozwol zeby ludzie mieli sie czego
          czepiac.pozdrawiam:)
    • Gość: handlarz Reklama Bombera czy sprawny PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:10
      Ciekawe rzeczy sie dzieją, wybrali jednego .... fakt bardzo aktywnego
      użytkownika i zrobili mu darmową reklamę ... spoko.

No ale ignorancja dziennikarzy polegająca na tym, że piszą o allegro jakby byli
      jedynym serwisem aukcjyjnym też jest ciekawa. Fakt są najwięksi, fakt byli
      pierwsi i zrobili cos naprawdę fajnego.

Ale przecież nie jesteśmy skazani tylko na nich ... konkurencja, świetna rzecz.
      Np: www.akcje24.pl , jest jeszcze świstak i parę innych.
    • Gość: marta Niby takie zarabianie... IP: *.aster.pl 15.03.05, 19:31
      Facet się super wymądrza jak to kase zarabia itd., ale jakoś nic nie mówi o
      negatywnych komentarzach jakie dostaje... I jeszcze jego komentarze do
      negatywów. Gratuluję Panu bardzo...
      • Gość: allegrowicz69 Re: Niby takie zarabianie... IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 01:32
        mimo tych 170komentarzy negatywnych kupilbym od bombera przedmiot ktory bym
        poszukiwal....jesli by byl w rozsądnej cenie,bo 20000pozytywow mowi samo za
        siebie...a ty krucha i drobna oraz bezbronna kobietko idź na jakąś manifę i sie
        wyżyj i zostaw zarabianie pieniędzy mężczyzną,bo robimy to lepiej,a jak myslisz
        inaczej to udowonij to. seeya :)
    • Gość: mamane za duzo negatywow IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.05, 22:12
      nie kupilabym nic u niego.
      Za duzo negatywow. Tacy sprzedacy wydaje mi sie, ze nie panuja nad wszystkim i
      ida na masowke.
      jak juz cos kupuje i oczywiscie palce z gory, to zycze sobie, zeby bylo
      wysylane od razu, a jesli tak nie jest to bezsensu
      • Gość: m Re: za duzo negatywow IP: 80.51.199.* 25.04.05, 15:43
        Nie dosyć, że tyle negatywów to jeden kupujący wystawia np. 3 pozytywy w ten
        sam dzień, o tej samej godzinie...
    • Gość: snoop polaczki IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 22:13
      ale jesteście beznadziejni. zazdrośni chyba. gazeta co tydzień pisze o innej
      firmie. mniej niż jeden procent negatywów. pewno konkurencja kupuje,odsprzedaje
      i wstawia negatywy. Ale podejście musi być: wszystko źle. Weźcie sie do roboty
      a nie czekajcie na zbawienie od leppera, bo nie przyjdzie. dupki
      • Gość: mamane Re: polaczki IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.05, 23:42
        a skad wiesz, czy ja np nie pracuje?
        plus jeszcze neutralne kolesia. Czytam te negatywy i jak widze odopwiedzi to
        widze klase..
      • Gość: allegrowicz69 Re: polaczki IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.03.05, 02:38
        dobrze piszesz,jak cos sie komus uda to zaraz trzeba go w ziemie wdeptac zanim
        sie do konca rozwinie, osiągnijcie najpierw to co bomber01 albo inny dobrze
        rokujący sprzedawca a potem dopiero komentujcie!!! amatorzy i świstaki!!!! hehe
        p.s. do tych kobiet,które tak tu podważają zdolności i uczciwość bombera01:
        weźcie sie do roboty i wystawcie 20000aukcji,z czego maksymalnie1%zakonczcie
        negatywnie,zamiast siedziec na kółku gospodyń wiejskich to porozmawiamy
        pozdr dla życzliwych :D
    • Gość: twin Re: KONKURS NA NAJLEPSZY NEGATYW/NEUTRAL !!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.03.05, 08:54
      Są takie ludziki co z zazdrości oczka wydrapią. Koleś trzepie kasę i ma
      procentowo małą ilość negatywów i najlepiej go ukamienować i niech się nie
      wychyla (ale dziadostwo!). Uważam że to jego wielki sukces który sam sobie
      zawdzięcza.
      Co do negatywów, wyobraźcie sobie że z 20000 komentarzy 1% to 200 negatywnych
      komentarzy a z pięciu 20% to 1 negatyw. I kto jest w takiej sytuacji lepszym
      sprzedawcą, pewnie ten co ma jeden negatyw bo jeden to mniej niż dwieście
      prawda? Eh... i wytłumacz takiemu, że 1% to mało jak on widzi dwieście. Poza
      tym podejżewam, że mamy w tym wątku konkurencję, która pisze te lekko
      niedoje..e posty. Pozdrawiam!
      • Gość: cool Re: KONKURS NA NAJLEPSZY NEGATYW/NEUTRAL !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:21
        wreszcie ktos tu zauwazył konkurencje :D :D
      • Gość: allegrowicz69 Re: KONKURS NA NAJLEPSZY NEGATYW/NEUTRAL !!!! IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 01:36
        dobrze piszesz...jestem z toba :)
        • Gość: allegrowicz69 Re: KONKURS NA NAJLEPSZY NEGATYW/NEUTRAL !!!! IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 01:40
          aaaaa.....żeby nie było jak ktos sprawdzi,to "allegrowicz69"to nie jest moj
          LOGIN,pisze to bo ten uzytkownik ma zawieszone konto,a ja wrecz przeciwnie ;)
          na allegro,tak po prostu sie nazwałem tutaj,po prostu "allegrowicz" bo szaleje
          na aukcjach allegro ;) a "69" bo lubię...wiadomo co :D pozdrawiam
          • yaco84 Re: KONKURS NA NAJLEPSZY NEGATYW/NEUTRAL !!!! 24.03.05, 07:30
            ale zescie sie przyje... tych negatywow. Wcale sie nie dziwie ze w ciagu ost
            miesiaca dostal tyle negatywow, czysta zawisc!!! Tak juz jest z tym
            spoleczenstwem, konkurencja pewnie tez pare wystawila. bo co to za problem
            zalozyc konto na allegro, kupic cos odrazu z zamiaram wystawiania negatywa?!
            zaden..

• Gość: adi Tak trzymać IP: 194.146.128.* 23.06.05, 23:41
      Mój przedmówca mówi:"zadna nowość" ale sam sie nie odwazył a z takim podejśćiem
      to dalej bedzie szukał....ja powoli sie rozkręcam tak jak "bomber-01"(nie wiem
      czy dobrze napisałem -sorry),ma w zupełności racje miło,szybko i profesjonalnie
      obsłużony klient to zadowolony kupujący ... pozdrawiam i zycze dalszych sukcesów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka