gosia152 18.02.07, 08:49 czy muszę mowić pracodawcy ze mam swoją firmę?czy jeśli prowadzę swoją dzialalność i staram sie o etat to mam obowiazek go o tym poinformować? dodam ze nie jest to dzialalność konkurencyjna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksieg11 Re: etat a działalność 20.02.07, 08:11 Musisz powiadomić pracodawcę. Przyjmując się do pracy wypełniasz dokumenty do akt osobowych i między innymi PIT-2, gdzie oświadczasz, czy uzyskujesz dochody z działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: etat a działalność 20.02.07, 17:55 czy muszę to zrobić jeszcze w procesie rekrutacyjnym, czy wystarczy jak wpiszę w ten pit ze osiągam przychod?to takie raczej mało konkretne pytanie, ale interesuje mnie czy niepoinformowanie go o tym wczesniej moze mieć jakieś skutki prawne? Odpowiedz Link Zgłoś
loki88 Re: etat a działalność 09.03.07, 18:13 no dobrze, a co jezeli juz mam prace i chce zalozyc dzialalnosc to tez musze powiadamiac mojego pracodawce? Odpowiedz Link Zgłoś
maminka_wiktorynki Re: etat a działalność 03.04.07, 17:40 musisz bo kwota wolna od podatku jest w pierwszej kolejności odliczana jeżeli prowadzisz działalność to przez Ciebie. po to pit - 2. To jedyna komplikacja Odpowiedz Link Zgłoś