Dodaj do ulubionych

czy moge wziąć kolejną dotację ?? Jak to wygląda ?

22.03.07, 16:09
Witam założyłam działalność w 04.2006r. z dotacji na pierwszą działalnośc gospodarczą. Za niecałe 20 dni wygasa mi umowa związana z dotacją. Chciałabym wziać kolejną dotację na tą firmę, a dokładnie sklep internetowy tejże firmy, czy moge ubiegać sie o taką dotację? Proszę o jakies informację
Obserwuj wątek
    • info26 Re: czy moge wziąć kolejną dotację ?? Jak to wygl 28.03.07, 00:58
      Dotacji z unii europejskiej obecnie nie ma, jednakże możesz sie ubiegać o
      pożyczkę z funduszu pożyczkowego do 100 tys. zł. Wejdź sobie na
      www.bierzdotacje.pl Będziesz miał tam listę regionalnych funduszy pożyczkowych.
      • mamadawida2 Re: czy moge wziąć kolejną dotację ?? Jak to wygl 31.03.07, 16:58
        Tu na pewno coś znajdziesz:
        fundusze-unijne.zlotemysli.pl/studzina.php
        e-spolecznosc.zlotemysli.pl/studzina.php
      • angelina82 Re: czy moge wziąć kolejną dotację ?? Jak to wygl 02.04.07, 19:08
        już tam byłam, i nic. Poza tym fundusz ten daje tylko pieniądze na zakup czegoś i tyle. Ja potrzebuję dostać na cele obrotowe, by obracać nimi cały czas. Wszystko pięknie napisane, ale jak coś do czegoś to ....szkoda gadać.
    • nerhaa Urząd Pracy? 25.06.07, 12:35
      Czy to była pożyczka z Urzędu Pracy? Ja właśnie mam firmę na takiej pożyczce -
      dostałem od nich 12000 + 30% wkładu własnego i przez rok jestem na umowie, ale
      oczywiście zadałem im pytanie, czy np. w czasie trwania umowy mogę ubiegać się o
      wsparcie dla utworzenia stanowiska pracy dla przyszłego pracownika, dowiedziałem
      się, że skoro dostałem od nich jedną kwotę, to oczywiście mogę złożyć wniosek,
      ale na kolejną gotówkę szybko mam nie liczyć - ot co:)

Myślę, że jeśli to jest jakaś kasa "państwowa", a urząd/instytucja nie śpi na
      złociszach, to raczej odrzucą wniosek, tym bardziej, jeśli to mają być tylko
      środki na firmę (nie wiem - rozwój?), bo na tworzenie miejsc pracy, jeszcze
      światełko w tunelu jest.
      • bierzdotacje Re: Urząd Pracy? 23.07.07, 10:43
        Rzeczywiście w Urzędach Pracy panują takie zasady, że raczej starają się nie
        pomagać zbyt często jednej osobie firmie. O dotacje unijne możesz się jednak
        starać. Na środki obrotowe dostaniesz kredyt tylko w komercyjnym banku, lub
        kredyt kupiecki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka