Dodaj do ulubionych

przestrzegam przed firma porta

• Gość: Artur Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.interblock.pl 25.10.10, 23:19
      Witam

Ja zakupiłem 5-cioro drzwi akurat do mieszkania teściów, ze wszystkich odchodzi okleina co ciekawe od pokojowych najbardziej (gdyby łazienkowe to jeszcze bym się tak nie dziwił). Na szczęście wchodzą pozwy zbiorowe - może znajdą się chętni ?
      • jargos0 Re: przestrzegam przed firma porta 27.10.10, 11:59
        Ja byłabym bardzo chętna. A ktoś już złożył pozew?
        • domowniczka Re: przestrzegam przed firma porta 04.04.11, 13:43
          Jestem chętna do dołączenia się do ewentualnego pozwu zbiorowego. Problem z drzwiami - jak wszyscy. Koszt naprawy pogwarancyjnej jest taki, że chyba wolę kupić nowe z wyprzedaży innej firmy w podobnej jak naprawa cenie. Nawet jak się rozkleją - nie będzie takiego rozczarowania, jak w stosunku do PORTY.
          Będę wdzięczna za info na temat prawnego załatwiania sprawy. Dodam, że drzwi kupowane u dużego przedstawiciela i montowane przez firmową ekipę. Na razie z 5-ci rozkleiły się 3.
          d.tracz@poczta.fm
      • Gość: zulka Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.lomza.vectranet.pl 22.11.10, 23:11
        A niby dlaczego z łazienkowych miałaby częściej schodzić okleina??? wilgoć??? no ciekawe bardzo. Zanim złożycie pozew zbiorowy przeciwko producentowi sprawdźcie swój rachunek zakupu i przestudiujecie także technikę montażu drzwi. To dość istotne przyczyny wielu problemów z drzwiami...szemrane miejsca zakupu i montaż pseudo fachowców. Ja mam drzwi porty i naprawdę nic takiego mi się nie przydarzyło nigdy.
        • Gość: wybielony Re: przestrzegam przed firma porta IP: 195.187.108.* 23.11.10, 11:18
          Ale o co chodzi?? Ktoś wam płaci za te negatywne wpisy? Ja pitole takiej propagandy to ja dawno nie widziałem...heh..brawo!!! Pluć każdy potrafi. Zatem ha tfuuuu! na zdrowie!
        • Gość: Kaśka Re: przestrzegam przed firma porta IP: 195.149.64.* 23.11.10, 11:36
          Pozew zbiorowy? Jak czytam wasze wypowiedzi to mam wrażenie, że to wam ktoś za nie płaci. To nie jest tak jak nigdyś z reklamacją, że konsument nie ma prawa do niczego. Nie chcę być źle zrozumiana ale wydaję mi się, że wiele z tych przypadków to niestety wina samych klientów. Oczywiście zdarzają się wadliwe towary i ja sama wiele razy korzystałam z prawa do reklamacji. Poza jednym przypadkiem kiedy zgubiłam rachunek zawsze udawało się odzyskać pieniądze lub otrzymać naprawiony towar. Co do samych drzwi porty to tylko uśmiech mi się na twarzy pojawia jak czytam te straszne opinię. Kupiłam mieszkanie 2 lata temu od kolegi, który na moją prośbę wstawił drzwi wewnętrzne. To jest ta najtańsza porta no i wszystko jest w porządku. Proszę pamiętać, ze mamy instytucje które pomagają konsumentom i wcale nie mam tu na myśli pozwów zbiorowych.
          • makbyt Re: przestrzegam przed firma porta 01.01.11, 11:37
            Odchodzaca okleina to Porta Londyn z 2009roku. Mi z czterech skrzydeł odeszla tylko z dwóch.
            • makbyt Re: przestrzegam przed firma porta 01.01.11, 11:38
              makbyt napisała:

> Odchodzaca okleina to Porta Londyn z 2009roku. Mi z czterech skrzydeł odeszla t
              > ylko z dwóch.
              >
              Przepraszam LONDYN z 2004roku
              • kate-71 Re: przestrzegam przed firma porta 09.01.11, 11:09
                co do odchodzącej okleiny w Londynach, to jedyny słaby punkt, do którego przyznaje się porta :)
                Trzeba się zgłosić do najbliższego punktu handlowego porty i tam powinni od Was przyjąć skrzydła drzwiowe, a następnie odesłać do naprawy do fabryki.
                • Gość: makbyt Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.11, 18:52
                  Przyjmą, za opłatą OCZYWIŚCIE.
    • aniutka80_pl pozew zbiorowy 03.11.10, 23:49
      POZEW ZBIOROWY warto poczytać
      www.pozew-zbiorowy.com.pl/index.html
      Zainteresowanych proszę o info na PM.
      Pozdrawiam
      • jar105 Re: pozew zbiorowy 16.02.11, 16:11
        Witam.
        Wszedłem na ten wątek dopiero dzisiaj.Od pół roku zużyłem wiaderko kleju na ciągłe"naprawianie" DRZWI PORTA! Jak myślicie,kiedy zakupionych?W 1994 roku.
        Z uwagą przeczytałem cały wątek i krew mnie zalewa,jak słyszę opinie,że przyczyną odklejania się okleiny może być...wadliwy,nieprofesjonalny montaż,albo-o zgrozo-wilgoć w mieszkaniu!
        O wartości,marce firmy decyduje właściwe podejście do reklamacji,do klienta.Wypuścili bubel na rynek,to powinni się zreflektować i pozytywnie załatwić tę sprawę.Jak wielki koncern samochodowy"popełnił seryjny błąd",to nie bacząc na czas ,jaki upłynął od zakupu samochodu,dokonuje darmowej naprawy.Przykład? Mam passata B6 na pompowtryskach(4 letni)Niestety już trzeci raz "poszedł" pompowtrysk.Dwa poprzednie były wymieniane na gwarancji,teraz,mimo upływu 4 lat naprawiono wymieniono za 30% wartości(gdybym miał przebieg mniejszy niż 150tys km,nie zapłaciłbym nic).Reasumując,Volkswagen wie,że wina leży po jego stronie i robi co może,żeby wyjść z twarzą,ale to Volkswagen a nie PORTA.
        Wywalczył ktoś coś z Portą w sprawie tych badziewnych drzwi ?
        Pozdrawiam
        • Gość: tomman Re: pozew zbiorowy IP: *.net.pbthawe.eu 12.03.11, 19:51
          Witam wszystkich
          Potwierdzam, dzrzwi Porta Londyn odchodzi okleina. Zakupiliśmy drzwi do nowowego domu i niestety po czterech latach zaczęła odpadać okleina. Smutne bo jedne dzwi kosztują ponad 600zł. Mam również dzwi tanie do kotłowni gdzie płaciłem 120zł i te wyglądaja jak nowe.
          Pozdrawiam
          Tomek
          • Gość: barto Re: pozew zbiorowy IP: *.cable.net-inotel.pl 25.05.11, 16:53
            pozwy grupowe, czy szukanie kolejnych osob do pozwow widzialem ze mozna szukac na www.wspolnypozew.com
      • Gość: Ewelina Re: pozew zbiorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 19:01
        Ja rownież mam drzwi z 2003 roku - wszystkie z odklejona okleina.
        Chetnie przylacze sie do pozwu zbiorowego e-mail such@op.pl
    • Gość: ja Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 13:51
      Tez przestrzegam przed ta firma raczej czym co sie mieni firma bo to badziewie po 2 miesiacach na futrynie bable na okleinie gdybym byl madrzejszy przed kupnem przeczytalbym cos na temt tej pseudo firmy
      • Gość: ewa112 Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.toya.net.pl 07.12.12, 20:55
        Wszystko tylko nie porta!!! Posiadam od roku zamontowane drzwi antywłamaniowe porta granity-otwierane na zewnątrz, odstają od ościeżnicy i są nieszczelne, regulowano je już kilka razy bez
        rezultatu. Ostatnio montażyści (Bel-Pol Łódź) stwierdzili, że drzwi są
        wypaczone 2,3-3 mm na dł. 2 m i nic się nie da zrobić bo są krzywe ale w
        granicy normy i odrzucono reklamacje. Porażka mam nowe nieszczelne drzwi a porta umywa ręce! Odradzam już lepiej chyba kupić chińskie ....też nieszczelne ale 3 pewnie ze razy tańsze!
    • Gość: gosc123 Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.17, 12:21
      Witam. Ja również chcę iśc do sądu przeciwko porcie. Jednak szukam innych poszkodowanych do pozwu zbiorowego. Piszcie!!
    • r.emik Re: przestrzegam przed firma porta 17.11.17, 11:50
      :) U nas z "podstawowym" zamówieniem zdążyli w 6 tygodni, ale przy rozuwanych drzwiach ciągle im czegoś brakowało albo mylili części. Efekt był taki, że montowali je przez.... uwaga, uwaga... 9 miesięcy. Tak, że mogę śmiało powiedzieć, że urodziły nam się drzwi ;) To było dość dawno, więc mogę się pośmiać, ale wtedy byłem nieźle... sfrustrowany.
    • Gość: Marbo Re: przestrzegam przed firma porta IP: *.2.wlantech.pl 03.03.23, 09:49
      Mam te drzwi jakość tragiczna najlepiej nie dotykać ich bo lakier biały mat się przeciera na krawędziach , po roku zawiasy "strzelają" i trudno doczekać się czegokolwiek na gwarancji - generalnie odradzam >
      • marlenapiep Re: przestrzegam przed firma porta 01.10.24, 14:14
        Drzwi z dziura przedstawiciel stwierdził że ja zrobiłam dziurę i oryginalnie zamalowalam.
        Plus drzwi kupiłam w 2018 i zaczął się mój koszmar ...3 reklamacje nie przespane noce...

Teraz żyje z drzwiami z pęknięta okleina oraz dziurami. Do tego jak je lekko przetrzesz zaraz widać ślady biały mat.

Dziś chciałam oddać im dwie pary drzwi żeby odpłatnie mi je odmalowali wymienili okleinę i zrobili coś z tą dziura. To usłyszałam że nie wykonują takich rzeczy.

Przestrzegam Was nie kupujcie Porty najgorsze drzwi w kraju. Brak gwarancji i reklamacji. Śmieją się w twarz.
        I usuwają negatywne komentarze na Instagramie -taka ich polityka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka