adserserwis 15.08.11, 22:52 Długo karetka błądziła po zablokowanych ulicach Adamówka .Zawał serca .Jeszcze nie możemy w to uwierzyć . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tgserwis Re: smutna wiadomosć 16.08.11, 21:57 Adser, przekaż proszę kondolencje Rodzinie od wszystkich mieszkańców Izabelina- Dziekanówka. Nie mamy większego wpływu na działania ani Pogotowia, ani Gminy czy wyższych instancji. Ale faktem jest że zmarł Człowiek. Być może dlatego, że karetka nie mogła dojechać na czas z powodu zalanych ulic. To w tym momencie nie jest ważne. Po prostu szkoda Człowieka, naszego sąsiada. Naprawdę szczere wyrazy współczucia dla Rodziny. Wszystkim życzę, by takie sytuacje omijały Was i Waszych bliskich. A tak po ludzku, szkoda mi Człowieka. Wiele mógł jeszcze w życiu osiągnąć. Po prostu żal. Odpowiedz Link
adserserwis Re: smutna wiadomosć 16.08.11, 23:46 Trudno się z tym pogodzić . Nagle odchodzi człowiek z którym przed chwilą rozmawiałeś o wspólnych problemach . Teraz dopiero zwróciliśmy uwagę na to ,ze stres związany z konsekwencjami podtopień towarzyszy nam przynajmniej od roku .Ostatnie dni szczególnie . Walczymy łopatami w rowach pełnych korzeni drzew ,widzimy naszą bezsilność w walce z żywiołem i bezduszną biurokracją . Inni cieszą się wakacjami ,a ja rozmawiałem z człowiekiem który ma krańcowa depresję po utracie pracowni i możliwości ogrzania domu po powodzi . Czy mamy się tym nie przejmować ?. Nie wszyscy są zaradni w takiej sytuacji ,nie zwrócą się nawet , przez ambicję ,do ośrodka pomocy społecznej . Odpowiedz Link
oliwia_0 Re: smutna wiadomosć 19.08.11, 21:01 Wyrazy współczucia dla Rodziny i znajomych......) Odpowiedz Link
tgserwis Re: smutna wiadomosć 19.08.11, 22:34 . Inni cieszą się wakacjami ,a ja rozmawiałem z człowiekiem który ma krańcowa depresję po utracie pracowni i możliwości ogrzania domu po powodzi . Czy mamy się tym nie przejmować ?. Nie wszyscy są zaradni w takiej sytuacji ,nie zwrócą się nawet , przez ambicję ,do ośrodka pomocy społecznej . Adser, nie, to nie tak. MUSIMY się przejmować. Bo w wyniku działań urzędów, albo raczej w wyniku braku ich działań, zmarł Człowiek. Nasz kolega, nasz sąsiad. Nie może być tak, do jasnej cholery, że prawo stoi ponad ludźmi. Prawo ma być DLA LUDZI. Kiedy wreszcie w tym pokopanym kraju władze zaczną pracować dla społeczeństwa a nie dla siebie? Odpowiedz Link
and-kub Re: smutna wiadomosć 19.08.11, 21:40 adserserwis napisał: > Długo karetka błądziła po zablokowanych ulicach Adamówka .Zawał serca .Jeszcze > nie możemy w to uwierzyć . Wyrazy współczucia dla Rodziny i znajomych czemu karetka jechała tak długo? czy mamy kolejny bardzo poważny problem? ile osób jeszcze wyślą do nieba zanim nauczą się terenu? skąd jeżdżą do nas karetki, z nasielska? Odpowiedz Link
adserserwis Re: smutna wiadomosć 19.08.11, 22:48 Jest tu problem z pomocą lekarską w dni świąteczne . Szpital nowodworski utracił również kontrakt NFZ na ratownictwo medyczne .Teraz obsługuje nas prywatna firma . Według pierwszych informacji karetka jechała z kierunku Grodziska ? ,kierowca źle pojechał na rondzie w Dobrzyniu .Warto chyba sprawdzić system działania pogotowia w dni wolne od pracy i w godzinach nocnych . Konflikt szpitala z NFZ , mam nadzieję ,nie ma wpływu na działanie ratowników . Odpowiedz Link
piotr_nowy2 Re: smutna wiadomosć 12.01.12, 08:30 Dzisiaj ,o godz 13 ,pożegnamy symbolicznie kolegę . 42 lata ,odszedł nagle . Odpowiedz Link