Dodaj do ulubionych

lekka sonda

03.07.11, 22:28
Pytanie do pracowników MOPS-UM- jak Wam się pracuje pod rządami nowej władzy ????????????? Czy jesteście szczęśliwi ze zmian, które nastąpiły. Proszę o poważne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • robertdebruss Re: lekka sonda 03.07.11, 22:30
      Dodam, że w domu nie jesteście zależni od nikogo. Pisać więc możecie do woli.
    • rower444 Re: lekka sonda 04.07.11, 07:08
      pierwszeństwo w sondzie mają członkowie towarzystwa OdNowa bo są bliżej świętych stóp monarchini starszej ........ no to piszta ta prowda ...... czekomy .......
      • sukiero Re: lekka sonda 04.07.11, 09:52
        rower444 napisał:

> no to piszta ta prowda ...... czekomy .....
        > ..
        piszta - jakie to ślónske (ile to już 20 - 30 lat na śląsku? to już tak jakbyś się tu urodził....)
        • robertdebruss Re: lekka sonda 04.07.11, 10:36
          Sukiero może te PISZTA, to do tych, którzy nami rządzą, bo to raczej tam trzeba się doszukiwać używających takich wyrażeń. Jak wiem to ich znaczna część wywodzi się z poza naszego miasta. Ich miejsca początków kultury w naszym regionie to INTERNATY I WULCE. Co może się mylę ????? Więc zwrot w takim określeniu PISZTA uważam bardzo sensowny i udany.
    • senekarudzki007 Re: lekka sonda 04.07.11, 20:45
      Władza w MOPS-ie, to nic innego jak przedłużenie ręki - władzy obecnej naszej ‘nie mile nam panującej’ - prezydentowej, która dzierży w dalszym ciągu berło z władzą w MOPS-ie, poprzez swoich stangretów: dyrektora i dwóch zastępców (paradoks). Cała ta drużyna pro Dziedzic-owska, ‘trzyma się mocno’, ale drży portkami, że ich ‘ręka która ich myje’, może nie długo pozostać na swym tronie rudzkim. Chciałoby się powiedzieć Szanowny Panie Rózgo wróć i zaprowadź porządki w strukturach, gdzie namnożyło się kierowników i dyrektorów, którym często odbija przysłowiowa ‘sodówa’, a których wypłaty rosną nie proporcjonalnie do innych płac, a nosy, aż do nieba. Może doczekamy się dzikiej satysfakcji i poczucia sprawiedliwości wraz z powrotem konkretnego i kompetentnego dyrektora Rózgi, czego mu i sobie życzymy.
      • aspirantnocul Re: lekka sonda 05.07.11, 07:44
        I dla tej słusznej wypowiedzi potrzebny był cały wątek. Czy taką samą lekką sondę przeprowadzono też w Swiętochlowicach?
        • robertdebruss Re: lekka sonda 05.07.11, 11:43
          Mieszkasz i służysz w Świętochłowicach ? Tu jest Ruda i nasze problemy załatwiamy na naszym podwórku. Co do wypowiedzi innych, to nie słyszałem aby ktoś komuś zabraniał rozszerzenia tematu. Dziwię się właśnie Tobie, bo jak przybliżasz swój nick do tego co robisz, to powinieneś z całą świadomością uszanować to co mówi konstytucja. Chociaż teraz bardziej wam do służenia do mszy niż szanowania tego do czego się was powołuje. Twój nick też ciekawie przedstawiłeś masz nadzieje na szybkie zauważenie. Mogłeś się podpisać nazwiskiem, szybciej skojarzą, może dadzą medal, awans na starszego.
          • skalar2011 Re: lekka sonda 05.07.11, 13:30
            Robercie świete słowa niech się wreszcie skończy ta farsa zwana odnową,niech wrócą fachowcy i zaczną normalnie rządzić w tym mieście ,niech znikną z intratnych posadek znajomki i zasłużeni na których pensje musimy zarabiać a którzy dobro naszego miasta mają gdzieś liczy się tylko kasa.
            • jol.usia Re: lekka sonda 05.07.11, 20:46

po braku wpisów dochodzę do wniosku ,ze mopsiki już są po dobrej tresurze i machaja ogonkami tylko na widok swojej pańci.
              Nic ci tu nie napiszą.Mają zakaz.
              • robertdebruss Re: lekka sonda 05.07.11, 20:51
                Faktycznie JOL.USIA chyba jest tak jak mówią, tylko pisać się boją. Czyli jak jest ? domyśli się każdy. UWOLNIĆ ORKĘ
                • zajec_pagadi Re: lekka sonda 05.07.11, 21:50
                  Jol.usia to tylko pozory i daleko posunięta ostrożność. Stara maksyma żydowska mówi:" nie podchodź do kozła z przodu, do konia z tyłu, a do głupca z żadnej strony ".
                  • jol.usia Re: lekka sonda 05.07.11, 21:58
                    .....i do wroga dopóki rusza oczami...
                    • zajec_pagadi Re: lekka sonda 05.07.11, 22:03
                      I do bielejącej kiedy jest naburmuszona. Czyli nigdy.
                      • zbychu-fajny Fachowcy tu byli? 07.07.11, 10:40
                        MOPS to jedna bajka, ale są inne. Skalar, nie pierwszy raz mi podnosisz ciśnienie:
                        "niech wrócą fachowcy i zaczną normalnie rządzić w tym mieście" Tak?! To tu byli fachowcy i normalnie rządzili? Może napisz wprost: o kogo ci chodzi? Kto tu był fachowcem i kiedy to były normalne rządy?
      • najlepszy.boleklolek Re: lekka sonda 13.07.11, 07:42
        Dobre Pan Rózga i porządek. Dobrze jest z rana się trochę uśmiechnąć.
    • kseniania Re: lekka sonda 06.07.11, 02:45
      Nie ma od nowa - jest jak było, ale po prostu na stołkach usadza się z innego klucza. A mieszkańcami, jak zawsze - nikt się nie przejmuje. Grunt, że wybrali na stołek.
    • greenrs2 Re: lekka sonda 11.07.11, 22:51
      Ja mam inne pytanie... Czy "robertdebruss" to ktoś, komu się wydaje, że bez jego obecności to forum nie może istnieć? Gdy tak sobie czytam od czasu do czasu niektóre wątki to mam wrażenie, że to ktoś, kto chce uchodzić tu a mędrca... za alfę i omegę... za dobrego ojczulka... A tak naprawdę to ktoś, kto nie ma nic do powiedzenia. Amen.
      • g-48 Re: lekka sonda 12.07.11, 00:01
        Ja mam inne pytanie... Czy "robertdebruss" to ktoś, komu się wydaje, że bez jeg
        > o obecności to forum nie może istnieć? Gdy tak sobie czytam od czasu do czasu n
        > iektóre wątki to mam wrażenie, że to ktoś, kto chce uchodzić tu a mędrca... za
        > alfę i omegę... za dobrego ojczulka... A tak naprawdę to ktoś, kto nie ma nic d
        > o powiedzenia. Amen.
        Jestes za zielony abys go mogl zrozumiec i to jest twoja przywara.
      • robertdebruss Re: lekka sonda 12.07.11, 09:38
        Widzisz ZIELONKA jedni piszą to co myślą a inni piszą co im nakazują. Taka jest między nami różnica. Jesteś jeszcze zbyt zielony aby to zrozumieć, no chyba, że cię ta z tym zielonkawym nalotem pleśniowym uświadomi ale śmiem w to wątpić, jest na takim etapie jak ty.
        • greenrs2 Re: lekka sonda 12.07.11, 18:04
          Taaaaa... A tak naprawdę UM czy MOPS interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Mam z nimi do czynienia ewentualnie wtedy gdy rejestruję samochód. Dlatego Wasze podejrzenia o jakieś sympatie czy antypatie to strzał kulą w płot. Napisałem to jedynie dlatego, że bawią mnie ludzie, którym się wydaje, że bez nich żadne przedsięwzięcie nie ma szans powodzenia, że wszyscy tylko czekają na ich wypowiedzi i oczekują gromkiego aplauzu. A Robercik zainteresował mnie jako zjawisko socjologiczne po przeczytaniu tego postu: forum.gazeta.pl/forum/w,261,125506522,125506522,wrocilem_.html
          Tyle w temacie. Nie wiem kim jesteś ale będę śledził Twoją błyskotliwą karierę. Pozdrawiam
          • robertdebruss Re: lekka sonda 13.07.11, 21:49
            A ty co Griner z Ubecji cię przysłali do śledzenia czy jak ? Dom ci zagadka wesoło, wiesz kaj jest najwięcej śledzi ? w Rusach, bo tam śledzi jeden drugiego. załatw sie wycieczka tam sie mogesz wykazac bardzij niż przed LADY MOPEL.
      • rower444 Re: lekka sonda 12.07.11, 16:10
        słuchaj ZIELENINA to może ty coś mądrego rozpoczniesz , masz tu dość miejsca , proszę bardzo rzuć temat a nie czepiaj się kogoś kto ma swoje poglądy , gadasz jak kilku takich co tu stale mąci z wiadomego polecenia ........
        • zajec_pagadi Re: lekka sonda 12.07.11, 17:29
          Właśnie przestali mącić. Czy wszystkie bolki, linomagi, sukiera, hrabinie i fast-kajfasze pojechały na urlop? Czy wy myślicie hampelmany, że ja sam będę tyrał na wielkość i chwałę srebrzysto-rdzawej? Za te wasze popiskiwania monosylabami możecie zostać skazani na ponowne wysłuchanie wystąpień publicznych Zbyńka Konowalskiego. Nagrody, wyróżnienia, pochwały, dyplomy i dodatki specjalne otrzymujemy wszyscy. To na nas spływa ogrom jej łask i wszyscy sie grzejemy w blasku sławy jej srogości. Żebym wam nie powiedział jak premier Belka posłom. Do roboty! A już!
          • robertdebruss Re: lekka sonda 12.07.11, 23:10
            Jaśnie Gasnąca zafundowała im w nagrodę kolonie letnie dla zasłużonych w lesie Kochłowickim. Podobno w to miejsce zleciały się wszystkie muchy (masary) tak tam capi.
    • rower444 Re: lekka sonda 13.07.11, 14:16
      dzisiaj kierownicza elita mopsików przechodzi szkolenie antymobbingowe ! ! ! ! .... to są istne strusie jaja , można się kulać ze śmiechu .......... to przecież specjalnie dobrana świta do tej roboty i do tego szkolona praktycznie ze swoich umiejętności ....... ciekawe czy po szkoleniu chociaż spadnie ilość decybeli wyryczanych przez wiadomo kogo ........ żałosne to jest , oj żałosne.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka