luveroz 04.07.11, 13:12 www.mpgm.com.pl pierwszy komunikat ktory wchodzi na stronę - widać że OdNowa działa. Współczuję starszym ludziom, ktorzy nie korzystają z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luveroz Re: maly blad w adresie 05.07.11, 23:36 Gregor. to nie błąd w adresie, tylko linka wklepałem ręcznie a nie na zasadzie ctrl+c ctrl+v. A czy z przodu wsadzisz World Wide Web (czyt. www) czy kod odpowiedzi Hyper Text Transfer Protocol (czyt. HTTP) to w przeglądarce zachowa się tak samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
typ.niepokorny Re: mpgm 05.07.11, 19:55 luveroz napisał: > www.mpgm.com.pl > pierwszy komunikat ktory wchodzi na stronę - widać że OdNowa działa. Współczuję > starszym ludziom, ktorzy nie korzystają z internetu. Moment. Tak się składa, że MPGM we WSZYSTKICH zarządzanych przez siebie budynkach zawiadomienia tej samej treści przykleił na tablicach ogłoszeniowych. Ponadto wiszą one też na drzwiach do REB-ów. Więc nawet starsi ludzie się mogą spokojnie z tym zapoznać. Ale fakty są dwa : raz, że to żadna oszczędność, bo panie dotychczas pracujące "przy okienku" chyba nie idą do zwolnienia i dwa - ludzie dostaną po kieszeni. Bo w kasach płaciło się bez prowizji; w tej chwili bilet na Wirek wyjdzie na to samo, co na poczcie płacić. Niby niedużo - 2 książeczki po 2,50 zł prowizji na miesiąc, ale w skali roku to 60 złotych. Dla osób z niskimi emeryturami dużo... Na marginesie - przez jakiś czas MPGM miał umowę z bankiem MONETIA. W kasach MPGM można było i inne rachunki opłacać i to z niskimi prowizjami. Ludzie ( szczególnie starsi) korzystali, bo wygoda i taniej niż na poczcie. Komu TO przeszkadzało i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos33dwa Re: mpgm 05.07.11, 22:10 jest oszczędność na konwoju i ubezpieczeniu pieniążków, ponadto mpgm ma nie pisana umowę z bankiem spółdzielczym, gdzie najemcy i właściciele, po przedstawieniu książeczki opłat za wszystkie inne rachunki płaca, 1,50, a także jest możliwość opłat internetowych, większość emerytut i tak zaczyna trafiać na konta i można złozyć stałe zlecenie. jest to na pewno dykomfort ale większe firmy tak zrobiły np. gazownictwo, vattenfall Odpowiedz Link Zgłoś
1802ef Re: mpgm 05.07.11, 22:37 to może tak starym ludziom MPGM zafunduje laptopy i kurs obsługi,a do tego ekstra brele i bydom płacić przez internet, bo chyba nie myślisz, że obecny emeryt mioł lekcje informatyki w szkole.Mnie osobiście wnuki wprowadzaly w tajniki obsługi tego nowego złodzieja czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
luveroz Re: mpgm 05.07.11, 23:22 1,5 zł za lokum + garaż drugie 1,5 zeta, dodać za to prąd, gaz, jakąś mini ratkę to nie trzeba być myśliwym żeby wiedzieć ile to kosztuje w skali roku. Jak mPGM zawsze łupił na czynszach tak jeszcze dokłada dodatkowe opłaty logistyczne. Stałe zlecenie zapłaty to znana mi opcja z czasów gdy nie miałem netu i powiem szczerze - NIGDY WIĘCEJ! Jak coś nie zagrało, albo wynikła jakaś niedopłata to nie myślcie że was ktoś poinformuje puki nie narośnie 300 zeta odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos33dwa Re: mpgm 06.07.11, 23:45 i widzisz jak Ty nie rozumiesz przecież za opłaty za gaz prąd czy tv na poczcie by zapłacili więcej a tak, udało się przynajmniej tyle załatwić i to nie płacą mpgm-wi. Odpowiedz Link Zgłoś
luveroz Re: mpgm 08.07.11, 00:43 Podobne ceny, nawet jak nie niższe ma przeciętny pośrednik typu okienko w kał-landzie czy śmieszna kasa w markecie z napisem "tu zapłacisz moje rachunki", dlatego nie uważam tej opcji w mpgm za zadośćuczynienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos33dwa Re: mpgm 09.07.11, 00:22 tak, tylko że tam nie masz gwarancji, przypomni sobie taką agencję grosik, gdzie ludzi płacili a później się okazało że pieniżąki nie wpłynęły gdzie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re: mpgm 13.07.11, 11:56 Ja to jest prowda z tym Grosikiem. Sku...el okrodł biednych ludzi z emerytur i rynt a pieniyndzy niy oddoł. Tak działo dzisiejszy wymiar ściganio i sprawiedliwości. A tyn gad sie śmieje, że sie nachapoł. Ciekawe czymu państwo kiere wydało zezwolynie tymu sku...elowi na tekie złodziejstwo teraz niy oddo tym ludziom tych piyniyndzy ??????Jakie gwarance doł tyn gnoj moze doł odpowiednio koperta i fertig. Zrobcie ściepa opusie i omki po 5 złoty a jo wom go hu.... przywieza w necu przynajmnij bydziecie mieli satysfakcjo mu nakopać do rzici. Ciekawe tyż by boło jak bych go sam przywioz ? zaro by go łorgana łobroniyli a mie zawarli do lagru ma mie by sie znod sposob jak zwykle SPRAWIEDLIWY według niyktórych. Szkoda ino że sie nie znolozł jak okrodali biednych emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś