Dodaj do ulubionych

MOPS mi tyle płaci.....

07.02.12, 22:37
skoro jesteśmy przy dochodach , polecam lekturę BIP-u
nasze mopsikowe vicki i wypasione kierownice przeciętnie zbierają po 8 000 zł na miesiąc ,
do tego jeszcze dochodzi taka drobnica typu : dodatki specjalne, nagrody, wyższe premie, coś na paliwo ...... razem do kupy to wychodzi koło 30 000 zł na rok na taki tęgi łeb , tak wygląda pensyjka skromnego pracusia mopsikowego zaopatrzonego w ważny paszport
a pracują ciężko w pocie, łzach i krwawicy , kosztem utraty zdrowia i dodatkowo w ciężkich warunkach klimatycznych ......... WIELKA IM CHWAŁA ......... tak musi być przecież to podstawowy resort gospodarczy naszego miasta i nasza przyszłość ..........
ja bym im jeszcze dychę dołożył na mantel, taśke i porządne szczewiki .........
Obserwuj wątek
    • robertdebruss Re: MOPS mi tyle płaci..... 07.02.12, 22:46
      No to niy ma sie co dziwić, że jakby mogli toby swojej pani szczewiki wylizali, za tako kasa !!!!!!!! Jednocześnie wściekł by się człowiek jak słyszy, że w tym mieście roboty nie ma i ludzie po chasiokach muszą chodzić. Przecież za takie pieniądze można by stworzyć z 4 etaty a tak jedna łajza kasuje taki szmal. Nie powiem już, ile rodzin mogłoby się za to utrzymać brawo, brawo to jest dbałość o swoich. A wy plebsie won na chasiole po puszki i makulatura może uzbiyrocie na jakoś żymła czy syrek topiony.
      • sukiero Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 08:09
        robertdebruss napisał:

> Przecież za takie
        > pieniądze można by stworzyć z 4 etaty

Tak właśnie myśli człowiek z podstawowym wykształceniem.
        • robertdebruss Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 09:23
          Niedawno głąbczasty mózgu ktoś ci wygarnął o ortografii w twoim wydaniu, ty królu rur z wyższym wykształceniem. Co zaczyna boleć, że się rusza tematy o niebotycznych zarobkach kompanów z kółka wzajemnej adoracji. Co do mojego wykształcenia, to się chłopie nie masz po co wywyższać, bo się nie chwalę tak jak ty, naukowcu od siedmiu boleści i 30 okienek do kasy. Kto ci pisał ten artykuł Political Fiction profesor Stanisławski ?????? bo jak na moje, to ty nie potrafiłbyś nawet fraszki przepisać. Bierz się do roboty, bo za pisanie tych pierdołek ci nie płacimy. No chyba, że twój wynajęty pisarz teraz chciał zabłysnąć. Wszystkie CI, TY, piszę specjalnie z małej litery, bo jesteś dla mnie za cienki Boluś aby zwracać się do ciebie miernoto z szacunkiem.
          • waple Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 09:55
            Cukier to jest szycha, pisze,że to on powiadomił prokutatora o nieprawidłowościach w finansach UM.To jest" gość?"
            • waple Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 11:38
              Bytom, inicjatywa Radnych, aby diety Radnych były nie wyższe niż 1000pln.Wydaje mi się,że w Sochaczewie, inicjatywa Radnych, aby obniżyć, do 50% dochody Prezydenta miasta.Wtedy automatycznie by nie było po 8000 pln w MOPS.Ponadto, uważam,że w MOPS,na kierowniczych stanowiskach powinni pracować, niepełnosprawni.Za 3 czy 4000, czyli o połowę mniej, pracowali by lepiej.Są tam dobrze wykształceni ludzie i co ważne, uczuleni na biedę i inne uniedogodnienia.Ci ludzie z taką inicjatywą, byli by całowani po rękach, przez tych co wyjdą z taką inicjatywą.W MOPS są potrzebne pieniądze na biedę i tu chodzi nie tylko o dorosłych, ale przede wszystkim dzieci.Ludzie, dużo można, obudzmy się!Pozdrawiam.
          • skalar2011 Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 19:16
            bombon wali byki ,nie wiem jako podstawówka mógł skończyć, a teraz jak na forum pokazują się niewygodne dla oDNOwionych tematy to z tych nerwów jeszcze gorzej mu te paluchy po klawiaturze latają.A wracając do mops -rozrośniętej do granic absurdu hydry, jedno mnie dziwi ,pracowników w terenie -bardzo należy szanować te osoby, które mają bardzo trudną i czasami niebezpieczną pracę jakoś znacząco nie przybywa, ale kierownicy i wicki mnożą się jak króliki, coraz większe budżety na mopsikowo ale nie dla szarych pracowników czy na pomoc potrzebującym.Kasa marnotrawiona na zbędne etaty,nagrody,dodatki dla wybranych,coraz dłuższy czas załatwienia załatwiania prostych spraw, wyznaczone tylko godziny dostępności urzędników dla petentów.
            Należy się przyjrzeć dobrze tej instytucji .
        • zoro333 sukiero 09.02.12, 07:59
          Sukiero co byśmy nie powiedzieli to mops jest państwem w państwie a ilośc kasy która idzie na tą instytucję jest przerażająca. Wolałbym aby ze 20 mln zł moprowskich poszło na inwestycje, których poziom jest poniżej każdej skali.
          • zista Re: sukiero 09.02.12, 19:57
            Możemy zajrzeć do budżetu Miasta na rok 2012 :
            Pomoc społeczna 91 199 694 zł
            Oświata i wychowanie 173 391 429 zł
            • marynik Re: sukiero 09.02.12, 20:14
              zista napisała:

> Możemy zajrzeć do budżetu Miasta na rok 2012 :
              > Pomoc społeczna 91 199 694 zł
              > Oświata i wychowanie 173 391 429 zł

Jeszcze to należy przeliczyć na ilośc klientów, któych w MOPS jest znacznie niej niz w osiwacie - to kilka tysięcy uczniów nauczcyieli pracowników nie tylko szkoł bo pod ośwaitę zalicza się szkoły przedszkola, inne placówki jak domy kultury i wiel innych
              w mopsie to znacznie mniej klientów pracowników - tak wiec uważam budżet MOPSU za bardzo ale to bardzo wygórowany, nawet jak dyrektor tłumaczy ze przybywa zadań i podaje przykład zadanie pt. "Niebeiska Karta" nie widzę tu na ten cel wydatkowania żadnych, ale to żadnych dodatkowych pieneizy, chyba, że zwyczaj w MOPS nakazuje dodatkową wypłatę dla pracownika za każdą założoną i wypisaną Niebeiską Kartę
              • madzia33333.1 marynik 09.02.12, 21:20
                droga marynik. Na budżet pomocy społecznej składa się nie tylko MOPS ale wszystkie jednostki miejskie działające na polu pomocy społecznej patrz np. DPSy, Dzienny Dom Pomocy Społecznej, Rodzinne Domy Dziecka, OIK, Ośr. Adapt, Placówka op - wych i to wszystko co związane jest z nieszczęsną ustawą o pieczy zastępczej oraz inne jednostki. Budzet pomocy społecznej nie jest przeznaczony tylko dla pracowników i klientów MOPS:) choć tak to niektórzy starają się przekazać. Atak na pracowników tej instytucji naprawdę jest niezasłużony ale to prawo anonimowego forum w związku z czym nie będę tego komentować bo nie warto. Pozdrawiam
                • marynik Re: marynik 09.02.12, 21:37
                  Szanowan madzia33333.1 - nie atakuje nikogo z MOPS ustosunkowałm się tylko do poniższej wypowiedzi i do podanych tam kwot. Biorąc pod uwagę wszystkie podane przez Ciebei podległe jednostki - i tak stwierdzam, że jest to znaczniej mniej ludzi do "obsłużenia" aniżeli w oświacie a budżet macie wcale niemały. I uwierz mi, że niejedn nauczyciel przedszkolanka czy pracownik obsługi i administracji z placówek ośwaitowych chęteni przeniósl by sie do pracy w MOPS ze względu na płace.
      • brynio5 Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 13:01
        robertdebruss napisał:...... A wy plebsie won na chasiole po puszki i makulatura może uzbiyroci
        > e na jakoś żymła czy syrek topiony.....

Ja,ja ale by tam te puszki i makulatura mogły być to "inni" muszom na nie kasa mieć!
        To je obieg zamkniynty chyba , że "komuno wróć" i wanderny z hasiokow zniknom?

A niy wiszy tak Robercik czy na Kubie tyż chodzom po hasiokach?
        A może tam hasiokow niy ma ?
        • strefas Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 14:28
          Po mimo tego ,ze jestem zwolennikiem SLD to raczej nie tęsknie za komuną ,rozwiązaniem tego problemu było by uzależnienie procentowe po miedzy minimalnym zarobkiem a maksymalnym ,ale nigdy do tego nie dojdzie dopóki nie będzie dialogu społecznego i nie będziemy odwracać się plecami do Związków Zawodowych ,my robole (i bezrobotni) jesteśmy "anty " nie chodzimy na wybory nie wstępujemy do ZZ i mamy co mamy potem płacz i lament .Popatrzcie na rolników mają swoje organizacje i potrafią wywalczyć swoje bo potrafią się organizować
          • jankolodziej Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 17:01
            O wielki myślicielu!
            "po miedzy "
            Czy to ma coś wspólnego z Kargulem i Pawlakiem?
            • strefas Re: MOPS mi tyle płaci..... 08.02.12, 17:12
              Nie z kurduplem ,ryżym i facetem w sutannie :)
        • robertdebruss Re: MOPS mi tyle płaci..... 09.02.12, 11:05
          Brynio śmignij sie na wycieczka do Fidela i som sprowdź. Jeronie Pieronie, niy troć piniędzy w Piance bydziesz mioł za co pojechać. Połosprawiosz nom jak tam boło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka