Dodaj do ulubionych

Do Teodora Howańca

16.03.12, 08:54
Do Teodora Howańca
W WR ukazała się artykuł Teodora. Na początku chciałbym zapytać, czy Teodor zapłacił za swoją reklamę? Bo jest top gazeta mieszkańców i jego wystąpienie można uznać jako wstęp do kampanii referendalnej.
Pomijam zarzuty, że referendum jest wynikiem śmierci p. skarbnik. Jest to kłamstwo. Jak na razie to ekipa pani prezydent w tej gazetce i na forum stale podnosi ten temat. Jeden z radnych napisał nawet, że jest to żenujące. Tak żenujące ale widzimy kto ciągle atakuje osobę, która nie może się bronić.
Kilka jednak wątków tej pisaniny Teodora są wręcz szokujące. Teodor Howaniec opisuje, jak to bywało za rządów Andrzeja Stani. Pisze nam o wysokich kosztach utrzymania administracji, „m.in. na skutek niekontrolowanego, bezmyślnego zatrudniania ludzi, którzy często nie mieli co robić w magistracie” Pisze nam odkrywcze informacje ile było zatrudnionych na początku a ile na końcu.
Wszystko to Teodorze wiemy, mało tego My pisaliśmy o tym na forum ( jedyne nam dostępne) a ja zgłaszałem w tej sprawie interpelacje ( może pamiętasz tą pierwszą o Radach N.adzorczych).
Przykro mi, ale posiadam wszystkie swoje interpelację na które to TY odpowiadałeś.
Gdzie byłeś wtedy? Już wiem, od 2000 do 2006 roku pełniłeś funkcję wiceprezydenta. I to w okresie największego „niekontrolowanego, bezmyślnego” przyjmowania pracowników. NIC o tym nie wiedziałeś? Nie miałeś wpływu na to? To co tam robiłeś? Spokojnie się przyglądałeś jak Urząd się rozrasta i jak szasta się pieniędzmi?
Czy w podległych Tobie wydziałach też ludzie „nie mieli co robić w magistracie”.
Piszesz o zwolnieniach. Myślę, że akurat w tym temacie ze względu na Ciebie przemilczę.
Dla przypomnienia, byłeś jeszcze radnym w latach 2006-2010. Kiedy otwarły ci się oczy na te wszystkie nieprawidłowości o których piszesz?
Rozumiem, że bronisz p. prezydent. OK. Tylko groteską jest to co ty piszesz, a może jeszcze większego to czego nie chciałeś napisać.
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 09:51
      Mosz recht Marianku! Pierwszy roz widza jak komuszek sro do swojego gniazda i zastanowiom sie czamu? Chcesz pokazac zes jest inny? Ze inaczej myslisz? Ja ci nie wierze ani na slowo.
      • skalar2011 Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 20:03
        przecież ten pan H.był wickiem i jakoś wtedy wszystko było mu w UM cacy, a teraz mu się na jakieś wspominki zbiera, żeby koleżankę bronić, pamiętam jak mało by płakał przed kamerą jak ją między innymi za mobbing zwolniono.Ten dziadek niech się do spokój, jak był wickiem to jakoś mało się wykazywał i błyszczał.
        Ciekawi mnie ile zapłacił za reklamę w WR?
    • free-wolny Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 20:07
      BRAWO ZORRO. Co do Pana Howanca to można by było długo wymieniać jego "ZASŁUGI" za rządów A. Stani.
      • bed-wa Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 22:34
        Nie zapominajmy o jego "zasługach" z lat 80.stan wojenny.Wielce zasłużony pan sekretarz,tzn.towarzysz sekretarz.
        • gejsza10 Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 23:24
          Własnie tego pokroju, rodem z PRL, posiada zaplecze najjasniejsza pani. Już teraz wiadomo kim jest i skąd pochodzi i z jakimi opcjami trzyma sztamę.Chciałam nadmienić, że w naszym miescie nie brakuje rodowitych mądrych rudzian, którzy obejmą urzad prezydenta i będą czuć to miasto i jego potrzeby.Obrona wielce oswieconej przez Howańca mowi sama za siebie i odsłania kim i z kim ta pani ma relacje.
          • g-48 Re: Do Teodora Howańca 16.03.12, 23:34
            Własnie tego pokroju, rodem z PRL, posiada zaplecze najjasniejsza pani.
            Twoja racja jest polowiczna. Za czasow PRL zganiano na wybory straszac ludzi byle czym i tylko
            czesc czlonkow partii chodzilo tam z przekonania i to zostalo im w krwi i przekazane potomstwu. Ci ktorzy wtedy chodzili do wyborow ze strachu albo zeby z baba zwady nie bylo teraz godaja pocalujcie mnie wszyscy kans a elektorat komuszy dalej spelnie swoj "obywatelski" obowiazek. Jest to tez przyczyna ze jestem tu na tym forum.A moja przygoda rozpoczela sie od slow "Zafajdani rajcy" co doprowadzilo Zefla do bialej goraczki i nerwowe poszukiwanie tego co to napisal.
            • g-48 [...] 17.03.12, 01:06
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • g-48 Ah drogi Hepiku! 17.03.12, 16:00
                Nie spodobal ci sie wierszyk czlowieka wygnanego na banicje abys ty mogl ze swoimi towarzyszami prowadzi8c teraz spokojne zycie?
                Poczytaj sobie troche z historii tego faceta i oby ci lampka ostrzegawcza zablysla w palicy.
                members.iinet.net.au/~miroslaw/
                Moze niew tylko Hepik sie tym zainteresuje bo facet pisze ciekawie z podaniem dokumentow.
                Osobiscie go nie znam ale jeden z banitow politycznych z kopalni poznal go na zjezdzie SOLIDARNOSCI
              • g-48 Dla tych co lubia poezje..... 17.03.12, 16:48
                ....nie ta sztancowata z poprawnoscia polityczna
                file:///E:/Untitled.htm
                Nie wymazuj przynajmniej bohatera jednej ze szkol w Rudzie Slaskiej o ktorym bylo tak glosno tu na forum:
                www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
    • rudzianie2010 Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 01:09
      pytanie do amariana vel zorro333 o co chodzi ,jaką fuchę straciłeś?
      • amarian2 Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 07:19
        Jedną - członek Społecznej Rady SP ZOZ.
        Już o tym pisałem więc…
        forum.gazeta.pl/forum/w,261,133701029,133777574,Re_1student2.html

• rudzian2 Re: Groteska Teodora Howańca 17.03.12, 08:35
      wygląda na to że były (na szczęście) radny Teoś nie potrafi trzymać się chronologii wydarzeń i faktów , cały artykuł to mieszanina bełkotu rodem PZPR , nie ma się co dziwić że drukowane jest takie cudo w tym WR , pewnie inna gazeta by tego nie przepuściła , na szczęście mało kto bierze na serio takie wypociny więc niech dalej tam pisze , może kiedyś sam w to uwierzy w co bardzo wątpię , jak siedział przez tyle lat w UM to świetnie rozwinął sztukę krasomówstwa , taki tylko widzę jego społeczny dorobek ..........
      tylko kto teraz będzie słuchał takiego bajarza ? ? została tylko publika z tej oDNOwy .........
    • rudzianie2010 Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 08:49
      a ja myślałem ,że walczysz o dobro miasta ! a to po prostu prywata, urażone ambicje i brak umiejętności komunikowania się bezpośredniego tylko przez internet;żałosne a miałem pana za idealistę i porządnego człowieka a tu proszę....
      • amarian2 Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 09:10
        Prywata? Urażone ambicje?
        Zapytałeś - odpowiedziałem.
        Gdzie ty widzisz tą prywatę i urażone ambicje?
        Społeczna Rada Przychodni to prywata, urażone ambicje. Nie żartuj.
        Jak już zacząłeś szukać drugiego dna, spisku lub zemsty to kontynuuj.
        • rudzianie2010 Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 09:45
          jak mi się będzie chciało ; jesteś frustrat i tyle
      • bed-wa Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 09:23
        Jeśli komuś wyprano ideologicznie mózg,a wyprano temu towarzyszowi,to nie ma żadnych ale to żadnych szans na to,by kiedykolwiek ktoś taki zmienił swoje myślenie.Dziw bierze,że Stania dał się wpuścić w takie maliny biorąc towarzysza na zastępce swego.Niezłego bigosu sobie narobił,a towarzysz knuł zapewne ileś lat z MOPS czyli jak to określacie, pofyrtaną.
    • fast-kajfasz Re: Do Teodora Howańca 17.03.12, 11:57
      No cóż, POwcy to oszuści, sami na to zapracowali podczas wyborów. Przykład płynie z góry, od Rudej hołoty.
    • rudzianie2010 Re: Do Teodora Howańca 18.03.12, 05:40
      Panie Teodorze czy będzie ciąg dalszy?
      • rudzian2 Re: Do Teodora Howańca 18.03.12, 08:41
        matko Boska jeszcze chce ciągu dalszego , Ted Chowany może tak beblać od rana do nocy tylko postaw mu mównica przed nosem i weź się go na działek , czeka cię udany weekend :))):):))))
        • 22burza Re: Do Teodora Howańca 18.03.12, 16:58
          niech lepiej jedzie na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugi urlop do Niemiec iwnukombajki losprawia jak to było pieknie u nos za komuny
          • bed-wa Re: Do Teodora Howańca 18.03.12, 17:44
            Tow.sekretarz przeszedł pranie mózgu i pełną indoktrynację i funkcjonuje wśród sobie mentalnie podobnych,a może nawet takich samych tylko ze skrzętnie skrywaną przeszłością.Ktoś uchylił za szeroko drzwi bielszowickiego Muzeum PRL-u i tow. sekretarz znowu wyskoczył jak królik z kapelusza.Postacie tamtych czasów są wyjątkowo trwałe,przecież komunizm miał trwać wiecznie.
          • g-48 Re: Do Teodora Howańca 18.03.12, 19:06
            niech lepiej jedzie na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugi urlop do Niemiec iwnukombajki los
            > prawia jak to było pieknie u nos za komuny
            Lon tyz lodwiedzo rodzina na Schliesiertreff?! Jak mi godol jeden znajomy ze na Schliesiertreffie idzie spotkac calo "smietanka" dzialaczy PZPR z Rudy Slaskiej to zech mu nie wierzyl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka