Dodaj do ulubionych

Przerwana sesja RM.

28.09.12, 08:43
Po wczorajszej sesji można powiedzieć,że Rada Miasta staje się taką prawdziwą Radą.To nie Sejm RP. gdzie można łamać sumienia poprzez partyjne nakazy .Trzeba jasno powiedzieć,że dobrali się do władzy ludzie co całe życie rozdawali pieniądze, nie swoje i za to siebie sowidzie wynagradzali.Dochodzi do naszych radnych świadomość,że zle się dzieje w naszym mieście i to u tych nawet co rządzą.Czyli obywatele mieli rację wywołując referendum .Czara goryczy chyba się przelała, nawet u zwolenników takich rządów.Ciekawe kto pierwszy wystąpi z inicjatywą o niegospodarność osoby stojącej na świeczniku, tych spraw w ciągu kilku miesięcy się nazbierało.Jedyną instytucją co jej nie brakowało pieniędzy to MOPS,tam by też trzeba wysłać? Bo przy tak ostrych kryteriach dotacji do bezrobotnych i chwaleniem się najniższym bezrobociemw mieście, nie wydaje mi się aby tam przekazywane środki były racjonalnie wydawane.Są od tego osoby odpowiedzialne i to do nich ten apel,bo co ja mogę?Na zakończenie jeszcze jedno pytanie, woda prawie najdroższa w Polsce a PWiK na minusie?Chyba tam im siedzi ktoś na ich koncie.Co więcej, inwestowaliśmy w oczyszczalnie ścieków grube miliony i to po to aby odprowadzanie tak oczyszczonych znależć się też na czołowym miejscu w kraju.Czy to logika inwestora? powinno nam się teraz obniżać opłaty za nieczystości!Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: Przerwana sesja RM. 28.09.12, 21:01
      Czyżby się postawili mściwie nam panującej, nie patrzyłem- ważne obowiązki mnie wzywały.
      • komes_nn Re: Przerwana sesja RM. 30.09.12, 11:39
        Przeciwstawili się panującej ? a pan radny Osmanda ten waleczny,też ? bo z tego co widzę to on dopiero wtedy jak król już wisi. A może się mylę ?
        • skalar2011 Re: Przerwana sesja RM. 30.09.12, 12:08
          Zobaczę sobie w necie , bo to widać ciekawe oj, ciekawe
    • waple Re: Przerwana sesja RM. 01.10.12, 19:50
      Proszę zajrzeć na TV regionalną, Sfera Polityki.Będzie ciekawie 11 10 2012 r., czyli dokończenie przerwanej sesji RM. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka