08.05.13, 08:24
Niech ktoś wytłumaczy mi głupiemu, po co są Wiadomości Rudzkie - jak się same reklamują: Najlepszy tygodnik i portal społeczno-kulturalny w Rudzi Śląskiej???

Po co gazeta która bezczelnie przemilcza najważniejsze wydarzenia miejskie?

Oczywiście te najbardziej niewygodne dla zasiadających na najwyższych stołkach w UM. O referendum ani słowa od kilku dobrych numerów - konferencja z posłami była, dziennikarka była - czynnie nawet się "udzielała" co widać na materiale video - a sprawozdania brak... Kpina?

Gazeta jest gazetą samorządową - czyli jak rozumiem chyba wspólną - bo my mieszkańcy za nią płacimy (oczywiście nie bezpośrednio bo jest bezpłatna, ale finansuje ją miasto z moich pieniążków) a zachowuje się jak jakiś szmatławiec wybitnie prywatny... Nie przepraszam źle napisałem nie szmatławiec - zachowuje się jak "Прaвдa" (dla tych co cyrylicy nie liznęli: "Prawda") będąca oficjalnym organem prasowym Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego...
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Pytanie 08.05.13, 08:49
      Picie alkoholu niewiadomego pochodzenia szkodzi oczom ;)
      wiadomoscirudzkie.pl/aktualnosci/zobacz/1981
      A na stronie referendum otatnia aktualizacja z 12 kwietnia.
      • amarian2 Re: Pytanie 08.05.13, 09:13
        Ty obrońca szmatławca i z takimi argumentami???
        Faktycznie coś się w tym mieście zmieniło. Z niektórych wyszło to co gdzieś głęboko siedziało.
        A prawda jest inna, mrnatohk ma rację, wiele imprez, spotkań czy konferencji ani śladu. Tu dano tylko dlatego, aby mogła dać głos prezydent.
        Tu chwileczkę trzeba się zatrzymać. Na spotkaniach (wszystkich) w tamtym roku było 481 mieszkańców. Teraz ta suma nie przekroczyła 300 osób. I to jest te poparcie społecznie prezydent??? Nawet jak zaliczę hipika razy 4 nicki to i tak to nie wiele, skromnie, żałosne.
        A jak wyglądały faktycznie spotkania to już w innym wątku.
      • 22burza Re: Pytanie 08.05.13, 12:08
        pogratulować dobrego samopoczucia.Na spotkaniach jakoś nie było widać tej akceptacji,ale głosy niezadowolonych były wyraźne.Ktoś ma mieszkańców za debilątka
      • mrnatohk Tia... 08.05.13, 15:40
        Mam kiepski wzrok, ale nie od picia alkoholu wiec noszę "wspomagacze" (czasami szkiełka kontaktowe, czasami okulary) ale nie zmienia to faktu że bredzisz jak Bredzia McBredź :)))
        No albo faktycznie ślepy jestem więc proszę o wskazanie gdzie i ile razy w gazecie/portalu miejskim (ktoś powie najważniejszym - bo samorządowym) wspominany jest temat referendum:
        1. Link
        2. Link
        • hepik1 Re: Tia... 08.05.13, 15:54
          Może czekaja na oficjalny komunikat na stronie referendalnej?
          A tam echo od 12 kwietnia
          www.referendumruda.waw.pl/
          plus ostrzeżenie:

Strona www.ReferendumRuda.waw.pl jest oficjalną stroną Grupy inicjatywnej i tu będziemy umieszczać wszelkie informacje. Nie odpowiadamy za treści umieszczane na innych stronach, jeżeli nie są podpisane przez pełnomocnika inicjatorów.
          • mrnatohk Re: Tia... 08.05.13, 19:47
            He dobre...

Wiesz rozmawiałem z osobą która prowadzi tą stronę i wiem czemu nie ma aktualizacji. Z Twojego powodu :(
            Osoba która ją prowadzi tak się przejęła Twoim losem że postanowiła na przekór innym jej nie aktualizować - bo biedaczysko pomyślało: ja zaktualizuje, a biedny Hepik nie będzie miał o czym pisać... :((((

I bądź tu mądry... To jak? - ma aktualizować, , czy ma zostawić jeszcze na parę dni tak jak jest... (Bo pamiętaj że jak zaktualizuje to nie będziesz miał czego się czepiać)
            • hepik1 Re: Tia... 08.05.13, 20:40
              Przecież juz jest.To sie nazywa hepikowa siła sprawcza ;)
              • mrnatohk Re: Tia... 08.05.13, 20:44
                Więc należą Ci się słowa uznania! Gratuluję!!!

A teraz jako zwykły mieszkaniec proszę Cię zajmij się Wiadomościami Rudzkimi... Please...
        • hepik1 Re: Tia... 08.05.13, 16:20
          A marian jakos dziwnie milczy w tej sprawie.
          Może to podobny przypadek jak ten:
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,opage,7,title,PJN-ma-problem-Bielan-odszedl-z-kodami-dostepu,wid,13245800,wiadomosc.html
    • jozefosmenda także Pytanie 08.05.13, 09:13
      Nie wiem panie miętowy po co nam pan tutaj wyjechałeś z tą cyrylicą?
      Przecież w naszym mieście też taka nazwa funkcjonuje więc o po co tak daleko sięgać.
      Przy okazji też można wymienić się poglądami czy dla innych jest to również szmatławiec?
      No i jaki organ "toto" wydaje również za darmo skoro wszystko jest z naszych podatków?
      (np. Fundusz Ochrony Środowiska.....)
      • amarian2 Józefie myślisz o CBA 08.05.13, 09:26
        No cóż Józefie, jedno zdanie a 2 kłamstwa. Ale mnie cieszy niezmierne poruszenie tego tematu.
        Zaczynasz strzelać do swojej pani.
        A więc jakie „wszystko jest z naszych podatków” ?????
        W Prawdzie jest reklama wykupiona i jest to wyraźnie napisane, nie skrywane czy dawane pod stołem kasę miejską. A dlaczego Fundusz nie miałby dawać reklamy w Prawdzie, jak daje wszędzie????
        I dlatego przygłupy od ciebie nasłały CBA na sponsorów. Tam leją z tych wniosków od was, a WY macie specjalne biuro donosów????
        A może już masz problemy z czytaniem to zobacz sobie ostatnią wykupioną przez PWiK reklamę w szmatławcu.
        Spółka, która została tak dokładnie wypompowana ( wiesz, przez kogo) z pieniędzy, że w tym roku nie robi przetargów, kilkadziesiąt osób jest bez pracy, nie ma przetargów a … za to w reklamie na stronę umieszcza temat (przepraszam) podpasek. Prosi za nasze pieniądze aby nie wrzucać do kanalizacji. Kpina radny, więc jak już chcesz pisać gdzie idą nasze pieniądze to jako radny zacznij je szukać, bo to jest twój obowiązek.
        • jozefosmenda Re: Józefie myślisz o CBA 08.05.13, 09:46
          Marian jakiś ty fajny chłop!
          Wiem , że nie pijesz ale teraz mam wątpliwości....?
          Obowiązkiem radnego jest szukanie pieniędzy za podpaski ....?
          To jakaś paranoja!
          Natomiast nic o żadnym CBA nie wiem i nie chcę wiedzieć.
          Ja nie nadaję się na śledczego tak jak ty bo mnie bardziej cije interesują. Ich budowa,zasady działania,marka i żeby nie fałszowały przy wydawaniu dźwięków tak jak to niektórzy czynią. A wiesz jakie to trudne i ile się trzeba napracować by przestał taki jeden instrument z drugim fałszować?
          Ale z tym FOŚ to ciekawy temat nie powiem bo mimo wszystko jest z naszych podatków. Jakoś ich zainteresowania Wiadomościami Rudzkimi jednak nie zauważyłem?
          • amarian2 Re: Józefie myślisz o CBA 08.05.13, 09:56
            Niezmiernie mnie ucieszyło, ze nie maczasz palców w te rozgrywki z CBA czy prokuraturą.
            A Fundusz daje tym gazetom które się o to STARAJĄ.
            Szmatławiec dostaje od miasta ile chce (ostatnio 170 tys) z wolnej ręki, to po co mają się męczyć i pisać wnioski?
            A tym podpaskami to nie żart. Spółka miejska za nasze pieniądze których nie ma nar konieczne remonty wykupuje reklamę. Pytanie czy sama chce czy ją przymuszają???
            A jak chcesz wiedzieć więcej o działaniach biura donosów to możesz ze mną pójść na przesłuchanie w SM lub na posiedzenie Sądu. Tam zobaczysz jak próbuje się z bezsilnej zemsty niszczyć mieszkańców.
            Policja umarza postępowania a te orły rodzinne ciągle skarżą np. naruszenie ciszy wyborczej która przyśniła się 2 złotówce.

• hepik1 Re: Józefie myślisz o CBA 08.05.13, 10:15
              Amarianie,ukradli wam kod dostępu do waszej strony czy jak?
              Zero nowych wiadomości od 1:30 w nocy 12 kwietnia?
              • amarian2 Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 10:30
                Hepiku opiekunie forum, znowu zmieniasz temat . Nie znasz netykiety???
                Nie Tylkom kasujesz bezprawnie posty i całe wątki to jeszcze piszesz nie na temat!
                • aptykorz Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 10:38
                  hepikowi może się komputer przegrzać w tym MPGM-ie ,
                  musi uruchomić te swoje pozostałe nicki żeby się zrobiło gwarno
                  przecież słusznie oburzony obywatel musi coś napisać
                  tym bardziej jak pisał że jemu stanowiska i apanaży nie ruszy żaden prezydent ;)
                  • hepik1 Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 11:13
                    Czasy są ciężkie ,aptykorzu,nie tylko w aptekach.
                    Podobno bezrobocie szaleje a ja rano wstaję i nie wiem gdzie ręce włożyc i do której roboty dziiaj sie udać...do gabinetu Dziedzicowej,do MPGM-u czy szefować w Sld ;)
                    • komes_nn Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 11:27
                      Może byś ty Hepik chciał szefować w tym całym sld ale jak cię mieli wybrać na szefa to dostałeś 2 lub 3 głosy poparcia. Więc z takim poparciem bardziej ci na szefa w komórce na rowery niż gabinecie.
                  • aptykorz Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 11:17
                    Józef tam coś wspomina o tej wprost proporcjonalnej matematyce , jak był matematycznie w większości to liczył ale chyba swoje dochody a nie wydatki na szmatławca i inne "cuda" jakie tam robiono.
                    teraz Józek jest w matematycznej mniejszości i dalej robi to samo , czyli liczy ale swoje , co go obchodzą sprawy wydatków miasta , zaraz powie że to nie jego.........
                    i tak w kółeczko leci kabarecik ;)
                    • aptykorz Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 11:28
                      hepik za co admin uwalił te twój post ?
                      podziel się swoją niezawisłą opinią .........
                      • waple Re: Hepik opiekunie ... królowej 08.05.13, 18:38
                        Dejcie hepikowi1 już spokój.Wiycie co to za figura? Som sie chwoloł,że nawet przyszli prezydenci bydom go prosić o to aby im służoł.Jo już z nim niy zaczynom bo sie boja.Jeszcze przidom w nocy czy wczas rano i co? Serce mom słabe i do piochu.A jeszcze chca coś zrobić do naszego miasta bo jak zaczna to i chca skończyć.Takie mom zasady.Pozdrawiam.
                        • skalar2011 Re: Hepik opiekunie ... królowej 09.05.13, 22:59
                          waple spoko to raczej do hepika przyjdą rano, bo widzisz łon w tym mpgm robi cołkiem inszo robota , niż ta za kero mu płacom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka