mrnatohk 30.05.13, 22:40 Nim przejdą Państwo do mojego kolejnego wpisu proszę poświęcić 3 minuty i uważne zapoznać się z treścią pisma od Komisarza Wyborczego. Pozycja: KOMUNIKAT KOMISARZA Link Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrnatohk Re: Kłamca i Kłamczucha!? 30.05.13, 22:43 Józefie Osmendo Proste pytanie: czy jest Pan kłamcą i manipulantem? Bo po uważnym przeanalizowaniu zalinkowanego dokumentu muszę stwierdzić że najprawdopodobniej łgał Pan mieszkańcom przed kamerami w czasie konferencji prasowej z 13 maja 2013r która odbyła się w UM. Skąd moja teza? Ano w proszę spojrzeć na stronę 4 i zapoznać się z tabelą. Pytanie: Gdzie jest pozycja mówiąca o tym że podpis został sfałszowany/złożony niezgodnie z prawem??? NIE MA… A powinna być w zaistniałej sytuacji i to w ilości 1300 szabel!!! Wniosek nasuwa się sam… Coby ułatwić Panu zadanie przytoczę Pana słowa: „Tak proszę państwa, no ja powiem tak że jest to bardzo przykra sytuacja jeżeli człowiek dowiaduje się że ktoś z rodziny – ja nazywam się Osmenda z dziada pradziada, Rudzianin, Ślązak, podpisuje listę referendalną, po czym okazuje się że ten ktoś z mojej rodziny podpisu nie złożył, ee dla mnie w zasadzie nie jest to zaskakujące, jako starego wygi samorządowca że posuwamy się do tego rodzaju metod, że na hura zbiera się podpisy, ale uważam że obowiązują pewne zasady demokracji (…)” (Ps. Jeżeli nie przytoczyłem Pana wypowiedzi „słowo w słowo” to przepraszam) Grażyno Dziedzic Pytanie jak wyżej: czy jest Pani kłamczuchą i manipulantką? Dla ułatwienia przytoczę część z Pani wypowiedzi które pochodzi z pisma które rozdawano dziennikarzom przed konferencją prasową: „Wśród osób, których dane nielegalnie sprawdzano są m.in. moi bliscy krewni i znajomi. Jestem pewna, że żadna z tych osób nie podpisała się na listach” GDZIE SĄ TE ZAKWESTIONOWANE PRZEZ WAS PODPISY KTÓRE MIELIŚMY WPISYWAĆ / ZDOBYĆ NIEZGODNIE Z PRAWEM??? Ps. W piśmie jest wspomnienie o „zastrzeżeniach”, ale nic z tego nie wynika!!! (strona 2) Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 30.05.13, 22:55 te krewne to syncio i mężulo, czyżby krecio robota jej robiyli? może im tak z a skora zaszła Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 00:28 już niedługo te dwa "prawdziwki" z watahą adwokatów ważąc każde słówko będą przed prokuratorem prawić te swoje pierdoły o swojej nieskazitelnej czystości miłe dni nadchodzą , czekam na wyroki niewinności tych prawych obywateli ...... Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 00:29 Falszerstwo podpisu w bardzo ogólnym tego słowa znaczeniu to sytuacja gdy ktoś czyjś podpis np. podrabia ( wie jak wygląda i podpisuje się za tę osobę tak samo) lub gdy ktoś podpisuje się na dokumencie za kogoś. Komisarz nie ma możliwości zweryfikowania prawdziwości złożonych podpisów, a zatem nie ustali czy sa one sfałszowane. Bada je wyłącznie od strony prawidłowego złożenia np. czytelny, nieczytelny. I temu dał wyraz w przytoczonym przez ciebie dokumencie. Badanie prawdziwości podpisów może mieć miejsce wyłacznie na etapie prowadzonego śledztwa, w oparciu o opinie grafologa. A zatem nic nie jest przesądzone. Twój wpis nie jest więc do końca chyba przemyślany...., a ponieważ jesteś osobą merytoryczną zwróć uwagę na tzw "grę słow" w przytoczonym przez ciebie wpisie „Wśród osób, których dane nielegalnie sprawdzano są m.in. moi bliscy krewni i znajomi. Jestem pewna, że żadna z tych osób nie podpisała się na listach " Czy aby na pewno sens tej wypowiedzi jest taki jak to interpretujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zomowiec333 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 07:08 Wszystko co powyżej czytam jest logiczne , dlatego bede czekac na rozwoj wydarzeń , dodam że czakaja też mieszkańcy Ruidy Sl -którzy jeszcze nie dali sie zmanipulować-wiemy komu.... Jak to mówia "prawda jak oliwa na wierzch wyplywa". Bede czekać- a już tu czytałem , nie pamietam kto napisał:"że tylko papierz potrafi dobrowolnie abdykowac "-a ONA przecierz bardziej papieska od PAPIERZA!!!..ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 07:26 Człowieku skąd ty wytrzasnąłeś pisownię słowa PAPIERZ?? Ja wiem, że w porównaniiu z innymi funkcjami na świecie, ta nie jest zbyt liczna, ale ludzie jeśli chcemy tutaj wzbudzić zaufanie do siebie i tego co piszemy, zastanówmy się jak piszemy... Tragedia PAPIERZ!!! Pisze się papież, proszę Ty nie pisz żadnych pism do żadnych instytucji, będą odrzucone na starcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 07:53 To co się stało trzeba uporządkować i logicznie przemyśleć.To nie jest jedyne nielogiczne zdarzenie ale ciąg.Kto by z referendystów chodził po cmentarzu i wybudzał nieboszczyków prosząc o podpisy?.Z kąd te listy znalazły się u Komisarza?.Następnie, tyle podpisów z osobami z innych miast, ponad 500, czegoś nie rozumię toż to inny kod.A po trzecie prawie taka sama liczba nieczytelnych podpisów i to razem zebrane i wysłane do weryfikacji do Katowic.Ja tu widzę tylko krecią robotę i to na wysokim szczeblu.A jak nie jesteście tego samego zdania to mnie oświećcie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 08:46 Od początku dla hepika, Józefa. Na konferencji w wywiadach i pismach UM zarzucono referendystom, że w sposób niezgodny z prawem zdobyli autentyczne dane mieszkańców Rudy Śląskiej i bez ich zgody wpisali je na listy, fałszując podpis. Rozpoczęto wielka akcję wysyłania pism mieszkańców do Komisarza. Wzór na stronie rodzochowatych. Przy tej akcji dopuszczono się zastraszania podległych pracowników i wymuszania ich podpisu pod tym oświadczeniem. W jednym z Klubów, prezes wymusił na swoich pracownikach i zawodnikach podpisy na oświadczeniu, że nie podpisywali się na listach poparcia dla referendum. Protokół Komisarza wyraźnie pokazuje, że wszystkie te zarzuty okazały się pomówieniami! „Znajomi i przyjaciele” prezydent to fikcja na potrzeby konferencji. Członek rodziny Józefa to fikcja, oczywiście może ć inne wyjście, że sam podpisał się pod listami a Józefa okłamuje. A teraz osoby nieistniejące i martwe. Wiadomo, że żaden referendysta nie wpisze idiotyzmów na listę, bo wie, że każdy wpis jest sprawdzany. Że nie ilość a dokładność wpisów jest podstawą do ogłoszenia referendum. W tamtym roku mieliśmy niewielki procent takich wpisów, często dowcipnych. Nie było osób zmarłych! W tym roku skala zaskoczyła wszystkich, nawet Komisarza. I co najważniejsze, jak wiemy nie ma dzisiaj problemu z skontrolowaniem, kto grzebał w bazie tych osób. Więc…. Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 08:50 właśnie ciekawa sprawa z tymi blisko 500 osobami z poza Rudy Śląskiej , formularz do zbierania podpisów ma wyraźnie nadrukowaną nazwę miasta i początek kodu pocztowego (dwie pierwsze cyfry są wydrukowane) , nie sposób się pomylić podpisując taką listę Czyżby to był wstęp do kolejnego wniosku do prokuratury ? Przecież to jawne fałszerstwo ! ! ! Jak dane tych osób i podpisy zostały uzyskane ? ? ? Co to za goście latali poza Rudą Śląską i zbierali podpisy ? ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
2nairama Amarian, bSzabatowski skalar 31.05.13, 09:28 1.Dlaczego listy nie zostały sygnowane przez osoby które zbierały podpisy, 2.Dlaczego nie było tam pieczęci ukazującej oryginalność listy? 3. Dalczego zapieracie się że listy wg was były dobre "pełnomocnik oświadczył że/.../ dokonał wykreśleń które w jego ocenie nie spełniają wymogów " skoro mamy braki lub nieczytelny lub niepełny nr PESEL, prawie 500 osób spoza RŚL. 4. Dlaczego zapieracie się że nie możecie rządać D.O - jeżeli co drugi statysytyczny nie pamięta nr PESEL. Wtedy sam go wyciąga i czyta. Można go sprawdzić i poprosić od prawidłowe dane. Mało profesjonalna ta zabawa w Referendum z takim zapleczem intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 odpowiedź 31.05.13, 09:52 1. Na listach nie może być nic innego (żadnych innych wisów) poza ustawowymi. Myśmy w tamtym roku musieli wycofywać druki bo umieściliśmy na nich numer tel. Więc jakiekolwiek sygnowanie list ustawowo jest niedozwolone. Dla nas lepiej gdyby listy były podpisywane przez zbierających. 2. Nikt niczemu nie zaprzecza. Na listach osobiście skreślałem te wpisy w których były niepełne pesele lub inne nieprawidłowości (np. brak adresu). Nie mam jednak żadnej możliwości sprawdzenia podanych danych. Te osoby (z poza miasta) miały w adresie wpisaną Rudę Śląską, a w wyniku sprawdzania przez Komisarza okazało się, ze mieszkają gdzie indziej. Uważam, że jest ich za dużo i powinien to sprawdzić prokurator. 3. Nie możemy sprawdzać dowodów ani innych dokumentów. Wpis jest całkowicie dobrowolny. Jeżeli osoba podaje swoje dane w tym pesel nie możemy tego sprawdzić. Niestety. Oczywiście osoba podająca swój pesel z pamięci może się pomylić ale takie sytuacje są sporadyczne. Jak wynika z protokołu Komisarza, jest ogromna ilość całkowicie fałszywych wpisów. I to jest temat, który będzie musiała rozwiązać prokuratura. Jak się chce komuś zarzucać nieprofesjonalne działania , należy samemu najpierw zapoznać się z ustawą, lub jej interpretacją prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: odpowiedź 31.05.13, 10:29 "4. Dlaczego zapieracie się że nie możecie rządać D.O - jeżeli co drugi statysytyczny nie pamięta nr PESEL. Wtedy sam go wyciąga i czyta. Można go sprawdzić i poprosić od prawidłowe dane. Mało profesjonalna ta zabawa w Referendum z takim zapleczem intelektualnym. " Po pierwsze: słowo "rządać" piszemy przez ż - czyli powinno być "żądać". Po drugie: prawo do sprawdzania dowodu osobistego przysługuje wyłącznie określonym służbom, w określonych sytuacjach. Po trzecie: gratuluję poziomu intelektualnego takiej radosnej zabawy w pisanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: odpowiedź 31.05.13, 10:57 przypomnę że w zeszłym roku były również robione kanciarskie numery chociaż innego kalibru jak : niszczenie plakatów (znany powszechnie incydent z tym potargańcem plakatowym mopsikowa) , kradzieże banerów , dewastacje bilbordów (łącznie z wyrwaniem instalacji elektrycznej ) , zastraszania pracowników itp itp ..... wtedy nie zgłaszaliśmy tego do prokuratury , natomiast strona przeciwna zgłosiła takich spraw KILKADZIESIĄT , które do dzisiaj się ciągną teraz jak wnioski zgodnie z prawem zgłaszane są do prokuratury to robi się lament , proponuję tym obrońcom przed pisaniem tych tekstów zapoznać się z ustawami : o samorządzie terytorialnym , o ochronie danych osobowych , o referendum lokalnym w tym roku taryfa ulgowa nie przysługuje , to tyle , życzę miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 14:55 Przed chwilą przeczytałem Komunikat prasowy rzecznika Sierpnia 80 niejakiego Patryka Koseli. Można zrozumieć, ze rzecznikiem takiego związku jest facet lekko upośledzony. Ale ktoś chyba sprawdza te jego poczynania. Nie będę się wypowiadał na temat zarzutów skierowanych do partii czy posłów. Ale zarzuty stawiane referendystom są zwykłym chamstwem i pomówieniem. Kosela jest kłamcą, bo nawet jak próbuje się powoływać na urząd dodaje swoje brednie jak : „zmuszenie urzędnika”. Pisemko Koseli prześlę Grupie Referendalnej i to ona postanowi co z tym związkowym idiotą zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 15:50 No i jesteś w fazie gniewu. Nawiasem mówiąc - uważałem Cię za bardziej kulturalnego niż się okazałeś po tym wpisie. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 16:34 Nie czytałeś tych bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 17:09 Jeśli chodzi Ci o wypociny z 29 maja br. to - tak, czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 18:06 dajcie link do tych wypocin , chętnie poczytomy czym sie to związki zawodowe Sierpień zajmują zamiast bronić praw pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 18:49 Takimi kłamstwami może obdzielać ciemny lud jedynie związkowy krzykacz. Podejrzewano go tutaj co prawda o niepełnosprawność, ale to mogą być pozory. Bo trudno za taką uznać całkowity zanik czynności mózgu. www.wzz.org.pl/posty/kolejna-kompromitacja-po-na-slasku-nie-bedzie-referendum-odwolawczego-w-rudzie-slaskiej Odpowiednie kroki zostaną podjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 21:42 jankolodziej napisał: > Takimi kłamstwami może obdzielać ciemny lud jedynie związkowy krzykacz. ciekawe czy tak gorliwie broni braci górników Podejrzewano go tutaj co prawda o niepełnosprawność, ale to mogą być pozory. była by to obraza dla niepełnosprawnych, maja honor, są prawdomówni i szczerzy Bo trudno za taką uznać całkowity zanik czynności mózgu. to nie zanik to tylko perfidia, fałsz i zakłamanie > Odpowiednie kroki zostaną podjęte. Nareszcie, z ,,takimi,, trzeba walczyć ich własną bronią Odpowiedz Link Zgłoś
meg114 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 31.05.13, 22:04 No ciekawe. W wyborach startował z Polskiej Partii Pracy z hasłem "oni się kłócą - My wybieramy przyszłość. A tu się okazuje, że najbardziej go boli współdziałanie posłów PO i PiS. Taki szczery, młody człowiek. Daleko pewnie zajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 02.06.13, 06:50 meg114 napisał(a): Taki szczery, młody człowiek. Daleko pewnie zajdzie. w odpowiednim momencie zmieni szaket i już, byle się ustawić Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Sierpień (nie) dla idiotów. 02.06.13, 22:20 amarian2 napisał: > Kosela jest kłamcą, bo nawet jak próbuje się powoływać na urząd dodaje swoje br > ednie jak : „zmuszenie urzędnika”. Pisemko Koseli prześlę Grupie Re > ferendalnej i to ona postanowi co z tym związkowym idiotą zrobią. > amarianie weżcie się wreszcie za tą ferajnę, bo dłużej już się nie da tego wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
2nairama Ustawa o Referendum 04.06.13, 12:49 Art. 14. Rozdział 3 U.o Ref. lok. 2. Podpisy zbiera się na kartach, z których każda zawiera informacje o przedmiocie zamierzonego referendum oraz o tym, że poparcia nie można wycofać. Karta zawiera również: 1) nazwiska i imiona członków grupy oraz imię, nazwisko i miejsce zamieszkania pełnomocnika, jeżeli inicjatorem referendum jest grupa obywateli, 2) nazwę i adres siedziby statutowej struktury terenowej partii politycznej lub organizacji społecznej oraz imię, nazwisko i adres zamieszkania pełnomocnika, jeżeli inicjatorem referendum jest partia polityczna lub organizacja społeczna. 3. Podpisy popierające wniosek w sprawie przeprowadzenia referendum z inicjaty-wy mieszkańców można zbierać w miejscu, czasie i w sposób wykluczający stosowanie jakichkolwiek nacisków zmierzających do wymuszenia podpisów. 4. Mieszkaniec jednostki samorządu terytorialnego popierający wniosek o przeprowadzenie referendum podaje na karcie nazwisko, imię, adres zamieszkania i numer ewidencyjny PESEL. Dane te potwierdza własnoręcznym podpisem. Wycofanie udzielonego poparcia jest bezskuteczne. + + + + + I o co ten wrzask dot. pisma pewnego stowarzyszenia ws. weryfikacji podpisu?! A co do potwierdzenia własnoręcznym podpisem - to przecież nic nie stało na przeszkodzie, by poinformować zniesmaczonego rudzianina że -jeżeli się pomylisz będziesz mieć problemy, wtedy bez wezwania osoby zbierającej podpis klient sam wyciągnie ściągę z Peselem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Re: Ustawa o Referendum 04.06.13, 14:37 ??? W sumie szkoda że tego pytania nie zadałeś w czasie konferencji prasowej Grażyny D., z udziałem p. Osmendy i p. Rodzocha... Boże, jaki trzeba mieć tupet aby coś takiego napisać... Widać kto się boi!!! Najpierw zrobić wrzawę i zamieszanie medialne, a teraz "po co ten wrzask"??? BO CO PONIEKTÓRZY PRZEDSTAWICIELE PEWNYCH UGRUPOWAŃ POPIERAJĄCYCH GRAŻYNĘ DZIEDZIC PERFIDNIE KŁAMALI!!! Kto wprowadzał w błąd mieszkańców? Kto zalecał wysyłanie pism do Komisarza pt:" jeżeli mój podpis jest na listach to jest sfałszowany"??? Kto podkładał lewe duszyczki na listach??? Kto wmawiał mieszkańcom że to Referendyści fałszowali listy??? KTO PYTAM!!! I czemu Radny Józef Osmenda nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie? Przepraszam, ale tak łatwo się z tego nie wywiniecie!!! Ps. Trzeba było inny nick wymyślić niż anagram "amarian2", bo on i wpisy świadczą o użytkowniku... Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Ustawa o Referendum 04.06.13, 22:24 >>>mrnatohk napisał: I czemu Radny Józef Osmenda nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie? <<< Po pierwsze to nie mam obowiązku tu na tym forum odpowiadać "spec" tajemniczym osobnikom występującym pod różnymi nickami. Po drugie nawet gdybym chciał odpowiedzieć to nie wiem jakie jest pytanie? Jedynie co wiem to to , że jest proste. A po trzecie to tylko Gregor ma u mnie specjalne względy( i to jeszcze od podstawówki o ogólniaku już nie wspominając)! Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_eda Re: Ustawa o Referendum 04.06.13, 22:43 jozefosmenda napisał: Józek znowu ći w gębę plują a ty mówisz że deszcz pada > >>>mrnatohk napisał: > I czemu Radny Józef Osmenda nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie? > <<< > > Po pierwsze to nie mam obowiązku tu na tym forum odpowiadać "spec" tajemniczym > osobnikom występującym pod różnymi nickami. > Po drugie nawet gdybym chciał odpowiedzieć to nie wiem jakie jest pytanie? > Jedynie co wiem to to , że jest proste. > A po trzecie to tylko Gregor ma u mnie specjalne względy( i to jeszcze od podst > awówki o ogólniaku już nie wspominając)! Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Ustawa o Referendum 04.06.13, 22:58 tym sposobem Zefek pokazuje jakim jest miernotą , pisze nie wie po co i nie wie czy ktoś to czyta , to po co smaruje te wypociny bez treści ? nieraz pisał że ma ubaw z tego forum , to niech się dziadek bawi , Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Ustawa o Referendum 04.06.13, 23:46 Zefel jak zawsze wie ale nie powie, no chyba jak sie odpowiednie służby wezmą za niego Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 20:33 wracając do tematu , czytając protokół trzeba przyznać że Komisarz Wyborczy przygotował świetny materiał do prokuratury jak tu nie skorzystać skoro leży jak na dłoni ....... Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 21:51 aptykorz napisał: > wracając do tematu , czytając protokół trzeba przyznać że Komisarz Wyborczy prz > ygotował świetny materiał do prokuratury nareszcie trzeba położyć tej ohydzie i bezprawiu kres, może tak prokuratura poza Rudą? > jak tu nie skorzystać skoro leży jak na dłoni ....... Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 20:58 Aż tak trudno pogodzić się z totalną porażką!? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 31.05.13, 21:35 heniuś totalnie to się tu pogrążyła twoja ulubienica tak to już bywo , ,, kto fałszem wojuje, ten od fałszu ginie,, miało być mieczem ale wtedy walczyli i ginęli prawdziwi rycerze godnie z honorem Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Kłamca i Kłamczucha!? 02.06.13, 08:31 wracam do tematu tych KŁAMCÓW , chodzi o ewidentnie sfabrykowane listy , otóż idioci którzy się tym bawili byli bezpieczni do momentu przepisania danych osobowych na formularz listy referendalnej ale w chwili kiedy złożyli fałszywe podpisy to stali się PRZESTĘPCAMI , to nie jest drobne wykroczenie zagrożone cienkim mandatem , za to jest WYROK .......... czy ci idioci wierzą że są całkowicie nieuchwytni ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Kłamca i Kłamczucha!? 02.06.13, 17:05 O tym na pewno zapewniała ich chlebodawczyni , a teraz się będzie chciała od nich odciąć i ich wystawić,ale za daleko sprawy zaszły i się to nie uda Odpowiedz Link Zgłoś