jozefosmenda 04.12.13, 08:56 Z okazji Barbórki Braci Górniczej składam jak najlepsze życzenia! Bez niepotrzebnego kadzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g-48 Re: Niech zyje nam........ 04.12.13, 09:18 ..........GORNICZYA STAN ! Dlaczego tak?! Zeby sie nie podszywali pod gornikow ci co "w polu lorali i ci co rogolki strugali" Szczegolnie zycza Wom tyla wyjazdow co zjazdow i zawszew na swoich gyrach. www.youtube.com/watch?v=eKPm8lgaGos Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Niech zyje nam........ 05.12.13, 09:48 No i już to mamy za nami. Ciekawe kto dzisiaj trzeźwieje? A przed nami Św. Mikołaja i zaś okazja. Do prezentów oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Niech zyje nam........ 05.12.13, 21:02 zefel a co ci Mikołoj przyniesie chasie, wągiel i oszkrabiny? ino na to żeś na to zasłużoł? ja,ja,ja Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Niech zyje nam........ 05.12.13, 22:28 Może być Skalar jak piszesz czyli chasie,wągiel i oszkrabiny! Byle by tylko to było w papierowej tytce bo w nelon bojtlu gyszynku niy przyjmuję! W końcu trzeba ochraniać środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Niech zyje nam........ 06.12.13, 20:41 skalar2011 napisał: chasie, wągiel i oszkrabiny? Prawidłowo pisze się "hasie". Następny wielki hanys... Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Niech zyje nam........ 07.12.13, 09:04 Ale on tak jak Leon więc należy mu darować. Poza tym to lepiej brzmi i bar dziej po śląsku jest słowo: łoszkrabiny. Ale jedni mówią tak a drudzy inaczej bo tym się cechuje śląska gwara. Odpowiedz Link Zgłoś