Dodaj do ulubionych

Zgodnie ze złożoną obietnicą...

15.01.14, 10:11
Zgodnie ze złożoną 22 grudnia zeszłego roku obietnicą upubliczniam posiadaną przez Stowarzyszenie Obywatelskie Referendum dokumentację zebraną podczas "badania" prawomocności mandatu p.Ewy Błąkały-Zawronek.

Na początek kilka słów objaśnień.
Dokumentacja do pobrania jest z serwera - w zasadniczej części podzielona jest na dwa pliki: cz_1 oraz cz_2.
Pisma w załącznikach ułożone są chronologicznie.
Dlaczego w dwóch osobnych? Aby ułatwić Państwu analizę i nie mieszać obrazu omawianej sprawy.
Pisma z cz. 1 zebraliśmy/otrzymaliśmy przed końcem 2013r., pisma z cz. 2 otrzymaliśmy 7 stycznia 2014r. - terminy i "sposób" otrzymania niektórych dokumentów wydają się być ważną i integralną częścią tej sprawy - o czym w innym wątku.

Dodatkowo:

Pismo od Wojewody
Pismo do J.Wieszołek

Pozwolicie też że w tej części nie będzie komentarza - proszę na spokojnie dokładnie przeanalizować wszystkie zawarte w załącznikach pisma.
Pragnę też dodać, iż sprawa na chwilę obecną nie została wyjaśniona - kolejne pisma / dokumenty będą sukcesywnie upubliczniane.

Bartek Szabatowski
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 15.01.14, 21:25
      Fajnie.
      Szkoda tylko, że żaden z 4 plików się nie otwiera.
      • bszabatowski Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 15.01.14, 21:48
        Proponuję zainstalować / zaktualizować program pt.: adobe reader i nie będzie problemu z otwarciem plików. :)
        • pipi43 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 15.01.14, 22:18
          Program "pod tytułem" zauktualizowany.
          Widzialność bez zmian.
          • losomar Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 15.01.14, 22:31
            Pliki pobierają się i otwieraja bez problemu.
      • mietlorz707 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 15.01.14, 23:27
        Bartunio być może lubi wykonywać proste czynności w sposób skomplikowany i zamiast po prostu wstawić tu jpg-i wolał konwertować je na pdf-y. W ten sposób z bitmapy zrobił pdf-a zawierającego... bitmapę. To taki informatyczny odpowiednik dłubania w lewym uchu palcem prawej ręki, za głową aby zbyt łatwo nie było.

Przeglądarka internetowa czasem nie chce otworzyć pdf-a, zapisz pliki na dysk i potem próbuj otworzyć, klikając na nich dwukrotnie. Jeśli nie pomoże, klikaj prawym, wybierz "otwórz za pomocą" i tam znajdź Adobe Acrobat Reader.
        Wtedy być może uda Ci się otworzyć pliki.
        W których zresztą nie ma nic interesującego. :)
        • bszabatowski Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 16.01.14, 09:11
          Mieciu ja Cię proszę - nie ośmieszaj się...

Bez urazy, ale czasami mam wrażenie że jesteś "starym upierdliwym zrzędą" który nie mając nic sensownego do napisania szuka problemu na siłę. I nie wiem jak Ty, ale wydawało mi się (i dalej wydaje) że lepiej wkleić/pobrać 4 pliki niż 44 :D . Z drugiej strony rozumiem, że takie same zastrzeżenia masz praktycznie do wszystkich instytucji (choćby UM) i firm bo tam widać też siedzą podobnie do mnie "człowieki" i wszystko konwertują do pdf-ów...

A co do treści: Nie wiem czego się spodziewałeś, ale o "gustach i guścikach" nie powinno się rozprawiać, więc może jeżeli nie masz nic merytorycznego w danym temacie do do dania, swój "wielce interesujący" komentarz na przyszłość zachowaj dla siebie...
          • mietlorz707 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 16.01.14, 14:37
            Bartusiu, nie obrażaj urzędników dorabiając ideologię do swej ignorancji. Nie życzę nikomu, by był podobny do Ciebie. Urzędnik mając do dyspozycji skaner nie postępuje jak ostatni fajtłapa, skanując najpierw pisma do jpg-a, by potem konwertować je na pdf-y jakimś darmowym narzędziem. Oprogramowanie, którego używa, tworzy pliki pdf, z pominięciem zbędnego etapu. Mogłeś z 44 plików zrobić nie 4, a 1, w banalnie prosty sposób. I nikt nie miałby problemów z otwarciem i przeczytaniem Twojej radosnej twórczości.

Twórczości zabawnej. Przykład - część 1, strona 21.

I na koniec, wuju Dobra Rada - zawsze staram się pomagać innym, np. w ramach posiadanych przeze mnie podstawowych umiejętności obsługi maszyn biurowych. Żądanie bym tego zaprzestał, jest najdelikatniej mówiąc, niegodne. Chciałem pomóc, by z dokumentami zapoznała się choć jedna osoba więcej, a Bartuś jak zwykle pokazał, co w nim siedzi.
            • bszabatowski Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 16.01.14, 15:46
              Mieciu...

Przepraszam, ale czasami myślę, że niektórzy mają rację w tym, że z Tobą nie ma sensu wdawać się w jakiekolwiek dyskusje, bo to jakby próbować zrozumiale porozmawiać z małpą w zoo...
              Bezpiecznie ukryty pod nickiem obrażasz i wyśmiewasz się innych forumowiczów - taki "kozak" z Ciebie jest...
              Doskonale też wiemy iż jedyną osobą która stale dorabia do byle czego ideologię jesteś Ty sam. Nikt oprócz Ciebie nie ma problemu w tym, że pliki są w tym formacie. Nikt. Wręcz przeciwnie - zostałem poproszony o to, aby dla wygody umieścić tą dokumentację w pdf-ie. Ale jak zawsze Ty wiesz wszystko najlepiej i na siłę szukasz dziury w całości... Wybacz, ale to mój czas, mój problem i nie powinno Cię to interesować jak i co zostało wykonane - w tym wypadku liczy się efekt końcowy.
              Tworzysz problem, by później nad nim debatować.

Ps. Ja nie znam szybkiego i prostego sposobu na scalenie kilku jpg w jeden dokument. Tak teraz myślę sobie, że powinieneś nam opisać jak to się "banalnie" robi - kto wie - może komuś się przyda Twoja wiedza w tym zakresie. Bo ja czasami z Twoich rad "Wuju" jak najbardziej korzystam - i w sumie w tym miejscu, muszę szczerze powiedziawszy podziękować Ci bo bez Ciebie nie dało by się dojść do kilku "ciekawych" rzeczy w spawie p.Ewy Błąkały-Zawronek!!!

• pipi43 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 16.01.14, 16:01
                bszabatowski napisał(a):

Nikt oprócz Ciebie nie ma problemu w tym, że pliki są w tym formacie. Nikt.

Mówiąc oględnie mijasz się z prawdą...
                • mietlorz707 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 16.01.14, 16:11
                  > Mówiąc oględnie mijasz się z prawdą...

I to nie tylko w tym miejscu. :D
                  • skalar2011 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 17.01.14, 07:02
                    mielorz i pipi to dziwne że mieliście jakieś problemy z otwarciem , widać tylko wy.
                    kto chciał przeczytał bez problemu, bardzo ciekawe te dokumenty
                    • pipi43 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 17.01.14, 11:24
                      skalar2011 napisał:

mielorz i pipi to dziwne że mieliście jakieś problemy z otwarciem , widać tylko wy.

Cholernie dziwne. To się chyba kwalifikuje do powołania komisji śledczej:/
                    • w36 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 17.01.14, 15:18
                      O ile wolno mi coś zasugerować, to przypomnę że każdy tutaj forumowicz (dokładniej, mający konto z pocztą na gazeta.pl), posiada gratis 15GB dysk na który można wrzucać swoje pliki jak również wybrane udostępniać przez link. Nie trzeba nic ustawiać u siebie (choć sugerują "integrację" z systemem, można to olać) i wystarczy tylko się zalogować tu na forum normalnie (dojście: przez link Poczta tu u góry, a tam kliknąć kwadraciki po prawej u góry) .
                      Udostępnianie z tego dysku ma zalety wobec serwisów typu przeklej.org, że nie trzeba czekać ani przepisywać jakieś pokryklane napisy.

Ale co najważniejsze w świetle problemów technicznych niektórych tutaj forumowiczów i przypieprzania się. W przypadku pdfów, pod linkiem otwiera się czytnik online gdzie dokument pdf jest wyświetlany strona po stronie jako obrazki png. Tak że nie potrzeba mieć żadnego czytnika pdf. Oczywiście można też z linku normalnie ściągnąć oryginalny plik pdf na swój dysk.
              • hepik1 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 17.01.14, 17:36
                bszabatowski napisał(a):

> Mieciu...

Jak na gościa planujacego start w wyborach samorządowych to skala impertynencji i aroganctwa jest spora.
                I nie chodzi tylko o ten post i mietlorza.
                Nie tak wchodzi sie do polityki i rządzenia.
                Na to jest czas później. ;)
                • amarian2 hepik 17.01.14, 18:37

Hepiczku kochany będę dla ciebie impertynencki, najpierw czytaj potem komentuj. Jeżeli ktoś zaczyna od: „Bartunio …” to Mieciu jest odpowiedzią akurat na miejscu.
                  Może być tylko jeden wyjątek, że mietlorz to dostojny starzec i zwracanie się do P. Bartosze per Bartunio byłoby na miejscu.
                  A co do wkraczania do polityki, czy kandydowania, jakbyś był taki akuratny przy poprzednich kampaniach to może ta kadencja nie byłaby tak zła.
                  • hepik1 Re: hepik 17.01.14, 20:47
                    Nie o mieciuniu chodzi tylko o całokształt.
                    Mieciuniu akurat całkiem dowcipnie
                    • skalar2011 Re: hepik 18.01.14, 08:00
                      a hepik jak zawsze jakieś ble, ble byle nic w niewygodnym temacie
                      • jankolodziej Re: hepik 18.01.14, 10:49
                        bszabatowski napisał:
                        "Zgodnie ze złożoną 22 grudnia zeszłego roku obietnicą upubliczniam posiadaną przez Stowarzyszenie Obywatelskie Referendum dokumentację zebraną podczas "badania" prawomocności mandatu p.Ewy Błąkały-Zawronek. "

hepik1 napisał:
                        "Jak na gościa planujacego start w wyborach samorządowych to skala impertynencji i aroganctwa jest spora. "
                      • hepik1 Re: hepik 18.01.14, 11:35
                        skalar2011 napisał:

> a hepik jak zawsze jakieś ble, ble byle nic w niewygodnym temacie

Nie znam kobiety,na oczy nie widziałem.
                        Kadencję kończy za kilka miesięcy,jak wszyscy zresztą.
                        Szabatowski & consorcjum już wkrótce może ogłosić sukces-pozbawiliśmy tą Panią mandatu ;)
                        • skalar2011 Re: hepik 18.01.14, 19:31
                          hepik więc twoim zdaniem to że niezgodnie z prawem ktoś pobiera przez trzy lata dietę radnego jest prawidłowe?
                          hepik więc twoim zdaniem to, że ten ktoś zabiera głos i głosuje na sesji choć nie ma do tego prawa jest prawidłowe?

ciekawe masz poglądy na temat uczciwości
    • bszabatowski Kolejne dokumenty 25.02.14, 17:37
      Jako, iż Komisja Prawa, Samorządności i Bezpieczeństwa na swoim posiedzeniu w dniu 20.01.2014r. zakończyła rozpatrywanie wniosku (po prawie dwóch latach!!!) odnośnie prawomocności mandatu p. Ewy Błąkały-Zawronek publikuję kolejne dokumenty.

Link do BIP-u / Protokołu z posiedzenia Komisji

Pismo Naczelnika Kancelarii RM z 03.02: Link
      Pismo Przewodniczącego RM z 13.02: Link
      Odpowiedź na pismo PRM z 25.02: Link + załącznik s1,s2

Pozostaje nam mieszkańcom poczekać jeszcze na wyniki prac Komisji Rewizyjnej, Prokuratury oraz na odpowiedzi ze strony Rady Miasta na zadane pytania.
    • aloes69 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 25.02.14, 19:11
      A tak z ciekawości. Zgodnie z art 10 ust 1 pkt 6 ustawy o stowarzyszeniach sposób reprezentacji stowarzyszenia , czyli np. podpisywanie pism w imieniu stowarzyszenia reguluje statut stowarzyszenia. Najczęściej statuty przewidują reprezentację dwu osobową, a jak jest w tym stowarzyszeniu, bo na wszystkich prezentowanych tu pismach widnieje tylko jeden podpis ?
      • bszabatowski Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 25.02.14, 19:54
        Aloesie czasami mnie zadziwiasz...
        Ważniejsze dla Ciebie jest to czy pismo złożone jest zgodnie ze statutem, niż to czemu nasze kochane władze samorządowe nie potrafią/lub nie chcą odpowiedzieć na kilka prostych pytań??? Może zadasz pytanie skąd nagle po niespełna trzech latach pojawiły się dokumenty o które jednoosobowo zapytuje???
        • aloes69 Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 25.02.14, 20:03
          Skoro nie odpowiedziałeś wprost to chyba jednak w waszym statucie jest reprezentacja dwuoosobowa:) Nie chodzi Bartoszu o to, która rzecz ma tu większą wagę gatunkową , ale o to , że przepisy trzeba znać i ich przestrzegać , a to obowiązuje wszystkich bez wyjątku...
          • bszabatowski Re: Zgodnie ze złożoną obietnicą... 25.02.14, 20:29
            Znaczy się tyle Aloesie, że chciałem uzyskać Twoją odpowiedź.
            I przykro mi, ale mylisz się. Dodam, iż ja doskonalę rozumiem Twój punkt widzenia i w pełni go podzielam.
            Więc może zajmij się teraz motywem przewodnim. Ok?
            • mietlorz707 Bartuniu 25.02.14, 22:47
              ty chyba niczego nie potrafisz napisać wprost, normalnie i z szacunkiem dla rozmówcy. Niczego. Chyba.
              • skalar2011 Re: Bartuniu 26.02.14, 21:20
                mietlorzyku jak ty lubisz się nad innymi pastwić, mosz jakieś problemy ze swoją osobowością?
                daj znać znam świetnego psychoterapeutę , powinien Ci pomóc- przyjmie Cię za darmo w ramach dobrego serca i wolontariatu
                Panie Bartku mietorz nie zna znaczenia słowa szacunek- trzeba mu to dogłębnie wytłumaczyć , ale wątpię czy zrozumie, jego umysł tego nie strawi
                • pipi43 Re: Bartuniu 26.02.14, 21:39
                  Problem to ma B.Sz.
                  Będzie sie musiał kajać i przepraszać...:/
                  • bszabatowski Re: Bartuniu 26.02.14, 22:13
                    Bynajmniej...

Swoją drogą na jakiej podstawie wyciągasz tak hm... daleko idące wnioski? Bo chyba nie po przeczytaniu dość śmiesznego w swojej wypowiedzi artykułu w WR?
                    • pipi43 Re: Bartuniu 26.02.14, 22:21
                      bszabatowski napisał(a):

Swoją drogą na jakiej podstawie wyciągasz tak hm... daleko idące wnioski? Bo chyba nie po przeczytaniu dość śmiesznego w swojej wypowiedzi artykułu w WR?

Po;)
                      • bszabatowski Re: Bartuniu 26.02.14, 22:33
                        Rozumiem przez to, że po lekturze Faktu też byłaś pewna, iż niejaki Trynkiewicz zamieszka na Wirku ;P
                        • pipi43 Re: Bartuniu 26.02.14, 22:35
                          A właśnie że nie.
                          O tym dowiedziałam się z forum Ruda Śląska!
                          • bszabatowski Re: Bartuniu 26.02.14, 22:44
                            A widzisz - a ja z jakiegoś portalu miejskiego - ale wszyscy jako źródło podawali publikację w Fakcie - zdajesz sobie sprawę, że w pewnych płaszczyznach"merytorycznych" te gazety (Fakt i WR) nie różnią się od siebie nawet o atom? :)
                            • mietlorz707 Bartuniu, 26.02.14, 23:38
                              nadal czerp wiedzę z tego rodzaju źródeł, a będziesz mieć coraz więcej osób do przepraszania. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka