kiri81 23.12.14, 13:37 Dzień jak każdy inny po wyborach. Po 6 rano latarnie gasną, i człowiek jedzie/idzie w mroku podczas deszczu. "Inny kolor latarni przy przejściach" to naprawdę dobry pomysł, ale traci sens gdy latarnie są wyłączone... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perpet-ua123 Re: Wybory wygrane, można gasić latarnie 23.12.14, 14:39 Z bezpłatna komunikacją też tak będzie! A póki co Drogopol wygrywa kolejny przetarg na 50 mln. Czy to nie jej udziałowcy czy szefowie sponsorowali pewną kampanię wyborczą? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 W czasie kampanii też gasły o tej porze. 23.12.14, 15:16 Trzeba było wtedy narzekać. Teraz już dnia przybywa i po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: W czasie kampanii też gasły o tej porze. 24.12.14, 23:39 Nie ma żadnych wygranych wyborów tylko kupa wątpliwości! Ja myślę, że dopóty dopóki na BIP PKW nie będzie protokołów z Komisji Obwodowych to te wątpliwości będą miały rację bytu będąc wodą na młyn pewnego całkiem sporego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: W czasie kampanii też gasły o tej porze. 25.12.14, 00:25 Ja myślę że ma Pan problem... I to duży - jest, a może była Wigilia i Pan pisze oraz myśli o wyborach? M-A P-A-N P-R-O-B-L-E-M i to z sobą dla jasności :( Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda A po kampanii dalej się jarzą..... 25.12.14, 13:06 Szanowny Bartoszu! Naucz się chłopie czytać z zrozumieniem! A jeżeli twój umysł tego nie obejmuje to daruj sobie komentowanie czegoś czego nie rozumiesz. Otóż w tej sytuacji by się ustosunkować do twojego wpisu to krótko: GDYBYM DOSTAŁ 13 GŁOSÓW TO MIAŁBYM PROBLEM! Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 25.12.14, 13:27 Panie Józefie... Niech Pan zrozumie jedno: nawet jakbym miał 0 głosów to nie miałbym problemu - to dla mnie nie jest ujma - nie ja lamentuje, nie ja zachowuje się jak dziecko któremu skradziono lizaka, nie ja doszukuje się się na siłę spisku PO, nie ze mnie nabijają się iż z przegraną nie potrafię sobie poradzić - tylko/z Pan(a) Szanonie Panie Józefie już nie Radny. Klasykę Pan znasz więc posłużę się jakże trafną prośbą Kmicica: "Kończ Waść (sobie) wstydu oszczędź..." Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 25.12.14, 17:50 Józek to ma pecha.Przez lata smędził się za nim krok w krok(post za postem) gregor z Niymiec a teraz paleczkę po g 48 przejął bszabatowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 26.12.14, 18:20 Ja o wozie a Bartosz (nie mylić z Głowackim!) o kozie! To jest tak jakbyś gadał do głuchego a on i tak nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 27.12.14, 22:11 Ech starość nie radość - umysł już nie ten, a ciężar porażki widać nie pozwala już logicznie myśleć... Można mówić do głuchego i on zrozumie... Mimo iż nie słyszy! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 29.12.14, 21:22 Specjalne info dla pewnego niezbyt logicznie myślącego osobnika: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17189222,Kaczynski_u_Karnowskich___Wybory_falszowaly_lokalne.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: A po kampanii dalej się jarzą..... 29.12.14, 21:32 Phi! Tyle powiem na Pana oskarżenia - dziecka z usmarkanym noskiem... Proste pytanie i liczę na prostą odpowiedź: Czy uważa Pan, że wybory w Rudzie Śląskiej zostały zafałszowane? Tak albo nie Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda A po kampanii dalej ..... 30.12.14, 11:21 <<<bszabatowski napisał(a): Czy uważa Pan, że wybory w Rudzie Śląskiej zostały zafałszowane? Tak albo nie<<< Z tym pytaniem panie Szabatowski proszę się zwrócić dno niejakiego Bytomia. ON prawdę ci powie! Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: A po kampanii dalej ..... 30.12.14, 11:55 Nie Panie Józefie - Pan podważasz wynik wyborów, Pan wklejasz linki więc Pana pytam: Czy uważa Pan, że wybory w Rudzie Śląskiej zostały zafałszowane? Tak albo nie Czyżby nie miał Pan odwagi głośno wypowiedzieć swoich myśli i przekonań w tym zakresie? Jesteś Pan cykor, czy internetowy napinacz zwany przez niektórych "gimbusem"? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: A po kampanii dalej ...ziejemy... 31.12.14, 10:58 Ależ szanowny młody rudzki geniuszu nad geniuszami! Więcej pokory i mniej zarozumiałości proszę bo cykor kojarzy mi się z pewnym osobnikiem na sali sądowej (nie mylić z cykorią) a gimbus z autobusem wożącym dzieci i młodzież do szkół (nawet w naszym mieście takowe funkcjonują). Natomiast w dobie demokracji i wolności słowa i prasy a także zgodnie z zapisami Konstytucji "mam prawo" wklejania linków na różne tematy. A przecież to nie ja napisałem "ów" artykuł, z którego zacytuję dosłownie pewien fargmentk: - Bezczelnie, siłowo przepchnięto te wyniki, utrzymano władzę, ale ogromnym kosztem. Nasz opór i ogromny sprzeciw społeczny, ujawnienie wielu faktów czyni sfałszowanie kolejnych wyborów dużo trudniejszym, choć oczywiście nie niemożliwym - dodał, szykując sobie grunt pod tłumaczenia wyników kolejnych wyborów. Na czym polegał mechanizm fałszowania? - Pozwolono po prostu rozmaitym lokalnym klikom na dowolne korygowanie wyników. Z naszych analiz wynika, że do fałszerstw dochodziło w 10 proc. komisji. Tam poziom głosów nieważnych jest tak duży, że pozwala postawić taką tezę - tłumaczy Kaczyński. Jest takie powiedzenie, że prawda leży pośrodku. Ale gdzieś na TV Sfera jest nagranie z moją wypowiedzią w tej kwestii (był to Wieczór Wyborczy w drugiej turze) i i to jest niejako sedno moich poglądów w tej sprawie (na ten moment no bo przecież każdy dzień przynosi kolejne tego typu informacje jak "ów" artykuł). Ale każda wymiana poglądów jest wskazana a zwłaszcza dla młodych ludzi bo przez to mogą się zawsze czegoś nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: A po kampanii dalej ...ziejemy... 31.12.14, 12:57 Panie Panie Józefie... Dziękuję, ale zaręczam że w mojej prywatnej ocenie daleko mi jeszcze do określenia siebie minem "geniusza" a co dopiero "geniusza nad geniuszami" i na pewno takim osobnikiem genialnym za jakiego Pan mnie ma nie jestem. Co do "cykora" i "gimbusa" - w sumie dobrze że Pan pisze o sali sądowej i swoim zachowaniu, a nie ja - przynajmniej tu ma Pan odwagę nazwać siebie po imieniu - cykor, a gimbus... no tu proponuję popytać kogoś młodszego - może kogoś z rodziny - ba nawet pomogę - jeżeli mnie pamięć nie myli Hepik coś tam kiedyś o tym ze mną pisał - do niego proszę się zwrócić z prośbą o wyjaśnienie - chyba Panu nie odmówi prawda? Ale wracając do sedna sprawy: Tu w tym wątku nie obchodzi mnie szczerze powiedziawszy co było w tym linku na który Pan się powołuje, nie obchodzi mnie co Pan powiedział w TV Sfera, nie obchodzi mnie czy 40 lat temu przysięgał Pan dozgonną wierność Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej, ja proszę o prostą odpowiedź: Czy uważa Pan, że wybory w Rudzie Śląskiej zostały zafałszowane? Tak albo nie Więc jak? Dalej zasłaniasz się Pan sukienką mamy rzucając kamyczkami, czy po męsku jasno i klarownie odpowiesz na proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Bartuś daj se już spokój. 31.12.14, 12:59 Bo który się tu napina do granic wytrzymałości zwieraczy jest dla mnie oczywiste. I według mnie nie jest to były radny - to tak na wypadek gdybyś nie dostrzegał rzeczy moim zdaniem oczywistych... No i dokształć się - to że ktoś z twojego pokolenia nie wie kim jest gimbus jest słabe. Po prostu słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Mieciu... 31.12.14, 13:20 Słabe, a nawet bardzo słabe jest to że osoba która swojego czasu postulowała, iż Rada Miasta ma się składać z samych osób na emeryturze (bo mają czas) nie wie, lub też nie potrafi skorzystać z komputera we właściwy sposób i sprawdzić co oznacza słowo gimbus - proszę pamiętaj w jakim kontekście zostało to słowo użyte. Dopuszczam też myśl że robił z siebie świadomie "idiotę" pisząc o autobusach w celach rozmycia wątku :) . Ach i dla mnie jest Panem Osmendą, nie Radnym Osmendą - Radnym RM RŚL był, ale już nie jest - więc pokaż mi te oczywiste rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Mieciu... 31.12.14, 13:52 > Ach i dla mnie jest Panem Osmendą, nie Radnym Osmendą - Radnym RM RŚL był, ale > już nie jest - więc pokaż mi te oczywiste rzeczy. Dla mnie oczywiste jest, że gdy o kimś napisano "były radny" oznacza to iż radnym już nie jest. Dla mnie proste. Dla ciebie widocznie na tyle skomplikowane, że musisz drążyć temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: Mieciu... 31.12.14, 14:17 Mietlorz "nie kapuje" - stwarzasz problem by później pokazywać że jesteś bardziej błyskotliwy? Bo jeżeli nie to po co wcinałeś się z tym "byłym radnym" skoro to oczywiste?! Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Mieciu... 31.12.14, 16:09 > "nie kapuje" To jedna z rzeczy które są dla mnie oczywiste mniej więcej od czasu gdy po raz pierwszy przeczytałem twój wpis na tym forum. Niekoniecznie pod obecnie używanym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Re: Mieciu... 31.12.14, 16:41 To dobrze, że przynajmniej to - ja z tym nie mam problemu - Mniej więcej myślę że powinieneś startować w Familiadzie - tam też się zgaduje i można błysnąć intelektem :) Tylko pamiętaj coby "suchary" zostawić prowadzącemu... Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Panowie i Panie.... 31.12.14, 17:06 ..proszę. Za kilka godzin wybije 12.00. Komu jest dane z przyjaciółmi lub rodziną wzniesie toast za pomyślność w 2015r.. Komu nie jest dane przytuli innego człowieka lub zwierzaka , wyśle sms, zadzwoni, albo tylko wyśle sms i to dopiero nad ranem kiedy szampan wywietrzeje z głowy. Niezależnie od tego, co kto będzie robił o 24.00 w dniu 31 grudnia, rano będzie chciał wierzyć , że to co złe minęło, a to dobre czeka za drzwiami. Pewnie obiecamy sobie ,że będziemy lepsi, mądrzejsi, bardziej tolerancyjni, kulturalni, sobie równi itd. itp.. i pewnie na obietnicach się skończy, bo jesteśmy tylko ludźmi, ale właśnie dlatego , że jesteśmy ludźmi powinniśmy przynajmniej spróbować....... Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: Wybory wygrane, można gasić latarnie 25.12.14, 13:18 Zmień programistę słoneczka. Zegary astronomiczne załączają światła uliczne i czasem pogoda robi to co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
rylska Re: Wybory wygrane, można gasić latarnie 27.12.14, 22:01 teraz to już można tylko latarnie zgasic Odpowiedz Link Zgłoś
kiri81 Re: Wybory wygrane, można gasić latarnie 28.12.14, 12:19 > Zegary astronomiczne załączają światła uliczne i czasem pogoda robi to co robi. O, to ciekawe. Można coś więcej na ten temat? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rylska Re: Wybory wygrane, można gasić latarnie 01.01.15, 22:25 rudaslaska.com.pl/i,grazyna-dziedzic-przedstawila-swoj-program-wyborczy,100,1039866.html kiedy przyjdzie czas rozliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś