broneknotgeld 11.09.04, 12:44 katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/400447.html Dyć polsko fraszka se niy skończyła Ślonsko - ze Rudy biere swo siyła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: "Fraszką zwalcza mity" 13.09.04, 14:16 Tytuł w "Dziynniku" richtig ciekawy Tu by spasowoł - niy skiż zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: "Fraszką zwalcza mity" 04.01.05, 18:55 We nowym roku na czasie fest Ze ślonskim rymym tako tyż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: "Fraszką zwalcza mity" 07.03.05, 20:48 Leszek Wierzchowski wydając swój tomik fraszek ponoć powiedział tak: - Tą książką chcę obalić dwa mity: jeden mówiący, że jestem tylko monarchistą, a drugi, że polska fraszka skończyła się na Sztaundyngerze - twierdzi książę. Ja też myślę,że nasze fraszki na Sztaudyngerze się nie skończyły.Przykładem mogą być oprócz Wierzchowskiego nas rudzianie czyli Broneknotgeld oraz pan Adam Janicki.Ale uważam,ze Bronek jest bardziej płodny i to on powinien dzierżyć palmę pierwszeństwa we fraszkach! Trzeba to tylko zebrać wszystko do kupy i wydać pod egidą Wydziału Kultury UM i już Ruda Ślaska stolicą śląskiej fraszki! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: "Fraszką zwalcza mity" 07.03.05, 21:09 jozefosmenda napisał: > już Ruda Ślaska stolicą śląskiej fraszki! Akurat ogłoszenie tej odkrywczej złotej myśli przypadkiem zbiegło się z nową akcją złośliwego dżwigania wątków, inspirowaną przez Bronka, oraz przypadkiem znalazło się w starym wątku sprzed pół roku. Głosy wyborcze potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: "Fraszką zwalcza mity" 07.03.05, 23:24 Wtącę nieśmiało pięc groszy w dyskurs obu panów. ;) Fraszki Bronka mogą się podobać lub nie, ocenę należy pozostawić czytelnikom, jednak propagowanie każdej działalnośći na rzecz kultury regionu, czy też miasta, jest ze wszech miar godne poparcia. Nie znam pana J.Osmendy, z internetu wiem, że jest we władzach Rudy Śląskiej, nie wnikam i nie oceniam działalnośći, bo nie zajmuję się polityką, jednak sam fakt, że popiera rozwój sztuki, bo do tej zalicza się działalność Bronkanotgelda, zasługuje na pochwałę. Maleńkie animozje forumowe, nie moga przesłonić rzeczy najważniejszej,jakby nie patrzył, Bronek swoim uporem i talentem rozsławia Rudę Śląską. Życzę Wam, Rudzianie, byście cieszyli się sławą waszego miasta,które ma realne szanse być - Stolica Fraszki Śląskiej. ..ładnie to brzmi,prawda? :) To na tyle ;) Acha! nie jestem pacynką! ;-)) i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: "Fraszką zwalcza mity" 08.03.05, 01:50 Naato, droga! W naszym mieście mieszka oprócz Bronka, hepika i mnie, jeszcze 150000 ludzi, i mamy wszyscy znacznie szerszy zakres zainteresowań niż tylko obserwowanie wysiłków Bronka by zwrócić na siebie uwagę. Tytuł stolicy fraszki też nie widze żeby był powodem do dumy, bo znamy znakomicie istotę tego problemu i towarzyszące temu smutne okoliczności. Ale przejdźmy do sedna Naato. Zauważ sama sobie przeczysz, przychodzisz tu, jak twierdzisz, pod wpływem fraszek Bronka, a przecież jego tu nie ma od przeszło miesiąca, a Ty doskonale się orientujesz gdzie go szukać i co jest grane. Przychodzisz po prostu prowokować mnie i hepika, bo taka zabawa Cię niezmiernie cieszy i pozwala walczyć z nudą, a fraszki nie mają akurat nic do rzeczy, mam rację? ;). Rozumiem Cię doskonale, choć będąc przedmiotem Twojej zabawy, mam chyba prawo być lekko niezadowolony :( . Podrzucę Ci może taki pomysł, poważnie. Otwórz sama, albo namów kogoś do współpracy przy utworzeniu prywatnego forum dla szeroko rozumianych (wiesz o co chodzi ;) ) fanów bng i zobacz co się z tego urodzi. Może akurat pomysł chwyci i będzie świetna zabawa z tego (wiesz jak to z prywatnymi forami dziwnie bywa np. Dziewiarstwo maszynowe), a jak nie pójdzie to zawsze można forum skasować. Bronek zaparł się jak osioł w sprawie własnego forum, jego strata, ale Ty możesz spróbować, będziesz pierwsza. PS. w wątku obok jakoś poczułem jakby lekki zapach alkoholu w okolicach Twojego postu, czyżby już pierwsze drinki ośmiomarcowe :)) Sorki jeśli się pomyliłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: "Fraszką zwalcza mity" 08.03.05, 11:06 w36 napisał: > Naato, droga! > > > > W naszym mieście mieszka oprócz Bronka, hepika i mnie, jeszcze 150000 ludzi, i > mamy wszyscy znacznie szerszy zakres zainteresowań niż tylko obserwowanie > wysiłków Bronka by zwrócić na siebie uwagę. > Tytuł stolicy fraszki też nie widze żeby był powodem do dumy, bo znamy > znakomicie istotę tego problemu i towarzyszące temu smutne okoliczności. Nie znam i nie wnikam w zaszłośći, jakie macie z BronkiemNotgeldem, jestem osobą postronną i obiektywnie oceniam sytuację na waszym forum, przynajmniej tak mi się wydaje. Nie jest moim zamiarem gloryfikować Bronka,staram się nie przesadzać z "estymą, ale też trudno nie doceniać Jego wytrwałości i pracy na korzyść, choćby rozsławiania śląskości swojego regionu, to chyba dobrze, czy się mylę? Nie wiem czy wiesz, że jestem na Śląsku "gorolką", tym bardziej nie powinno(?) zależeć mi na tym.Tak też odbieram Twoje wywody, delikatnie mówiąc; nie wtącaj się... > > Ale przejdźmy do sedna Naato. Zauważ sama sobie przeczysz, przychodzisz tu, jak > twierdzisz, pod wpływem fraszek Bronka, a przecież jego tu nie ma od przeszło > miesiąca, a Ty doskonale się orientujesz gdzie go szukać i co jest grane. > Przychodzisz po prostu prowokować mnie i hepika, bo taka zabawa Cię niezmiernie > cieszy i pozwala walczyć z nudą, a fraszki nie mają akurat nic do rzeczy, mam > rację? ;). Rozumiem Cię doskonale, > choć będąc przedmiotem Twojej zabawy, mam chyba prawo być lekko niezadowolony > :( . Hmmm ... i tu mnie zaskoczyłeś, masz zdolnośći ogrodnicze, przesadzasz lub udajesz? Czy gdziekolwiek okazałam Wam /Tobie i Hepikowi/ że poza żartem bez podtekstów, bawię się Wami? Cały czas wykazywaliście się wielkim poczuciem humoru, więc nie widze nic złego w rozmowie na luzie, bez sztywniackiej elokwencji, tym bardziej, że prawdopodobnie jesteście o wiele młodsi ode mnie. A jeżeli powoduje mną ciekawość, co nowego u Was, u Bronka? To źle? Nie jesteście na zamkniętym forum, więc? Co ma tu do rzeczy czytanie fraszek? Oczywiście, że lubię i nie tylko fraszki.Tym bardziej powód Twojego niezadowolenia, nawet małego, wręcz mnie odstrasza.Wynika, ze nie powinnam tu się pojawiać, na tym strasznie poważnym forumie...nie ma sprawy > > Podrzucę Ci może taki pomysł, poważnie. Otwórz sama, albo namów kogoś do > współpracy przy utworzeniu prywatnego forum dla szeroko rozumianych (wiesz o co > chodzi ;) ) fanów bng i zobacz co się z tego urodzi. Może akurat pomysł chwyci > i > będzie świetna zabawa z tego (wiesz jak to z prywatnymi forami dziwnie bywa np. > Dziewiarstwo maszynowe), Muszę Ciebie zmartwić,W6x6, nie interesuję sie dziewiarstwem, nie mam też ochoty na prywatne forumowanie, a wierz mi, gdybym chciała prawdopodobnie obeszło by sie bez Twojej szczerej rady, ale kto wie, może, kiedyś tam, skorzystam .. wyobraź sobie, ze miałabym tematy, na pewno nie tak ambitne i profesjonalne, jak Twoje, ale coś tam jeszcze pamiętam ;] a jak nie pójdzie to zawsze można forum skasować. > Bronek zaparł się jak osioł w sprawie własnego forum, jego strata, ale Ty możes > z > spróbować, będziesz pierwsza. > > PS. w wątku obok jakoś poczułem jakby lekki zapach alkoholu w okolicach Twojego > postu, czyżby już pierwsze drinki ośmiomarcowe :)) Sorki jeśli się pomyliłem ;) Intuicja Ciebie nie zawodzi, owszem masz nosa, tak jakbyś mnie widział, dobrze, ze miaszkamy w różnych miejscach, bo może musiałabym wchodzić wypić za zasłonę... ale póki co, jednak sie mylisz, niestetyyyy Twoje "PS" zaważyło na 'atmosferze' mojej odpowiedzi, nie wiem, czy czujesz swój nietakt? Jestem osoba otwarta na ludzi i ich sprawy, jestem osoba pogodną, wesoła i towarzyską, co nie znaczy, że celuję na brata-łatę, nie przypominam sobie, abyśmy sie tak bardzo zbliżyli...? No cóż, pozdrawiam i to by było na tyle w bardzo smutnym temacie... > Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: "Fraszką zwalcza mity" 08.03.05, 12:39 No trochę w 36 się zagalopował.To ja w swoim i jego imieniu,abstrahując od Dnia Kobiet ,a tak zupełnie bezinteresownie ofiaruję linka: www.sfast.dk/gif/blomster/blomster1/blomster.htm Wybierz cos dla siebie ,bo niestety nie znam Twoich kwietnych upodobań:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: "Fraszką zwalcza mity" 08.03.05, 18:34 Jeszcze dla naat w prezencie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=21408155 Szkryflnyłaś bys tam co,jakeś podziynkowanie,bo sie chop narobił a tu ani be ani kukuryku. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: I kwuatek przesyłam 08.03.05, 10:12 Z okazji Dnia Kobiet (ponoć miedzynarodowego) przesyłam tą drogą moc serdecznych życzeń.Oby trzeźwe spojrzenie,bystrość umysłu i logika w działaniu towarzyszyły ci droga NAATO na codzień. A krytyką sie nie przejmuj bo dzięki niej jesteśmy bardziej twórczy. Jeszcze raz wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: I kwuatek przesyłam 08.03.05, 11:10 Dzięuję za pamięć, Józefie, to miły akcent po wypowiedzi W36, mimo sympatycznego "naato,droga" ;-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: I kwuatek przesyłam 08.03.05, 20:51 Naato, Przyznam z żalem że masz rację i rozumiem Twoje rozgoryczenie bo zdarzyło mi się niestety, zatracić nieco rozeznanie i wylać akurat na Ciebe pewne emocje. Przepraszam. Chciałbym jednak wyjaśnić powód tego wzburzenia. Po prostu ale nie znoszę takiej obłudy, jaką reprezentuje Bronek. Oburzyła mnie to bezgraniczna bezczelność Bronka, a w szczególności jego najnowsza strategia zlecania swoim zwolennikom (w tym, niestety, wyraźnie też Tobie osobiście) dźwigania wątków na fRŚ, w jego własnych egoistycznych celach (tym razem jakoby, po to by się pokazać telewizji ;) ), by, po prostu, używać forum miejskie jako własne portfolio wystawionej na sprzedaż twórczości, mając za nic resztę forumowej społeczności (oprócz pochlebców, rzecz jasna). Nie sądzę że nie znasz jego akcji z końca roku, polegającej na codziennym masowym dźwiganiu wątków (komu wtedy się pokazywał?), który to proceder zakończył się ingerencją adminów. Teraz znowu zaczyna się ten idiotyzm na fRŚ (głównie jak widze za pomocą znanego wirtualnego przyjaciela, goduli), i to tylko dlatego że Bronek uznał że siadło zaiteresowanie jego osobą. Wybacz, ale nie podzielam Twojego zdania o tym że Bronek promuje swoje miasto. Z jego postów wyziera wręcz chorobliwa promocja swojej osoby, a tylko narzędziem w razie potrzeby staje się miasto, Śląsk, Bóg i inne. Nawet adminowanie na fRŚ, niechlubnie zakończone wyrzuceniem z funkcji, okazało się wyłącznie prywatnym interesem, jak sam Bronek wyraźnie przyznał na fZ: "Przeca mie stamtond niy wyciepli - som żech wyloz, boch niy chcioł coby adminy szczigli moje rymy. No ja - to było właśnie to czegoch se ździybko bol łod samego poczontku, przeca skiż tego wzioł żech tyż piyrwyj te moderowanie." Co do rudzkiej poezji, to zapewniam Cię, mamu tu w Rudzie nawet liczną grupę twórców, piszących pięknie o naszym mieście, z prawdziwym uczuciem (np. p. Gałuszka z pięknymi wieszami o mieście R). Tyle że oni nie stosują takiej agresywnej i egoistycznej autoreklamy, a przede wszystkim piszą od siebie (nie o sobie), a nie kopiując masowo jakieś materiały encyklopedyczne. Wybacz jeszcze raz, Naato, że Ci w dniu Twego Święta popsułem nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: I kwuatek przesyłam 08.03.05, 22:44 Akcja dźwigania jest przygotowana: broneknotgeld 07.03.2005 12:15 + odpowiedz Wiosna ślonski fraszki idzie Piyknie ze tym richtig bydzie. Nie za bardzo wypaliły pacyny,niewykluczone,że BN jako godula 5 postanowił wziąć sprawę w swoje ręce. Mam nadzieję,że zaowocuje tym samym -wycięciem dźwiganych wątków(którym dziwnym trafem kończył sie termin ważności) jak miesiąc temu a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: I kwuatek przesyłam 18.06.05, 23:41 Obłuda goni obłudy A fraszka zdowo sie cudym. Odpowiedz Link Zgłoś