lswaczyna 21.07.06, 19:46 Najdroższe mieszkania socjalne w nowoczesnej europie - gdzie oczywiście w Rudzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Pałace dlo elwrow 21.07.06, 19:51 Dyć jak dźwigali płat we miyszkaniach MPGM, co lokatorom przeca se niy mogło podobać, to Stania wszyskich cuzamyn zwyzywoł na łamach "WR" łod homosowietikusow. Richtig u nos jest ciekawie Tela yno szkryfna prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Pałace dlo elwrow 21.07.06, 20:13 Na Otylii mają gryfne miyszkania z 10,- zł na miesiąc (o,25 zł za kwadrat meter) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pałace dlo elwrow 21.07.06, 20:19 Ech - przipomnioł mi se wontek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=6669477&v=2&s=0 Richtig to ciekawy kontek. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Pałace dlo elwrow 21.07.06, 20:38 Przeca na lewusow skonsik pijondze cza wzionć Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pałace dlo elwrow 21.07.06, 21:14 Hmm, to możno z tych kredytow na basyny "Oti". Cosik wykopow niy widać, dyć za to słychać ło roztomajtych procesach downych burgemajstrow kierzy ponoć "popisali sie" niygospodarnościom. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Pałace dlo elwrow 22.07.06, 19:58 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3500487.html Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Brawo "Wyborcza" ! 23.07.06, 23:02 Ha ha ha ha. To się nazywa czarny PR. Wydać miliony na "socjale" w willi otoczonej zielenią, i to ponoć zabytkowej, aby na koniec zostać zbluzganym w "Gazecie wyborczej". No przejaja. Ale jeżeli wywiadów dla prasy udzielała pewna Zastępczyni Naczelnika Wydziału Spraw Lokalowych, co to ją tak lubią petenci, to reakcja Pani Redaktor jest, powiedzmy, dalece wytłumaczalna. Ciekawe, czy na rozdanie kluczy ubrała jedną ze swoich powalających kreacji ? A może te kreacje powaliły jakiegoś decydenta, że i stołeczek się znalazł, i Pani Zastępczyni nadal chodzi tak do pracy, choć przecież nie wypada, ua ha ha ha. Brawo "Wyborcza" !! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Brawo Kapioh i Swacz 24.07.06, 07:52 Nie miliony a 520 tys. za 10 mieszkań a przy okazji uratowany zabytek. Nawisem Miasto wydaje miliony na zabytki /np. kościoły/ i nic z tego nie ma a tak są m mieszkania. Swaczu znowu piszesz nieprawdę. Nie znacz cen budowy mieszkań nawet tych socjalnych. Poszukaj trochę, może trochę się przyłożysz i znajdziesz ile kosztuje wybudowanie mieszkania socjalnego np. 40 m kw. Pamiętaj O PRAWIE czyli przepisach /jakie muszą być mieszkania socjal/ O potrzebie budowy mieszkań socjalnych chyba takim znakomitościom nie muszę tłumaczyć. Swaczu najwięcej na braku mieszkań socjalnych traci … Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa. Panowie czy wy startujecie na Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Mieszkania socjalne... 24.07.06, 12:07 ... są niewątpliwie jak najbardziej potrzebne bo przecież to nie tylko problem RSM. Ale ja bym to widział inaczej.Proszę spojrzeć ile typowo socjalnych budynków rozebrano w ostatnich latach na Czarnym Lesie(ile to mieszkań), na Chebziu (i to wcale nie na trasie DTŚ) czy za komuny zlikwidowano setki mieszkań na ul.Szyb Walenty? A swoją drogą np. w Brazyli mieszkania socjalne "budują" sobie sami zainteresowani z różnych ciekawych materiałów, przeważnie na brzegu rzeki, tak że i recycling zachowany i środowisko nie cierpi! A brazylijki jakie zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Mieszkania socjalne... 24.07.06, 17:47 Ha, no Zorro mi tak obocznie przywalił. Ja się nie zastanawiam nad wyliczeniami Swaczyny. Podniosłem jedynie fakcik, że Wydział Spraw Lokalowych na tego typu imprezkach wręczania kluczyków i przed petentami reprezentuje pani, która wyznaje zasadę, że im krótsza spódniczka i wyższe, wręcz nadnaturalnie wysookie buciory, tym większy efekt. Najlepiej ponabijać to wszystko ćwiekami lub uszyć, z khe, khe, koroneczki. Coś mi się zdaje, że Gazeta Wyborcza posłała na otwarcie kobitkę, która oprócz patrzenia na to cuuuudooo z Wydziału Spraw Lokalowych, popatrzała na budynek, oraz o zgrooozooo, zadała dodatkowo pytania ! ! Ha ha ha. O efektach można było przeczytać, ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_krysinski Re: Mieszkania socjalne... 24.07.06, 18:15 Ech. Publiczne pieniądze wydaje się bez zbędnych pytań. Luźną ręką. Wystarczy poczytać WR a tam są ogłoszenia o sprzedaży mieszkań po ok. 1000zł. metr kw. Znaczy to że za 10 mieszkań 25 metrowych zapłacono by 250.000 zł. Tylko że to nie byłyby zabytki i do tego wyremontowane. Trzeba by było coś przy nich porobić...Zresztą nie zawsze. A i mieszkania bywają tańsze. W końcu to nie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Leon Swaczyna_mistrzem kultury 24.07.06, 19:27 Nie wchodząc w meritum dyskusji, chciałem tylko zwrócić uwagę na to że Leon Rasiowiec, khe, khe, wielki społecznik, tak usilnie zabiegający (nawet zniżając się do żebraniny) o fuchę w naszym samorządzie albo każdej innej władzy, nazywa mieszkańców Rudy a szczególnie panią Bożenę Lubojańska i jej córkę Angelikę, elwrami i lewusami: bi.gazeta.pl/im/9/3500/z3500409G.jpg Jak takie coś nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś