dyzma007 10.09.06, 20:59 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3600491.html Inna partia, inne nazwiska ale takie same powiązania. RAR, Inkubator, Park Przemysłowy i Giełda Towarowa. Zamiast banku - Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpa413 Re: Jak w Rudzie Śl. 11.09.06, 13:10 Nie denerwuj się, jest jak jest. Jedni kombinują i wykorzystują daną im przez wyborców władzę dla swoich celów, inni nie mają, za co żyć. Tak sobie myślałam, że ci z LPR to przymuły, ale uczciwi, bo przecież największe katoliki. A tu taki pasztet – tak samo kradną. Wierzę ci, że w RŚL takie same układy, na pewno ludzie prezydenta są w tych samych spółkach na różnych stołkach i póki mogą to nabijają kapsę. Coś tam czytałam o Giełdzie Węglowej, czy to ta sama Giełda Towarowa. Jak kto wie co z nią się dzieje to niech napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Jak Davos????!! 14.09.06, 18:21 W szmatławcu przeczytałem, że Giełda zrobi z Rudy Śląskiej drugi Luksemburg lub Frankfurt nad Menem. Warto zbierać te „cuda” Stani aby zapytać go za trzy miesiące gdzie jest kasa wydana na tą giełdę. Ten Luksemburg całkowicie mnie położył. Dalej doczytałem że tak naprawdę to możemy być Polskim Davos. Szmatławiec już dzisiaj tłumaczy dlaczego wszystko się rypnie i milion złotych społecznych pieniążków trafi do prywatnych kieszeni prezesów giełdy. Wszystkiemu będą winni ci co zarabiają na węglu. Nie wiem do końca, na myśli mają górników :) Czy naprawdę nikt nie może zatrzymać tego faceta???? Odpowiedz Link Zgłoś
noiree007 Re: Jak Davos????!! 22.09.06, 21:25 ...zdaje się że Giełda jest w rękach braci... taki rodzinny interesik...Nie ma co pytać ojca naszego miasta o kasę - może mógłby nas jakiś inny tatuś adoptować wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: A jak tam w RAR......? 23.09.06, 18:53 Inwestor? może przejrzycie te sympozja,konferencje kursy,spotkania i.t.p.? Kto i za co ile ma? Ale co tam! Jak braknie to uchwała RM i kasa dalej płynie!(oczywiście na podwyższenie kapitału) Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: A jak tam w RAR......? 24.09.06, 18:57 Według uchwał RAR otrzymuje kasę jako środki własne na zwiększenie /pozyskanie/ środków na fundusze pożyczkowe . Jak zwał tak zwał. Dzisiaj RAR jest instytucją o ogromnej kasie bez normalnej kontroli. Dlaczego? Przecież pisowcy już dawno powinni to skasować. Może jednak pis nie jest do końca taki czysty i ktoś chroni prezesa RAR. Taki parasol pisowski nad Kalką. KTO? Dla ciekawych, wieloletni szef Kalki, były przewodniczący RN RAR i tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: A jak tam w RAR......? 24.09.06, 20:28 zoro333 napisał:..... > Dzisiaj RAR jest instytucją o ogromnej kasie bez normalnej kontroli. > Dlaczego? Przecież pisowcy już dawno powinni to skasować. Może jednak pis nie > jest do końca taki czysty i ktoś chroni prezesa RAR. Taki parasol pisowski nad > Kalką. KTO? Dla ciekawych, wieloletni szef Kalki, były przewodniczący RN RAR i > tak dalej.... No to tego nie wiem! To poseł Tobiszowski czy przewodnicządcy Kania? Odpowiedz Link Zgłoś
noiree007 Re: A jak tam w RAR......? 24.09.06, 20:31 No chyba nie Kania? Przecież siedzi w kieszeni aktualnie panującego! I z PISem nie ma nic wspólnego zdaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma007 Re: A jak tam w RAR......? 26.09.06, 18:23 Czy Kania siedzi u panującego? Raczej przygotowuje się na jego stołek a na razie się przyczaił. Kania pracował w RAR a później był w RN RAR - chyba przewodniczącym. RAR przez wiele lat podlegał Tobiszowskiemu - ówczesnemu wiceprezydentowi Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma007 Re: Jak Davos????!! 26.09.06, 18:27 Ci bracia są także w Radach Nadzorczych innych spółek miejskich, dla pieniędzy czy dla układów? Chyba układy są ważniejsze, co tam ten tysiąc jak lepiej założyć Giełdę za kasę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Teraz Londyn 28.09.06, 17:51 Teraz jesteśmy "małym Londynem". Jedno trzeba przyznać, ma prezydent fantazję. Odpowiedz Link Zgłoś