broneknotgeld 26.10.07, 17:03 Banhof niy cudym? rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/783209.html Czy trza łostudy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz1948 Re: Te Chebzie 27.10.07, 01:06 Bronek !Dworzec jako dworzec nigdy nie byl fajny.Fasada rzeczywiscie reprezentacyjna ale za fasada syf.Tu by znow czlowiek musial kopnac w zadek szefow PKP.Pamietosz sprawa torow i drogi pod wielkim piecem na Nowym Bytomiu-Miasto droga zrobilo a tory jak byly dziadowskie to sa dalej dziadowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Te Chebzie 27.10.07, 10:07 Jakby na to niy patrzeć to jakeś starania miasta w sprawie tego banhofa były widoczne, choć to własność PKP, a niy gminy. No a nojstarszy zabytek rudzki - dworek Donnersmarckom ciyngym niszczeje i władze miejske majom to kajsik. Koronnym argumyntym jest to, że tyn zobytek niy jest własnościom gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Te Chebzie 27.10.07, 22:39 No a nojstarszy zabytek rudzki - dworek Donnersmarckom ciyngym > niszczeje i władze miejske majom to kajsik. > Koronnym argumyntym jest to, że tyn zobytek niy jest własnościom > gminy. Zwiedzajac kiedys zamek w Bad Ischl zobaczylem naraz dwoch panow przelatujacych kolo naszej przewodniczki z slowami"Ich bin Hausbesitzer" .Twarz tego pana znajoma zkads/Eurodeputowany/.Zapytalem sie przewodniczke kto to jest a Habsburg.Chcialem ci tylko przypomniec ze ta dynastia od drugiej wojny swiatowej nie miala zezwolenia wjazdu do Austrii ktore dopiero uzyskala gdzies ok.2000 roku.Czy zrobilo by cie szczesliwym jezeli by miasto dworek Donessmarkow wyporzadzilo a potem by ktorys z nich przyjechal powiesil kapelusz i powiedzial "To jest moje"?Przypomnij sobie np. zaklady cukrownicze Wedel czy tak nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Te Chebzie 28.10.07, 07:36 Pierobol, coś Ty taki "zimnowojynny"? Niy mosz nikogo ze familiji we Niymcach, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Te Chebzie 28.10.07, 17:57 Pierobol, coś Ty taki "zimnowojynny"? > Niy mosz nikogo ze familiji we Niymcach, czy co? Lo tym pogodomy kiedys bez swiadkow-dobra.Widzilech tysz niemieckie gesi 30 kilowe i trowa siedem razy wiecej zielono niz w Polsce,a guliki w Wenecji tysz znom. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda 22 Lipca 28.10.07, 10:21 No Gregor nareszcie przemówłeś normalnie! Mam pytanie tylko czy to ta wredna komuna ten Wedel "wyporządziła" za nasze pieniądze oczywiście a później w ramach sprawiedliwości dziejowej klops? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: 22 Lipca d/Wedel 28.10.07, 17:51 Jozek taka byla pelna nazwa.A czy musiala komuna wyporzadzac ten zaklad to nie wiem moze ale tez mam jeszcze pare cegielek na odbudowe Warszawy jak chcesz je wykupic to ci chetnie sprzedam. A tak po prawdzie to moje mniemanie jest ze jak ktos jak czerwona banda PRL owska byla u wladzy nie upominal sie o swoje to teraz jak odwaga staniala to nie powinien nic dostac.To samo dotyczy Pruskiego Powiernictwa-jezeli ktos wyjezdzal legalnie to musial miec uporzadkowane sprawy spadkowe , a jezeli uciekl to ktos musial sie tym spadkiem zajac . Ale Jozek tys przeciez pokonczyl jakies tam kursy zarzadzania to powinienes te rzeczy znac?!Chyba ze te licencje wreczyli ci jak licencje Coca-coli! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda czerwona bandal 28.10.07, 19:56 Gregor mam pytanie: czy ministrant to też należał do czerwonej bandy? A dzisiaj jak to z nimi wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Czerwony palkowniku 28.10.07, 20:52 Gregor mam pytanie: > czy ministrant to też należał do czerwonej bandy? > A dzisiaj jak to z nimi wygląda? Nie wiem znow co masz na mysli,ale jezeli chodzi o mnie to co prawda w laubie mojego domu oltarza na Boze Cialo nie stawiali ale tez na pochody 1-majowe nie chodzilem.Czy masz jakies pytania dotyczace watku na ktorym sie tu udzielasz bez trzymania sie tematu? Odpowiedz Link Zgłoś