Dodaj do ulubionych

Powrot corki marnotrawnej

28.09.10, 15:24
ale tylko na forum z relacja! smile

Witam Was dziewczyny kochane! Teskno mi do Was okropnie, mimo, ze ...
Ziemia cypryjska okazala sie przyjazna i urocza. Przeprowadzka - statkowa - przebiegla bezproblemowo. Kartony cale i zdrowe dotarly z moimi skarbami na wyspe smile Przeprowadzka samolotowa, osob 2 i psa rownie radosnie i szczesliwie smile Z gory machalam w strone MYKONOS - bylo widac?!

Zadomowilam sie bardzo szybko, ale ja mam taka cyganska nature wiec to bylo oczywiste. Mieszkanie jest cudne, budownictwo tutaj zdecydowanie jest na plus. A sama okolica ... mieszkamy w takim trojkacie bermudzkim zlozonym z 3 turystycznych miejscowosci, mieszkamy w tej najspokojniejszej. Jest cudnie smile To co mnie zaskoczylo to wszechobecny angielski: ja do pani w miesnym po grecku, pani do mnie po angielsku! Jedynym minusem jest brak laikow ... koszmar! warzywka tylko z marketu, albo warzywniaka, ale ceny i jakos ta sama w obu. Skonczyly sie domowe soczki z pomidorkow po 50centow! Brak mi i produktow i tej atmosfery!
I wielu rzeczy mi brak sad Jakis czas temu Canal Plus nadawal Moja Wielka Grecka Wycieczka, jak uslyszalam piosenke Meliny Mercuri i zobaczylam Akropol to lzy same sie zakrecily!
Niby brudne, paskudne te Ateny, te strajki itd, ale kurcze ... kawalek serca tam zostawilam!
Ciesze sie, ze z wieloma z Was mam ciagle kontakt!
Obserwuj wątek
    • mamalal-ka Re: Powrot corki marnotrawnej 28.09.10, 16:55
      My też za Tobą tęsknimy ale wiedza, że jest Ci tam dobrze w pewnym stopniu koi rany!

> Niby brudne, paskudne te Ateny, te strajki itd, ale kurcze ... kawalek serca ta
      > m zostawilam!
      No tak paradoks znowu się ujawnił...niby takie byle jakie ale jakże bliskie sercu!
      Pewnie wszystkie mamy tak samo, widocznie beznadziejność i bylejakość idzie
      w parze z sentymentem wink
      Tylko mi tam nie zapomnij greckiego bo jak Cię życie znowu do nas rzuci...to co będzie!
      YOU PROMISE,EEEEE wink
      A co do warzywek to balkonik mamy?mamy! więc pietruszeczka, koperuś i szczypioruś
      da się wyhodować...z pomidorami nie eksperymentuj hehehehe
      No i córo marnotrawna jak już wróciłaś na dobre to pisz pisz i pisz bo mi tu dziewczyny
      za dużo marudzą, że za mało kreatywności, egzystencjalizmu itp wink
      • morita11 Re: Powrot corki marnotrawnej 28.09.10, 20:40
        Witaj dzióbek smile
        Jak Pelus zniosl podroz w celi?? wink
        • babycool Re: Powrot corki marnotrawnej 29.09.10, 17:10
          No wyobraz sobie, ze Pelus nawet slowa nie powiedzial tongue_outtongue_out

A powaznie to rewelka. 5 tabletek czyli 5 kielbasek go usatysfakcjonowalo, bez klopotu wszedl do klatki (4 lata temu kiedy lecialam do Grecji w momencie wejscia do klatki otrzezwial i walczyl).
          Mam fajne tereny kolo domu gdzie sobie biega luzem, a wieczorki juz chlodniejsze wiec od czasu do czasu zazywa morskich kapieli. Wydaje sie byc szczesliwym psem smile
          Mieszka tutaj duzo anglikow, wielbiacych psy wiec spotykam sie z zyczliwoscia i zainteresowaniem smile
    • ana_mama_patrycji Re: Powrot corki marnotrawnej 29.09.10, 07:56
      Cos ta temat powrotów do paskudnych Aten to ja wiem i rozumiem wink

Widać po fotach ze do cudnego miejsca trafiliście.
    • bebiak Re: Powrot corki marnotrawnej 29.09.10, 21:59
      babycool napisała:

> Witam Was dziewczyny kochane! Teskno mi do Was okropnie,

A widzisz? Nie trzeba było, nie trzeba...

> (...) minusem jest brak laikow ... koszmar!

> I wielu rzeczy mi brak sad

> Jakis czas temu Canal Plus nadawal Moja Wielka Grecka Wycieczka, jak uslyszalam
      > piosenke Meliny Mercuri i zobaczylam Akropol to lzy same sie zakrecily!

I kaFFFki tam chyba nie ma prawda?
      Jak teraz byłam w Atenach to kaFFFkowałam ze trzy razy, i na koncercie Haris Alexiou też byłyśmy...
      Już o wielkiej KAFFFCEEEE mykonowskiej, takiej czterodniowej, nawet nie wspomnęsmile
      A Paschę AD 2010 pod Koryntem pamiętasz?
      Oj Baby moy, nie trzeba było, nie trzeba...
      • babycool Re: Powrot corki marnotrawnej 30.09.10, 09:23
        Pasche zapamietalam na zawsze, bo to byla najcudowniejsza Pascha!!!

Nie trzeba bylo, nie trzeba glupiej greckiej fedarcji pilkarskiej zmieniac przepisow to bym tam siedziala i kafffkowala!!!

Ps. a i forum porzadnego nie ma!!!!
        • bachula_gr Re: Powrot corki marnotrawnej 30.09.10, 09:30
          Baby, nic sie nie martw. U sasiada trawa zawsze bardziej zielona wink Ty jestes mega organizator, krolowa logistyki i przeprowadzek wszelkich wiec sobie poradzisz wszedzie a na koniec, jak juz osiadziesz gdzies na stale (?) to zalozysz firme przenoszaca innych.
          Terazpoki Arie jeszcze nie w szkolnej lawce macie czas na taie eksperymentowanie.
          A plaza przydomowa boska!!!! Bedziesz miala co wspominac na starosc i wnukom fotki w pianie morskiej pokazywac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka