17.04.12, 16:14
Do mieszkanek Grecji i wlascicielek zwierzat.
Po jakiemu mowicie do swych pupili? Czy zwierzeta tez sa dwujezyczne???
Maz zamierza nabyc psa i tak sie zastanawiam czy mam do niego (do psa, nie meza) mowic po grecku czy polsku czy mu wszystko jedno?
Sie pytam bo doswiadczenia mi brak. Z kotami niby obcuja na codzien, ale do nich jedynie "kicikici" wolam zadnem tam "siad","lezec" czy inne komendy.
Wiec?
Obserwuj wątek
    • jagienkaaa86 Re: Pies 17.04.12, 17:10
      Ja do greckich piesków teścia mówię po polsku i jakoś rozumieją serio smile
      np. "chodź tutaj" lub "uciekaj" "masz" i takie tam smile
    • agapi-mou Re: Pies 17.04.12, 17:52
      Ja przyznam ze do naszej Chanel od szczeniaka mowie glownie po grecku ale jak sie zdarza po polsku to tez raczej reaguje ale mysle ze tu chodzi bardziej o ton mojego glosu i gestykulacje smile
      • mamalal-ka Re: Pies 17.04.12, 17:59
        Ja podobnie jak agapi-mou... komendy typu ELA, KATO, FIGIE, ASTO po grecku aczkolwiek
        zdarza mi się pochwalić i zganić po polsku. Wydaje się, że psy rozumieją, myślę,
        że są w stanie rozumieć w dwóch językach.
      • bachula_gr Re: Pies 17.04.12, 21:11
        Psa nie mam, ale skoro maz i dzieci reaguja na polski i grecki to czemu pies mialby byc wyjatkiem? wink
    • magdalena1302 Re: Pies 17.04.12, 20:43
      ja do swojego psa czy dziecka bede mówić po polsku, a mój tż po Grecku. Uważam, że w obu przypadkach dwujezyczność to pestka smile
    • annielika Re: Pies 17.04.12, 22:43
      Zdecydowanie po polsku, ale kotow nie wolam kicikici bo glupie nie reaguja. Jednak do swojego bym wolala kicikici.
    • xa.ra Re: Pies 18.04.12, 21:21
      My ze swoim psem dogadujemy się po polsku,ale na grecki tez reaguje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka